reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych pociech

reklama
Czesc dziewczyny . Moje imionka dla dziewczynki Natalka a dla chlopca Adrian co myslicie ? :) :p
Natalia mi się podoba . Choć nie dałabym swojej córce tak ponieważ kojarzy mi się nie fajnie z "koleżanką" z pracy , przez którą chciałam zmieniać pracę, ale zanim ją poznałam to imię bardzo mi się podobało.
Adrian bardzo ładne imię dla chłopaka. Takie męskie . My z mężem myśleliśmy nad Adrian, Artur, Robert. Na razie stanęło na Robert a na drugie miałby Adrian lub Artur , ale zobaczymy , może się pozmienia.
Dla dziewczynki było kilka typów , jakoś zmienne mamy gusta ostatnio , bo albo jedno albo inne imię nam sie podoba . Na razie stanęło na Kamila
U nas z nadawaniem imion jest tak , że my z mężem nie lubimy imion starych czyli nie podobają nam się Staśki, Wojtki, Zbyszki, Mieszki, Miłosze, Ignasie,Gustawy, Hanki, Zośki, Zuźki, Maryśki , Helcie itd itd. Takie imiona kojarzą nam się z babciami, dziadkami, ciotkami i wujkami generalnie osobami wiekowymi a nie z małymi dziećmi.Tak samo nie podobają nam się imiona "inne" np: Iwo, Makary, Colin, Zachary, Milo, Liwia, Ines, Karen, Aisza, Kira, Salma itd itd . Nie żebyśmy potępiali rodziców, którzy tak na imię dają swoim dzieciom. Po prostu nie odpowiadają nam takie imiona dla naszego dziecka.
Wolimy bardziej "oklepane" imiona , które nosimy my rodzice , ale wśród obecnych dzieci są raczej rzadko spotykane. Dodatkowo imię nie może być po kimś z rodziny (czyli rodzicach , babciach, ciociach itd) i nie może nam się źle kojarzyć , a i jeszcze jedno imię musi posiadać zdrobnienie . Np moja córka Justyna , jest tylko jedna w całym przedszkolu. Dla nas imię nie stare, nie udziwnione , nie kojarz nam się źle, ma zdrobnienie. Co do imion męskich to muszą to być imiona twarde (męskie) typu Mariusz, Artur, Arek, Adrian, Seweryn, Robert, Norbert itd.

Ostatnia edycja:
Do góry