reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla Maluszka :)

Citrus... my jesteśmy dwa uparciuchy.... jak sie na coś uprzemy to kaplica....hyhyhyh ale i tak dochodzimy do porozumienia.... :) ale wybor imienia bedzie ciezki hihiiih

reklama
u nas tez mamyinne gusta tym razem mm wybral kilka imion i ja z nich wybralam te 2 ktore mi odpowiadaja, z malym ja wyybralam piersze imie a m drugie

maciej-podoba mi sie
karol- nie w moim tguscie ale kazdy ma inny wiec jeslisie komus podoba to czemu nie
eliza- hmm chyba tez nie w moim typie troche bardziej podoba mi siepodobnie brzmiace luiza
:-)

wszystkie Maćki jakie znam to ciapy i maminsynki :p Mateusz chciał KArola też ale ja nie przepadam za tym imieniem jakieś takie mało 'męskie' mi się wydaje, ja natomiast chciałam Maxa to mnie wyśmiał mąż że ok ale dla psa nie dla syna (pajac!!) jemu podobało się Michał a ja nie lubię popularnych imion więc krakowskim targiem ustaliliśmy Dominika w skrócie Dominiś, Miś, Mikuś, Nikuś, Niki, Niko :) ale liczę cicho że będzie córcia bo oboje bardzo chcemy dziewczynkę, no ale przecieć ważne żeby maluch był zdrowy a na córki lub synów mamy dużo czasu jeszcze :)))
Eliza mi się podoba. Lubię też Elżbietę - ładne szlachetne imię.

przyjaciel moje męża to Maciek i daleko to maminsynka i ciapy. wprost przeciwnie ,zawsze miał powodzenie.
mamy też znajomego Karola,mega obrotny facet, zaradny życiowo.
natomiast nie mam dobrego doświadczenia z imieniem Dominik/ka. znam dziewczyne i mialam szefa. dziewczyna mega dwulicowa , szef bez zdania. ale przecież na to ma największy wpływ charakter, a nie imie.
fiołowoa ja myslałam, ze Lusia to skrót od Lucyny:-D

Tak to jjuz jest ze skojarzeniami majac asocjacje z dana osoba i imieniem ciezko sie od tego oderwac ale jedna osoba ma pozytywnr inna negatywne skojarzenia z danym imieniem wiec na tej podstawie absolutnie nie ocenialabym ze to imie jest do niczego itp... Jak juz wyzej wspomniano imie raczej nie bedzie mialo wplywu na cechy charakteru

maksymilian rowniez mi sie podoba skrot max juz mniej

skojarzenia mega dużo dają :D tak mi się wydaje że nikt nie nazwie dziecka imieniem złośliwej szefowej czy znienawidzonej sąsiadki :D ja imie dla córci wybrałam lata grube temu, i nie znałam żadnej dziewczyny o takim imieniu aż nie przeprowadziłam sie do Anglii i tu poznałam dwie: obydwie mega grube :O no cóż, troche mnie zniechęciły do imienia ale już mi przechodzi.

reklama
Mnie się imię Max nieodmiennie od lat kojarzy z przystojniakiem z serialu Roswell i bardzo mi się podoba, od lat już :-)

Do góry