reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla dzieci

U nas od początku Wiktora,mąż tak zdecydował i nie ma dyskusji. Ja ewentualnie wybiorę drugie imię. Przy pierwszym dziecku było odwrotnie, ja decydowalam. Mnie osobiście podoba się Anielka.

reklama
Imie jasiu uwielbiam bo mój synek tak ma.musze jednak ostrzec ze Jany mają mocne charakterki:cool2:
A u nas niewiadoma,dla chłopca wiedziałam że byłby franek a dla dziewczynki nic na 100% mnie nie przekonuje.Poki co wiktoria jakoś się przewija ale też nie jestem pewna.fajnie byłoby już do brzucha mówić po imieniu.
Rozkręćmy wątek z imionami bo potrzebuje inspiracji;)

U nas mój syn już na początku powiedział, że chciałby mieć siostrę Karolinę . Kiedy lekarz mi powiedział , że dziewczynka to przyszło mi do głowy Marcelina ale moim chłopakom się nie podoba. Ja już odruchowo mówię Karolcia więc pewnie tak zostanie. Gdyby był chłopiec byłby Marcel lub Ignaś.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas bylaby Helenka.
Jeszcze mi sie podobaja Roza, Pola, Anastazja albo Kalina lub Konstancja
A dla chlopca nie mamy nic...

mi też się podoba Konstancja ale mam już synka Konstantego ;) uwielbiam imię Róża ale mój M uparl się na Marysie lub Łucje. dla drugiego synka mamy Gustaw Mieszko Gniewko Fryderyk Tytus lub Hugo a ostatnio mi się spodobał Kornel ale mojemu M nie.tak więc dalej myślimy może wkoncu wybierzemy faworyta.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas jest Maksymilian, ktory mialbyc Helenka :)
Po mezu mam klasyczne polskie nazwisko, wiec imie tez wole dac polskie klasyczne. Moj syn w przedszkolach mial np. Rubine Twaróg i Samante oraz Wanesse Wroblewskie. Jakos dla mnie to tak dziwnie brzmi...
Moja kolezanka bliska ma Colina, ale dziecko ma nazwisko ojca Irlandczyka wiec juz nie razi.

Do góry