reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

A my z moim A. sie umowilimy ze ja dla dziewczynki wybieram a On dla chlopca.
Ja mam jedne imie i jak bedzie dziewczynka t na 100% Lena, a moj A. to nie moze sie na nic zdecydowac ma kilka typow ale co chwile gada inaczej( Alan, Alex, Wiktor, Aleksander) ja bym chciala cos bardziej Polskiego dla chlopca:)

reklama
My wybraliśmy imię dla chłopca - będzie Czarek :) Już tak się nastawiłam na chłopca że jak okaże się dzidzia dziewczynką to będzie trochę trudno się przyzwyczaić :) Ale dla dziewczynki imię to Alicja :)

odkąd poznałam płeć dziecka nie mam zielonego pojęcia jak nazwę Synka, jakoś przez ostatnie tygodnie chyba mi sie gust zmienił bo wybrane przeze mnie imiona jakoś przestały mi się podobać :szok:

chyba poproszę rodzinę o pomoc :)

Mój mąż pow. że ostatnio zostały moje imiona wybrane to teraz on wybiera. I właśnie bardzo was proszę o szczerą wypowiedź, bo on wybrał dla dziewczynki Sandra, ale mi się to wogóle nie podoba i jakoś mi nijak pasuje do poprzednich (Wiktoria, Natalka , Maja), a dla chłopca Fryderyk i tu nie mam w sumie zdania. Powiedzcie mi ale szczerze (nie obrażę się na nikogo) podobają wam się te imiona???

Szczerze, Sandra to bardzo ciekawe imię i podoba mi się nawet.
Jeśli chodzi o Fryderyka, nie podoba mi się to imię. Uważam że jest strasznie poważne. A zdrobnienie Frycek, nie brzmi zbyt dobrze.

Ostatnia edycja:
agapa chyba będziesz musiała swojego męża przerobić. Sandra to mi brzmi jak przydomek dla pani lekkich obyczajów ;P Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam :szok:

U nas imiona niby już wybrane były. Dla chłopca na 1000% był Leon i to było robocze imię brzucha ;P A tu psikus i okazało się, że dziewuszka i rodzina zaczyna zwłaszcza z mojej strony kwękać :) Aż dziś z kalendarzem usiadłam i przeglądnęliśmy imiona jakie nam się jeszcze podobają.Są to:Alicja, Anna, Maria, ale chyba jednak mimo ględzenia rodziny będzie Aniela.

agapa chyba będziesz musiała swojego męża przerobić. Sandra to mi brzmi jak przydomek dla pani lekkich obyczajów ;P Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam :szok:
O tym nie pomyślałam, chociaż moja koleżanka nazwała córkę Kasandra i wtedy przeszło mi to przez myśl.
Agapa, może poproś męża o jeszcze inne propozycje :)

Ja go błagam żeby jeszcze jakieś wymyślił co by jakiś wybór był, a on nie, zawzięty. Nie no ale ta Sandra chyba nie przejdzie.
Chociaż z drugiej str. imię jest tylko imieniem, najważniejsze na kogo wychowamy naszą Kruszynkę.
Nieeeeeee nie może być Sandra, POMOCY!!!

Moich znajomych córcia ma na imię właśnie Sandra. Jestem troszkę przyzwyczajona do tego imienia i nie wiążę go z jakimiś "panienkami";-)
No cóż niech mąż też zadecyduje;-):-)
Mój pierwszy synek ma na imie RUBEN to imie wybrałam na dłuuugo przed jego urodzinami i nie wiedziałam na 100% czy to chłopczyk-przeczucie mnie nie myliło. Miliśmy z M taki układ,ze dla dziewczynki wybiera on,a dla chłopca ja. Ten układ jest ważny do teraz.
Więc teraz to nie mam zilonego pojęcia jak nazwę drugiego synka-jesli to synek. M dla dziewczynki wybrał SARA więc tej opcji nie zmieniamy.
Ładne jest imie NATAN,ale nie daleka sasiadka dała tak na imię swojemu synkowi wiec odpada...

reklama
Trochę nie rozumiem tego trendu "ktoś kogo znam dał tak na imię dziecku więc ja już nie mogę". Ja wybieram dla dziecka takie imię jakie mnie się podoba i nie patrzę na to czy jest tylko jedna osoba o tym imieniu czy 100.

Agapa Fryderyk to ładne imię tylko czy nie będzie problemu ze zdrabnianiem go? Frycek faktycznie brzmi dziwnie.

Do góry