reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla dzieci

Ja też mam problem z imieniem:( od zawsze chciałam Natana ale teraz bardzo dużo Natanów więc myślimy nad Filip, Nikodem, Hubert i też jest dylemat. Dla dziewczynki podoba mi się Blanka

reklama
Waw Antoni, Antoś bardzo ładne
Julka miała byc Filipem, teraz to imię jakos minusie nie podoba;
I Rez chce zeby jakos fajnej wymawiało sie tu za "wielka woda";
Jakby była dziewczynka byłaby Martyna,
A teraz chłopak na tapecie, wiec nie wiem moze Gabriel, Antoni zaczyna mi sie podobać,
Koleżanka rodzi w listopadzie ciekawego wybierze, mnie wypytałam a jak Ja zapytałam to Ona mi jeszcze nie wiem yyyyg wkurzyłam sie
Czekam na wiecej męskich propozycji

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Maryqska moja córa też Julka:) i faktycznie teraz bardzo dużo Julek ale jak ja wybierałam to żadnej Julki nie było w koło a teraz w każdym sklepie słyszę Julka:D

My do brzucha mówimy Kleofas...ale bardziej dla śmiechu a najbardziej podobają mi się imiona Julian Miłosz Brunon i ostatnio Nikodem

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo ładne wszystkie na którymi sie zastanawiasz. Nawet Kleofas fajnie:)
@maryqska a wy planujecie kiedys powrót? Moze daj dziecku nie polskie imie skoro bedzie tam żyło. Nie maja fajnych?

Nigdy nie powiem, ze planujemy, raczej nie
Mysle, ze juz dzieci tu zostaną, żadne ang mi sie nie podoba i bariera mnie jakas powstrzymuje, musi byc polskie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@maryqska może Kuba - Jacob, Łukasz - Lukas, Tomasz- Thomas, Adam- to i u was Adam no i mój faworyt Gabriel - Gabriel. Dzueciom na pewno bedzie tam łatwiej żyć jak ich imiona beda łatwo dały sie przerobić na angielskie. Ja swojego syna nazwałam Ryszard bo w wielu krajach jest to imie a ja nie wiem gdzie moje dziecko zamarzy sobie mieszkać, albo pracować a potem jest łamanie języka przez obcokrajowcow. Julian mi sie podobało ale po ang i francusku brzmi jak imie kobiety wiec odpadło u mnie.

reklama
Do góry