reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla dzieci

A ja nie mam pojecia jak dac nimie chłopcu  bo dziewczynka bedzie albo Wiktoria albo Julia mam juz dwóch synusiów Kacperka 2,5 roku i Dominika 8 miesiecy dlatego bym chciała córeczke :-*

reklama
Ja na 100% jeszcze nie wiem ale udało mi się zrobic listę 27 imion które przypadły mi do gustu(męskich oczywiście) no i wybrałam na razie 4 z nich: Oliwier,Jan,Adam i Mikołaj.Muszę wybrać z nich dwa,bo damy dziecku dwa imiona.Na razie zostawiam sobie jeszcze troszkę czasu...Bo podoba mi sie jeszcze Bartosz,Fabian i Gracjan...Zobaczymy.

Bartus ladne imie.Tak ma na imie moj maz ;) Ale nad Jasiem tez sie zastanawialam,Mikolaja tez znam jednego i fajny z niego chlopak :) A Adas hmmm imie mojej pierwszej dzieciecej milosci :laugh:

Coraz bardziej nakręcamy sie z mężem na Oliwierka...Ale znając mnie to mogę jeszcze zmienic zdanie ;) A ty Aneczko juz masz wybór z głowy :)

No chyba Witunio juz tak nam sie spodobal ,ze nawet opinia Babci i wszystkich dookola juz sie nie liczy ;) Smieje sie tylko co bedzie jak sie okaze dziewczynka :laugh:

Ja już postanowiłam, że chłopczyk będzie Jan - chociaż mój mąż nie za bardzo jest do tego przekonany, mówi że będzie miał śmieszne inicjały "J J" ;D, ale mi się podoba. A dla dziewczynki to nawet nie mam pomysłu... Chciałam Aleksandra, ale już mamy małą Olę w rodzinie, więc musimy wymyśleć coś innego...

Olu, wedlug mnie te imiona ktore napisalas brzmia ladnie w takich parach w jakich je ustawilas, tzn Oliwer Jan albo Adam Mikolaj! To jest tylko moje zdanie!

Olu, podziwiam, że wybraliście aż 27 i to tylko męskich, my mamy jednych i drugich razem 12.
Każde imie mi się z kims kojarzy.
Od wielu wielu lat podobało mi sie imie Jakub (dla wyjasnienia - najpierw spodobalo mi sie imie, a potem pokochalam Kubusia Puchatka, zeby nie bylo podejrzen ;)). Ale tych Kubusiow ostatnimi czasy to tylu juz jest, ze jak sobie pomysle, ze moje dziecko za dwadziescia pare lat bedzie szuakc pracy i jakis pracodawca zobaczy 50-te CV z imieniem Jakub to chyba zacznie skakac jak tygrysek....
I nie wiem co zrobic ...
ech, to trudne wybrac imie, nie sadzilam, ze az tak bardzo trudne...

reklama
Mi sprawe z imieniem ulatwil Bartek bo jest tak potwornie wybredny ,ze bylo tylko kilka imion do wyboru ,z ktorych jemu podobalo sie tylko Rysiu albo Witek.Ja na Rysia sie zgodzic nie chcialam bo znam roznych dziwnych Ryskow i jakos to imie mi nie lezalo a Wicia znam jednego i to fajnego wiec zostal Wituś ;) Co do dziewczynki to ja tez mialabym kilka imion ale nie wiem co ten moj maz by znowu wymyslil ;) tak czy owak ta jego wybrednosc mocno zawezila poszukiwania imienia jak widzicie :laugh:

Do góry