reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla Maluszka :)

fiołkowa a jak się zdrabnia imię Łucja? znałam tylko jedną dziewczynę o takim imieniu. dość oryginalne, mnie się kojarzy religijnie.
Co mąż na to?
Manulika moje typy Marcelina i Malwina.
Zapominajka Laura, Pola ,Sonia.Kolejność nie przypadkowa. :)

Franek i Antek ,bardzo popularne imiona ,ale chyba bym wybrała mmmmm Antoś.

u nas na tapecie Maciek,Karol, a dziś wpadłam na imię Kaj.

reklama
Znałam jedną Julitę i była piękna babka z niej. Daleko do brudnych gatek jej było ;-)

Framama ja nie znosze imienia Karol i Karolina. Ale nie wiem dlaczego :sorry:

Co do dziwactw, to już wczoraj pisałam, że trafiłam na imię Seksburgia ( taka święta była)

Mdla- wlasnie doczytalam ze mamy te same typy :-)tylko u nas sophia marie a nie sophie ale my raczej soffi a nie zosia bedziemy zdrabniac :-)
z pozostalych wymienionych imion :
laura- tez jeden z moich typow
marcelina-podoba mi sie
frank-gdyby byl chlopiec moj m napewno walczylby o to imie
lucja-hmm chyba musialabym sie oswoic chwile z tym imieniem u mnie nie wchodzilo w gre
natasza-choc ja bym go nie wybrala to uwazam ze fajne jest

i to chyba tak z grubsza :-)

Nasza lista imion po wczorajszych debatach:
* Matylda
*Blanka
*Nina
*Sonia
*Laura
*Olga
*Pola

kolejność jest przypadkowa, więc się nie sugerujcie.

No imiona piękne... ale myślę, że będziecie mieli trudny wybór... aby wybrać to jedyne :-) Z tych co podałaś mi podoba się Blanka :-)

My bedziemy mieć Franka, chciałam Antoniego ale siostra męża 4 mce temu urodziła Antosię więc chyba nie wypada

No u nas też będzie Franuś :-).... jeszcze jak nie staraliśmy się o dziecko mieliśmy ustalone imiona chłopiec - Franuś, dziewczynka - Hania :-)

citrus nie mów bo u nas na osiedlu był pies Linda... i ja mam niby psie imie? Sonia bardzo ładnie, Nina też ok ale Matylda straszne O_O kojarzy mi się z wiedźmą albo jeszcze gorzej...

A mnie sie Matylda z leonem zawodowcem kojarzy:) i podoba mi sie bardzo ale nie umiem ladnie zdrobnic i mam watpliwosci...

Nad Malwina S troche marudzi...

Czyzby wiec Marcelina?

Jak pojde na L4 to poszukam jeszcze w necie typow:)

reklama
Nanu - Marcelinka mi sie bardzo podoba. Chcialabym dac tak na imie corce, ale ze syn bedzie, to bedzie Marcelem;) Dobrze mi sie te imiona kojarza.

Zapo- z twoich zdecydowanie Nina (ladne, orginalne, znam jedna - fajna twarda babka), na drugim Blanka - tez rozwazalam to imie dla ewentualnej coreczki.

Do góry