reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

Serg dzięki za stronkę :-)
wyczytałam,że mój Antek będzie miernym ojcem :szok::szok::-D:-D
Oby nie :-p:-D:-D
A Matt jeśli obierze kierunek studiów humanistycznych to zostanie duszpasterzem....noooo niciekawa przyszłośc.Jednen miernym ojcem,drugi księdzem...

Mi się podoba imię Aidan,to takie typowo irlandzkie imię,no ale zobaczy się....:dry:
Córkę chciałam Michalinkę,ale mój M kręci nosem,na bank na drugie będzie miała Alicja po babci :tak:

reklama
Jejku Wy już myślicie o imionach na grudzień, a my nawet nie wiemy jeszcze jaka będzie płeć ani nad imionami się też nie zastanawialiśmy... kiedyś jak jeszcze nie byłam w ciąży żartowaliśmy, że właśnie będziemy mieli małą IGĘ jak będzie dziewczynka, ale moja kuzynka mnie wyprzedziła i dała to samo imię córeczce (miesiąc temu się urodziła) więc już odpada bo to samo imię i nazwisko to już odpada :) Zresztą ostatecznie i tak pewnie byśmy wybrali jakieś typowo polskie imiona :) Wiele imion które mi się podoba niestety odpada właśnie ze względu na ludzi, którzy noszą już te imiona... jedno imię np mi się podoba, ale nosi je dziewczyna, w której przed laty podkochiwał się mój mąż (wtedy jeszcze się nie znaliśmy ale wiem o niej bo na początku znajomości pokazywał mi ją, że to jego ideał urody :/ wrrrrrrrrrrr więc mimo że imię mi się podoba, to nie chciałabym żeby jemu się z nią kojarzyło chyba )

właśnie sobie sprawdziłam najczęściej nadawane imiona w moim powiecie, tj. zakazane imiona dla naszego malucha. pomimo tego, że chcemy dziecku nadać klasyczne, proste imię to jednak nie chcemy, żeby było aż nadto popularne.

"dla chłopców najczęściej wybieranymi są: Jakub, Mateusz, Filip, Bartosz, Szymon, Kacper, Wojciech, Dawid, Dominik i Kamil.
Z kolei najpopularniejsze imiona żeńskie to: Julia, Natalia, Amelia, Wiktoria, Emilia, Maja, Zuzanna, Milena, Anna i Nadia."

Ostatnia edycja:
uwielbiam rosyjskie imiona: i tak będzie chyba Anastazja, miało być LEna lub Natasza ale koleżanki mnie uprzedziły :)
co do chłopaka : i tu mam problem może Borys, Aleksy, Sasha a może po prostu Sebastian :)

mój M. na każde kręci nosem ale co do czego to i tak ja zdecyduje, szkoda tylko, że on tak uparcie wierzy,że będzie chłopak :) rękę by sobie dał obciąć a nawet i dwie :-D

Inka mam koleżankę Ukrainkę,wszyscy na nią wołają Lena,ale tak na prawdę ma na imię Olena :-D Mnie też się podoba Lena i mojemu M się podoba bardzo Natasza.
Ale kojarzy mi się z tą Nataszą z M jak Miłość,a ona jakaś taka flegmatyczna :eek::-D:-D

reklama
Do góry