reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

reklama
szkoda tylko, że on tak uparcie wierzy,że będzie chłopak :) rękę by sobie dał obciąć a nawet i dwie :-D

To tak samo jak Moj caly czas mi powtarza ze bedzie chlopak ze nie ma szans ze dziewzcznka, a mowi tak bo ma 3 braci i kazdy z nich ma po 2 synow u Niego w rodzinie rodza sie same chlopaki, ale ja i tak mam nadal nadzieje i przeczucie ze bedzie cora :-)

mój za to ma przeczucie na dziewczynkę, cały czas powtarza, jak kocha swoje dziewczyny :-) i tylko on jedyny wierzy w córeczkę, bo dosłownie wszyscy mówią, że będzie chłopak.

To tak samo jak Moj caly czas mi powtarza ze bedzie chlopak ze nie ma szans ze dziewzcznka, a mowi tak bo ma 3 braci i kazdy z nich ma po 2 synow u Niego w rodzinie rodza sie same chlopaki, ale ja i tak mam nadal nadzieje i przeczucie ze bedzie cora :-)
no to podobnie jak u mnie, Mój ma 2 braci a i ja jestem jedyna dziewczyną w całej rodzinie a chlopaków to łącznie 6 jest(braci i najblizszych kuzynów) :) ale przyszli dziadkowie juz zamówili sobie wnusię z kręconymi ciemnymi włoskami :) //tylko nie wiem co kim niby te ciemne mają być, bo my oboje mamy blond :-)
ja chciałabym córę ale jakoś tak w głębi czuję,że chyba jednak będzie syn :)

no więc skoro już wiem, że będzie chłopak i Hania będzie musiała poczekać na swoją kolej, zaczynamy loterię z męskimi imionami ufff, jest ciężko, ale pojawiło się kilka typów (kolejność przypadkowa):

Miłosz, Błażej (no ale mój mąż z koleją wymyślili, że jakby wyjechał za granicę, to będą na niego mówić B.J., a że to 2 świntuchy, to skrót od bl*w job... więc do przemyślenia :dry:), Dominik też jest ok, Adam (trochę za dużo tych Adamów ostatnio, no ale..), Igor, Marcel i uwaga Miron :)

kota z tym Błażejem i domniemanym skrótem, to błagam Was ..:D hehe wolę o imieniu mojego dziecka nie myslec w tych kategoriach;)

u nas będzie tak
Chłopczyk : Nikodem ( mąż wybrał ) mi podobają się jeszcze takie imiona jak : Julian, Antek , Cyprian, Wiktor, Alan, Emil,Feliks, Maxymilian,Hubert
ale decyzja już podjęta :)
Dziewczynka : Julita

a ja tak wczoraj o imionach w kościele sobie zaczęłam myśleć i mi się podobają póki co:
-Tomasz, Michał, Jan (Jasiu)
-Magdalena, Anna, Emilia, Iga
kolejność przypadkowa :) a na pewno te imiona się milion razy jeszcze zmienią ;-)

reklama
mąż wybrał imię dla chłopczyka Jakub i mówi do brzucha Kubusiu... w sumie na razie to nasze imię robocze na dzień dzisiejszy, ja nie jestem w 100% przekonana, ale nie mówię nie.

Do góry