reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

Maxwell, Marysia szybko dorośnie i zacznie mówić nieco "rozsądniej", więc tym akurat się nie przejmuj :) Ja lubie imię Marta. Podoba mi się zdrobnienie Martusia, a jeszcze bardziej Marcia :)
Klariss, no to gratulacje! :) Będzie Kacperek! Super. Nie za słodko, nie za twardo. W sam raz :)

reklama
U nas też imię wybrane dla chłopca też pewnie ulegnie zmianie mojemu M Piotruś nie pasuję wczoraj wymyślił Maciusia.

klariss Kacperek śliczne imię też było to imię na mojej liście imion ale ... stwierdzenie M u mnie w rodzinie już jest Kacper (ale w dalszej rodzinie ale już jest więc On nie chce)

hm.. nie tylko Was dopadaja wątpliwości, u mnie przy młodym był Kamil i koniec a teraz... zaczynam miec watpliwosci co do Karolci, podoba mi sie jeszcze Alicja;p hihi chociaz wydaje mi sie ze moj K. juz nie bedzie chciał zmienic, ale przy Kamilu łatwiej było mi sie zwracac po imieniu do brzucha teraz gorzej mi to wychodzi, czesciej uzywam roznych okreslen typu córunia, niunia itp itd.

Ostatnia edycja:
Jak już pisałam kilka postów wcześniej też zaczynam się wahać co do wybranych już imion i tak jak do pierwszego zestawu: ANNA,KATARZYNA nie mam wątpliwości to tak w drugim bym coś zmieniła,albo chociaż zamieniła,a jest ustalone:HALINA,MARIA.

salsik a moze Hania???? mi sie strasznie podoba ale mam juz 2 w rodzinie wiec nei bede kolejnej dodawac:)
HANIE u nas w rodzinie i wśród znajomych "wysypały" się w ubiegłym roku.Halinka zawsze mi się podobała i dobrze mi się kojarzy bo moja babcia tak miała na imię i ogólnie te HALINKI które znam są zaradnymi,rodzinnym i fajnymi kobitkami;-). Od jakiś 2 tyg.naszły mnie wątpliwości,ale teraz tak sobie myślę,że obawiam się reakcji otoczenia na to imię.Wszystkim którzy pytają jakie imiona nadamy naszym dzieciaczką to odpowiadamy,że jak się urodzą to się wszyscy dowiedzą,a narodziny coraz bliżej.....

Salsik miej głęboko gdzies opinie innych, ważne że wam się podoba, a przeciez nei jest to imię z kosmosu typu "dzonatan" czy tez tego typu. Halinka ktora znam jest niesamowicie miłą, uczynną i rozrywkową osóbka, mam nadzieję że Twoja córcia też bedzie tak pogodna, a co do Ani.. hihi no co ty duzo mowic, przez 25 lat mojego życia byłam sceptycznie nastawiona.. wszedzie anie i ja wsrod nich, dopiero jak poznałam meza to zmieniłam zdanie, Anusie to fajne dziewczynki:)

reklama
Myśmy z M od zawsze chcieli miec Mikołajka, no i udało się! Tylko, że mały nie ma zmysłu do interesów- termin porodu równo na 6 grudnia, może sie przesunie? A co tam! Najwyżej będzie dostawał trzy prezenciki w jednym dniu ;p Jeszcze jak nie znaliśmy płci wybraliśmy dla dziewuszki Małgosię, ale to zachowamy sobie na drugiego szkraba ;]

swojego czasu szukaliśy też imion, które mi były by zbyt popularne, i tak trafiliśmy na tą listę:Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki i po prostu padliśmy jak zobaczyliśy niektóre propozycje :D Moim faworytem jest Myszon xD chociaż Belzebub też jest genialny

Do góry