reklama
niunia1604
Fanka BB :)
my jakoś nie możemy dojść do porozumienia ale jestem dobrej myśli
dziewczynka: Nicola
chłopiec:Alex
dziewczynka: Nicola
chłopiec:Alex
sergeevna
Pysiołkowa Mama
Matko, my tyle imion mamy "na świeczniku", że zaczyna być nam co raz trudniej z wyborem Do tej pory szukamy i wymyślamy, co kilka dni pojawiają się nowe propozycje, chyba muszę je gdzieś na jakiejś liście spisać ;-) A na serio, będziemy myśleć już konkretnie od sierpnia, po lipcowym usg z prognozą płci Bobasa
dziewczynka: Alicja, Anastazja, Kalina, Liwia
chłopczyk: Dawid, Tymoteusz, Adrian, Sergiusz (G. się nie podoba ), Seweryn,
Kochane, a wierzycie w to, że każde imię niesie ze sobą określone cechy charakteru? Interesuję się tym od kilku lat, obserwuję znajomych, ludzi z TV i faktycznie zauważam pewne zależności ;-) Do tego jestem przekonana, że imię dobrze dobrane do znaku zodiaku Malucha gwarantuje większe powodzenie w życiu osobistym. No i też nam, jako Rodzicom, łatwiej będzie z dzieckiem spokojnym/żywiołowym/twórczym/rodzinnym itp., jeśli sami mamy podobne patrzenie na świat. Dlatego u nas wybór imienia trwa tyle czasu ;-) Nie mamy jakiegoś określonego które podoba nam się najbardziej, opcji jest kilka i wśród nich szukamy najlepszej ;-)
Znalazłam stronę internetową, na której bardzo fajnie opisane są charakterystyki imion męskich i żeńskich Jako jedna z niewielu trafia chyba w samo sedno, wiele charakterystyk pokrywa się z ludźmi o konkretnych imionach z mojego otoczenia i rodziny.
http://strony.aster.pl/zyczenia/znaczenie-imion.htm
dziewczynka: Alicja, Anastazja, Kalina, Liwia
chłopczyk: Dawid, Tymoteusz, Adrian, Sergiusz (G. się nie podoba ), Seweryn,
Kochane, a wierzycie w to, że każde imię niesie ze sobą określone cechy charakteru? Interesuję się tym od kilku lat, obserwuję znajomych, ludzi z TV i faktycznie zauważam pewne zależności ;-) Do tego jestem przekonana, że imię dobrze dobrane do znaku zodiaku Malucha gwarantuje większe powodzenie w życiu osobistym. No i też nam, jako Rodzicom, łatwiej będzie z dzieckiem spokojnym/żywiołowym/twórczym/rodzinnym itp., jeśli sami mamy podobne patrzenie na świat. Dlatego u nas wybór imienia trwa tyle czasu ;-) Nie mamy jakiegoś określonego które podoba nam się najbardziej, opcji jest kilka i wśród nich szukamy najlepszej ;-)
Znalazłam stronę internetową, na której bardzo fajnie opisane są charakterystyki imion męskich i żeńskich Jako jedna z niewielu trafia chyba w samo sedno, wiele charakterystyk pokrywa się z ludźmi o konkretnych imionach z mojego otoczenia i rodziny.
http://strony.aster.pl/zyczenia/znaczenie-imion.htm
kilka pomysłów na imiona chodzi mi po głowie, ale chyba myślenie na poważnie zacznie się jak będzie wiadomo kto siedzi w brzuszku ;-)
co do cech charakteru osób o tym samym imieniu to też zauważyłam wiele podobieństw, np moja Zuzia jest bardzo energicznym i żywiołowym dzieckiem, jak większość dziewczynek o tym imieniu
podobny temperament mają Julki ;-)
znacie więcej imion z którymi łatwo powiązać charakterystyczne cechy charakteru czy zachowań?
co do cech charakteru osób o tym samym imieniu to też zauważyłam wiele podobieństw, np moja Zuzia jest bardzo energicznym i żywiołowym dzieckiem, jak większość dziewczynek o tym imieniu
podobny temperament mają Julki ;-)
znacie więcej imion z którymi łatwo powiązać charakterystyczne cechy charakteru czy zachowań?
sergeevna
Pysiołkowa Mama
Silvanca oj, znam wiele ;-) Niestety, dużo osób o określonych imionach narobiło mi w życiu krzywdę, więc u nas na pewno odpadają imiona takie jak Natalia czy Paulina na przykład. Zupełnie inne mają patrzenie na świat, wartości zazwyczaj stoją w konflikcie z moimi tak jak i sposób bycia. To jest właśnie to, o czym mówię ;-) Oczywiście, ktoś inny może mieć odmienne zdanie i to też potwierdzenie tej teorii, że konkretne imiona określają w jakimś stopniu nasze cechy charakteru i dla innych osób mogą być idealne
Ja natomiast sama mam konflikt i zauważam go w swoim życiu. Jako zodiakalny Baran jestem żywiołowa, porywcza, energiczna, przywódcza, ponoć też mściwa... ;-) Ale z kolei moje imię - Karolina, to oaza spokoju, brak organizacji i konsekwencji rodzinna i towarzyska osoba I właśnie te cechy które się wzajemnie wykluczają sprawiają mi wiele problemów, czasami nie wiem, kim jestem Potrafię walczyć o swoje, ale są tygodnie, kiedy od depresji dzieli mnie ściana grubości kartki papieru ;-)
Ja natomiast sama mam konflikt i zauważam go w swoim życiu. Jako zodiakalny Baran jestem żywiołowa, porywcza, energiczna, przywódcza, ponoć też mściwa... ;-) Ale z kolei moje imię - Karolina, to oaza spokoju, brak organizacji i konsekwencji rodzinna i towarzyska osoba I właśnie te cechy które się wzajemnie wykluczają sprawiają mi wiele problemów, czasami nie wiem, kim jestem Potrafię walczyć o swoje, ale są tygodnie, kiedy od depresji dzieli mnie ściana grubości kartki papieru ;-)
kota-behemota
Q & H team
z męskich imion podobają mi się proste i krótkie, np. Igor, czy Adam, ale M. kręci na wszystko nosem. Myślałam też o Mikołaju, no ale nie wiem, chyba się wstrzymam z rozmyślaniem do 11 lipca, wtedy powinniśmy już poznać płeć i jeśli nie będzie to dziewczynka, dla której imię jest przesądzone, to będziemy się głowić :-)
reklama
M
mineralnakocica
Gość
Jeżeli chłopczyk to ja wybieram imię jeżeli dziewczynka to mój partner wybiera
dziewczynka: Olimpia
chłopczyk: Dymitr
dziewczynka: Olimpia
chłopczyk: Dymitr