reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

nastazja wiem co czujesz:p:p:p ja też mam chwilę zwątpienia co do imienia:) czasem do porodu może mi się odmienić, ale jestem tak przyzwyczajona do Michasia że nie wyobrażam sobie że mógłby mieć inaczej na imię:):)

reklama
Ja też mam wątpliwości co do wybranych imion dla naszych dziewczynek,ale głośno jeszcze tego nie powiedziałam mojemu M.Nie mogę się przełamać do tego,żeby do "brzucha" zwracać się wybranymi imionami:-( ,chyba z ostateczny wybór padnie jak już zobaczę dzieciaczki na świecie.

Moja przyjaciółka która urodziła w czerwcu córeczkę dopiero jak wróciła z nią ze szpitala zaczęła się do niej zwracać imionami które brała pod uwagę i obserwowała jak Mała reaguje na wypowiedziane imię:-) i padło na "MAJA" bo Mała uśmiechnęła się jak je usłyszała.

Pytałam wczoraj mojego M. czy ma jakieś wątpliwości co do imienia Adam, ale twierdzi, że nie ma i że nie chce zmieniać. Ulżyło mi :) Przynajmniej raz zdecydował jak prawdziwy facet, za to jak mówię już o drugim imieniu, to mówi że mu obojętne. ALe drugiego i tak się nie używa, więc pewnie zostanie Aleksander, tylko ze wzgledu na to że jakoś ładnie mi to brzmi : Adam, Aleksander. :-D

imię dla Bumbleblee... wizja Fryderyka upadła i mój synek bezimienny jest :cool: i to już tak z trzy tygodnie... nic mi się nie podoba, a jak już coś spodoba, to mojemu K. nie pasuje.

Małamrówka, poczytałam Twoje suwaczki i zrobiło mi się smutno z powodu dwóch Aniołków. Mam nadzieję, że tym razem wszystko przebiega jak trzeba i wreszcie się doczekasz :) Imię w tym kontekście jest sprawą małej wagi...

dziewczyny jest sukces, jest imię..jakoś nam w uszy ostatnio wpadło imie Kacper i pasuje nam obojgu, ta decyzja jest juz raczej nieodwołalna, bo tak jak kota wczesniej pisała, zrobiło mi sie ciepło na sercu jak wyobraziłam sobie naszego małego Kacperka. Moi chlopcy - Błażej i Kacper :-D

reklama
Kurcze, a ja się zaczęłam łamać z imieniem..od początku myślałam, że będzie Marta..ale..mój mały uparciuszek - Marysia, uparcie na imię Marta reaguje "hau hau" - skojarzenie z psem Martą z bajki:zawstydzona/y::-(..no i nie wiem, czy jednak nie zmienić??:-(

Do góry