reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla Maluszka :)

reklama
są gusta i guściki jednak, dla mnie imie Józefina kojarzy się z porcelanową lalką w jakiś bufiastych kiecach i w życiu bym tak dziecku nie dała na imię. Zresztą ja w ogóle nie lubię tych staropolskich/klasycznych imion. Dla mnie już nawet Adam to taki anachronizm ;)

wiecie co,ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam co urodzę, imiona miałam wytypowane po 2 czy 3 na płeć,ale stwierdziłam że jak urodzę i zobaczę to wybiorę które będzie najbardziej pasowało i tak urodziłam córkę i nadałam imię Oliwka,teraz chyba też się wstrzymam aż zobaczę.moja sis chyba z tydzień czasu po porodzie nie mogła się zdecydować na imię,ale naszczęścię się udało:-)

Sembo, zabrzmiało tak, jakbyśmy miały "guścik", bo podobają nam się klasyczne imiona, a Ty "gust", bo jesteś nowoczesna i postępowa. Nieprzyjemne to.

Mnie się podobają te "stare" imiona typu Tosia, Zosia, Adaś, Jaś, a rażą mnie wszelakie Nikole, Laury, Maksy itp
A Larissa kojarzy mi się z okropną Ukrainką - lekarką, która pracuje w naszym szpitalu, sorry:sorry2:

reklama
Do góry