reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla Maluszka :)

reklama
U nas R kategorycznie nie zgadza sie na chłopiece Maciek... (on wybiera dla chłopca) wiec wstępnie będzie Dariusz... ale to jeszcze moze sie milion razy zmienic,

u Nas jedyne męskie imię na jakie jesteśmy oboje gotowi się zgodzić,choć ja bez większego przekonania,to Kacper...ja naprawdę modlę się o dziewczynkę coby mieć jeden problem mniej:szok:

U mnie nadal posucha... Ale zrobiłam sobie listę "do rozważenia":

- Antoni,
- Daniel,
- Franciszek,
- Igor,
- Jan,
- Jakub,
- Mateusz,
- Rafał,

Żadne nie podoba mi się na tyle, bym była w stu procentach przekonana. W. ma długie nazwisko, kończące się na "ski", a wcale nie jest łatwo... Na dziś na przykład "Mateusz" byłby moim typem.

I właściwie zrobiłam siku i pomyślałam, że Antoni i Jan odpadają.

Ostatnia edycja:
citrus z Twoich propozycji podoba mi się Jan i Igor.
mam podobnie jak Ty ,nie mam przekonania w 100% do jakiegoś imienia. i tak ostatnio podobało mi sie Bruno ,a dziś sama nie wiem......:no:

Przecież to obłęd jakiś. Mamy nadać imię NA CAŁE ŻYCIE. Do mnie nie przemawiają niektóre zdrobnienia, albo pełne wersje. Podoba mi się na przykład wersja "Staś" (jakieś takie miłe skojarzenia z "W pustyni i w puszczy"), ale na "Stanisław" albo "Stasiek" mam ciary na tyłku.
Podoba mi się "Rafał", ale "Rafałek" jest poniżej normy. I tak wiecznie, do każdego imienia mogłabym się przyczepić :confused2: O, teraz sobie przypomniałam, że jeden Rafałek nas chciał naciągnąć na kasę. No i dupa zbita, po imieniu.

reklama
no właśnie. jak już imię się spodoba ,to zdrobnienie już mniej. głowa od tego już boli.
mnie dzisiaj się podoba Kajetan.

Do góry