reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla grudniowych maluszków.

nastazja wiem co czujesz:p:p:p ja też mam chwilę zwątpienia co do imienia:) czasem do porodu może mi się odmienić, ale jestem tak przyzwyczajona do Michasia że nie wyobrażam sobie że mógłby mieć inaczej na imię:):)

reklama
Ja też mam wątpliwości co do wybranych imion dla naszych dziewczynek,ale głośno jeszcze tego nie powiedziałam mojemu M.Nie mogę się przełamać do tego,żeby do "brzucha" zwracać się wybranymi imionami:-( ,chyba z ostateczny wybór padnie jak już zobaczę dzieciaczki na świecie.

Moja przyjaciółka która urodziła w czerwcu córeczkę dopiero jak wróciła z nią ze szpitala zaczęła się do niej zwracać imionami które brała pod uwagę i obserwowała jak Mała reaguje na wypowiedziane imię:-) i padło na "MAJA" bo Mała uśmiechnęła się jak je usłyszała.

Pytałam wczoraj mojego M. czy ma jakieś wątpliwości co do imienia Adam, ale twierdzi, że nie ma i że nie chce zmieniać. Ulżyło mi :) Przynajmniej raz zdecydował jak prawdziwy facet, za to jak mówię już o drugim imieniu, to mówi że mu obojętne. ALe drugiego i tak się nie używa, więc pewnie zostanie Aleksander, tylko ze wzgledu na to że jakoś ładnie mi to brzmi : Adam, Aleksander. :-D

imię dla Bumbleblee... wizja Fryderyka upadła i mój synek bezimienny jest :cool: i to już tak z trzy tygodnie... nic mi się nie podoba, a jak już coś spodoba, to mojemu K. nie pasuje.

Małamrówka, poczytałam Twoje suwaczki i zrobiło mi się smutno z powodu dwóch Aniołków. Mam nadzieję, że tym razem wszystko przebiega jak trzeba i wreszcie się doczekasz :) Imię w tym kontekście jest sprawą małej wagi...

dziewczyny jest sukces, jest imię..jakoś nam w uszy ostatnio wpadło imie Kacper i pasuje nam obojgu, ta decyzja jest juz raczej nieodwołalna, bo tak jak kota wczesniej pisała, zrobiło mi sie ciepło na sercu jak wyobraziłam sobie naszego małego Kacperka. Moi chlopcy - Błażej i Kacper :-D

reklama
Kurcze, a ja się zaczęłam łamać z imieniem..od początku myślałam, że będzie Marta..ale..mój mały uparciuszek - Marysia, uparcie na imię Marta reaguje "hau hau" - skojarzenie z psem Martą z bajki:zawstydzona/y::-(..no i nie wiem, czy jednak nie zmienić??:-(

Do góry