reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla Maluszka :)

reklama
U nas R kategorycznie nie zgadza sie na chłopiece Maciek... (on wybiera dla chłopca) wiec wstępnie będzie Dariusz... ale to jeszcze moze sie milion razy zmienic,

u Nas jedyne męskie imię na jakie jesteśmy oboje gotowi się zgodzić,choć ja bez większego przekonania,to Kacper...ja naprawdę modlę się o dziewczynkę coby mieć jeden problem mniej:szok:

U mnie nadal posucha... Ale zrobiłam sobie listę "do rozważenia":

- Antoni,
- Daniel,
- Franciszek,
- Igor,
- Jan,
- Jakub,
- Mateusz,
- Rafał,

Żadne nie podoba mi się na tyle, bym była w stu procentach przekonana. W. ma długie nazwisko, kończące się na "ski", a wcale nie jest łatwo... Na dziś na przykład "Mateusz" byłby moim typem.

I właściwie zrobiłam siku i pomyślałam, że Antoni i Jan odpadają.

Ostatnia edycja:
citrus z Twoich propozycji podoba mi się Jan i Igor.
mam podobnie jak Ty ,nie mam przekonania w 100% do jakiegoś imienia. i tak ostatnio podobało mi sie Bruno ,a dziś sama nie wiem......:no:

Przecież to obłęd jakiś. Mamy nadać imię NA CAŁE ŻYCIE. Do mnie nie przemawiają niektóre zdrobnienia, albo pełne wersje. Podoba mi się na przykład wersja "Staś" (jakieś takie miłe skojarzenia z "W pustyni i w puszczy"), ale na "Stanisław" albo "Stasiek" mam ciary na tyłku.
Podoba mi się "Rafał", ale "Rafałek" jest poniżej normy. I tak wiecznie, do każdego imienia mogłabym się przyczepić :confused2: O, teraz sobie przypomniałam, że jeden Rafałek nas chciał naciągnąć na kasę. No i dupa zbita, po imieniu.

reklama
no właśnie. jak już imię się spodoba ,to zdrobnienie już mniej. głowa od tego już boli.
mnie dzisiaj się podoba Kajetan.

Do góry