reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla dzieci

Nie wiem czy dla Was ma to jakiekolwiek znaczenie, ale ja jeszcze patrzę na to, żeby od imienia nie można było zrobić negatywnej jego wersji. Mam na myśli np. Krzysztof- Krzychu, Ania - Anka, Kasia - Kaśka, Tosia - Tośka, Iza - Izka itd.

Ale to takie tam moje spaczenie ;)

reklama
a ja np bardzo lubię wersję Kaśka Gośka itp ;) a co do zdrobnien moja koleżanka ma Juliana i rodzice mówią od początku Julian tylko, nie mówia Julek przez to też nikt tak nie mówi. moja mama mówi że tak jak my będziemy mówić tak się utrze i wśród znajomych i w rodzinie. w sumie z mojego doświadczenia tak jest właśnie.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Kiki mój synek też Dawid :)
Mi dla chłopca podoba się Szymek albo Bartek ale mój mąż się nie zgadza. Także nie wiem co to będzie jak okaże się, że będzie drugi synek. A córeczka to będzie Sara :)

Magda/ Magdalena bardzo ładnie
Gustaw super.
Natalia i Julia tez super. Fajne normalne polskie piękne imiona:)
Ja nie lubie zdrabniania niektórych imion a matki maja często tak ze mega zdrabniaja. Jeszcze u dziewczynek to fajnie ale np rozwala mnie Marcelek, Fabianek, jakby nie mozna było mowić Marcel. Wiadomo ze Krzysztof to Krzysiu albo Krzyś ale fajnie jak sie mowi do chłopca tak bez zdrobnień:) np Julian super ale Julek juz średnio .
Bardzo podoba mi sie imie Gabryś - juz zarezerwowane przez któraś dziewczyne:)
A czemu nikt nie myśli o imieniu Ania? ;)
Dokladnie. Moja mama ma na imie Ania, ale jakos nie mam ochoty tak nazwac dziecka, ale chyba Anek malo jest wśród przedszkolaków.
Moj syn ma na imie Łukasz czesto mowie do niego Łuki albo Łukasz, bardzo zadko Łukaszek, dla mnie jest to za dlugo. Za to wszyscy wokół tak mówią, nawet panie w przedszkolu mówią tylko Łukaszek a nie Łukasz :)
a ja np bardzo lubię wersję Kaśka Gośka itp ;) a co do zdrobnien moja koleżanka ma Juliana i rodzice mówią od początku Julian tylko, nie mówia Julek przez to też nikt tak nie mówi. moja mama mówi że tak jak my będziemy mówić tak się utrze i wśród znajomych i w rodzinie. w sumie z mojego doświadczenia tak jest właśnie.

Bardzo duzo w tym prawdy co napisalas.

Mi Gustaw glownie kojarzy sie z Dziadami i slubami panienskimi jak zalecal sie do Klary. Nawet myslalam o imieniu Klara:)

tak Klara bardzo ładne mi też się podoba. my chcieliśmy Marysie znaczy mój M chciał ja od zawsze mówiłam że córka to Róża :) no ale u nas będzie boy więc sprawa się rozwiązała ;)

My ze swoim narzeczonym specjalnie, co do imion się nie zgadzamy.. Ale udało nam się coś wspólnie wybrać. Dla dziewczynki mamy Nina lub Tola a dla chłopczyka ( a raczej bedzie chłopczyk ) Olgierd ( będziemy mowić do niego Olo ) albo Mieszko [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

My ze swoim narzeczonym specjalnie, co do imion się nie zgadzamy.. Ale udało nam się coś wspólnie wybrać. Dla dziewczynki mamy Nina lub Tola a dla chłopczyka ( a raczej bedzie chłopczyk ) Olgierd ( będziemy mowić do niego "Olo" ) albo Mieszko [emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
My ze swoim narzeczonym specjalnie, co do imion się nie zgadzamy.. Ale udało nam się coś wspólnie wybrać. Dla dziewczynki mamy Nina lub Tola a dla chłopczyka ( a raczej bedzie chłopczyk ) Olgierd ( będziemy mowić do niego Olo ) albo Mieszko [emoji4]

ja też wybrałam Mieszko ale mój M się nie zgadza niestety ale może jeszcze zmieni zdanie.

Do góry