reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla Maluszka :)

fiołkowa a jak się zdrabnia imię Łucja? znałam tylko jedną dziewczynę o takim imieniu. dość oryginalne, mnie się kojarzy religijnie.
Co mąż na to?
Manulika moje typy Marcelina i Malwina.
Zapominajka Laura, Pola ,Sonia.Kolejność nie przypadkowa. :)

Franek i Antek ,bardzo popularne imiona ,ale chyba bym wybrała mmmmm Antoś.

u nas na tapecie Maciek,Karol, a dziś wpadłam na imię Kaj.

reklama
Znałam jedną Julitę i była piękna babka z niej. Daleko do brudnych gatek jej było ;-)

Framama ja nie znosze imienia Karol i Karolina. Ale nie wiem dlaczego :sorry:

Co do dziwactw, to już wczoraj pisałam, że trafiłam na imię Seksburgia ( taka święta była)

Mdla- wlasnie doczytalam ze mamy te same typy :-)tylko u nas sophia marie a nie sophie ale my raczej soffi a nie zosia bedziemy zdrabniac :-)
z pozostalych wymienionych imion :
laura- tez jeden z moich typow
marcelina-podoba mi sie
frank-gdyby byl chlopiec moj m napewno walczylby o to imie
lucja-hmm chyba musialabym sie oswoic chwile z tym imieniem u mnie nie wchodzilo w gre
natasza-choc ja bym go nie wybrala to uwazam ze fajne jest

i to chyba tak z grubsza :-)

Nasza lista imion po wczorajszych debatach:
* Matylda
*Blanka
*Nina
*Sonia
*Laura
*Olga
*Pola

kolejność jest przypadkowa, więc się nie sugerujcie.

No imiona piękne... ale myślę, że będziecie mieli trudny wybór... aby wybrać to jedyne :-) Z tych co podałaś mi podoba się Blanka :-)

My bedziemy mieć Franka, chciałam Antoniego ale siostra męża 4 mce temu urodziła Antosię więc chyba nie wypada

No u nas też będzie Franuś :-).... jeszcze jak nie staraliśmy się o dziecko mieliśmy ustalone imiona chłopiec - Franuś, dziewczynka - Hania :-)

citrus nie mów bo u nas na osiedlu był pies Linda... i ja mam niby psie imie? Sonia bardzo ładnie, Nina też ok ale Matylda straszne O_O kojarzy mi się z wiedźmą albo jeszcze gorzej...

A mnie sie Matylda z leonem zawodowcem kojarzy:) i podoba mi sie bardzo ale nie umiem ladnie zdrobnic i mam watpliwosci...

Nad Malwina S troche marudzi...

Czyzby wiec Marcelina?

Jak pojde na L4 to poszukam jeszcze w necie typow:)

reklama
Nanu - Marcelinka mi sie bardzo podoba. Chcialabym dac tak na imie corce, ale ze syn bedzie, to bedzie Marcelem;) Dobrze mi sie te imiona kojarza.

Zapo- z twoich zdecydowanie Nina (ladne, orginalne, znam jedna - fajna twarda babka), na drugim Blanka - tez rozwazalam to imie dla ewentualnej coreczki.

Do góry