reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

hehe kota, ja przy Kamilu wybrałam imię.. też miało być robocze;p;p bo moj nie był przekonany, ale tak się przyzwyczailiśmy przez ciąże że juz nei mogło być inaczej:) a Kubuś sliczne imię, tylko u mnie wsrod przyjaciol juz zajete wiec odpada..

reklama
asko, no właśnie chyba u nas też ostatecznie zostanie Kuba :-) zobaczymy co czas przyniesie, ale im częściej mówię do brzuszka po imieniu, tym bardziej jestem przekonana, że to jest właśnie jego imię.

mąż wybrał imię dla chłopczyka Jakub i mówi do brzucha Kubusiu... w sumie na razie to nasze imię robocze na dzień dzisiejszy, ja nie jestem w 100% przekonana, ale nie mówię nie.

U mnie jest tak samo. Mój M. chciał bardzo żeby dziecko miało imię na M. Bo wtedy wszyscy mielibyśmy iniciały MM. :) A kiedyś po prostu padło Adam i tak zostało. Teraz mówimy do dzidzi Adaś i myślę, że ciężko będzie to zmienić, mimo iż była to jedynie jedna z propozycja.
Jeśli jakimś cudem okaże się ze to dziewczynka, to chyba M. nie odpuści. Zawsze marzył o Karolinie.

Co prawda jeszcze nie mamy oficjalnej informacji na temat tego czy jest siusiak czy nie ma ;) ale ja od początku upieram się, że to będzie syn i mówię do brzucha Franek. :)
Nie byliśmy z mężem od razu zgodni co do imienia, ale teraz już tak się ten Franek przyjął, że jest zupełnie oczywisty.

A jak będzie dziewczynka? Może Ninka? :)

my jeszcze kompletnie nie wiemy co będzie, choć mój M. rękę i nie tylko :-D uciąć sobie daje, że chłopak będzie i na złość mi mówi do niego Walduś!!
wie, że kojarzy mi się to z Kiepskimi i w życiu bym dziecka tak nie skrzywdziła dając mu takie imię no ale podroczyć się lubi.. :-)

Ja przez ostatnie 3 tygodnie myslałam ze nosze dziewczynke w brzuszku i imie było juz wybrane: ZUZIA
no ale ze w srode okazało sie ze jednak chłopczyk to jeszcze nie na bank ale raczej bedzie SZYMON

My z mężem już wybraliśmy imię dla maluszka, jeśli będzie dziewczynka to Lenka na 100%, a dla chłopaka mamy kilka imion ale nie umiemy się zdecydować (Bartosz, Filip, Igor, Franciszek, Mikołaj, Paweł, Piotr) kolejność przypadkowa:-) jak macie jakieś ciekawe propozycje imion dla chłopca to napiszcie:-)

reklama
Do góry