reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

reklama
myślę nad imieniem;/ masakra totalny mętlik w głowie:cool::eek: strasznie trudna decyzja:)
Michał, Filip czy Gracjan??????????????????????????????????????????????????????????

U nas wahaliśmy się między Piotrusiem i Maciusiem a dzisiaj doszedł jeszcze Tomek i nie mamy zielonego pojęcia jakie imię dać Maciusia każdy nam odradza bo ponoć są niedobre itd. jak nic nie wymyślimy to po porodzie nadamy imię jak zobaczymy Małego :-)

Asienka, widzę, że ulegasz presji otoczenia. W pewnym sensie Cię rozumiem, ale z drugiej strony to Twoje dziecko i masz prawo do dowolnego wyboru. Nawet ja już się przyzwyczaiłam, że nosisz Michasia, więc skąd ten opór otoczenia? ;))) Ale wiem, wiem, każdy zawsze musi wsadzić swoje 3 grosze i być mądrzejszy :)
Jeśli i ja miałabym dołożyć się do tego, to Michał i Filip są super. Jedynie Gracjan budzi u mnie takie niemęskie skojarzenie - delikatny, metroseksualny, z manicure i kosmetyczką większą niż moja ;) Nie wiem też jak się zdrabnia takie imię. Prawdą jednak jest, że kiedy kogoś poznajemy jego imię przywiera do tej osoby i wszelkie skojarzenia idą w odstawkę. Cokolwiek więc wybierzesz, będzie dobrze :)

Zdecydowanie Michał.. Ale pamiętaj, że to Wam (rodzicom) ma się podobać i nie sugerujcie się tym co mówią inni. U mnie Adam prawie nikomu się nie podoba, ale mam to gdzieś, bo to MOJE dziecko.

reklama
Mła masz rację w 100%:) zawsze miałam problem z akceptacją siebie i tak samo jest z decyzjami jeśli tylko ktoś skrytykuję mój wybór to zaczynam wątpić w słuszność swojej decyzji, wahać się itd. muszę z tym walczyć choć czasem nie mam po prostu sił bo to silniejsze ode mnie;/ musiałam się wyżalić ehh bez łez się nie obejdzie:zawstydzona/y:

Do góry