reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla Maluszka :)

U nas planowaliśmy dla synka Patrick, ale że będzie córcia to trzeba zmienic. Mamy trzy wybrane i z nich do weekendu mężuś ma wybrac jedno i powiedziec mi które. Staraliśmy się krótkie no i międzynarodowe bo mamy b.długie nazwisko. Bedzie:
1.Amelia
2. Nina
3. Emilly (Emilia)
:-) Dla mnie wszystkie piękne więc obojętne mi co mąż wybierze ale po cichu mam nadzieję że 2 lub 1

Co do starych imion w Polsce od 2 lat panuje ogromna moda, tak samo jak w latach 2007 gdy rodziłam syna to w Polsce był szał na imię Jakub i Julia.
A teraz Hanie, Zosie, Zusie, Antosie, Jasie, Stasie- wśród moich znajomych tlyko takie imiona są dzieciom nadawane. Osobiście lubię tylko kilka z tych imion np: Hania-piękne imię i jeszcze w miarę Zosię reszta jak dla mnie okropna szczególnie w pełnej wersji :szok:

reklama
Nina ładnie, Amelia i Emilia bardzo popularne w 2012, ale jak ci nie przeszkadza to ok ;) moja znajoma urodziła syna, ma na nazwisko Nowak a synkowi dała na imię Jan. Sorry ale tak bezpłciowego imienia i nazwiska to ze świecą szukać.

sembo- wiem, ze w Pl były modne te dwa imiona, ale my na stałe już od 10 lat (ja 8 mąż 10) mieszkamy w Irlandii i do Pl nie wracamy, a tu te imiona nie są popularne więc ok. To samo przerabiałam z synem Jacob na polskie Jakub w 2007, gdybym mieszkała w Pl to bym go tak nie nazwała ale tutaj ok.
Jan Nowak OMG biedny dzieciak...:szok:

Dla dziewczynki łatwiej... Trudno wybrać imię dla chłopaka, jeśli wszystkie "nowoczesne" noszą ludzie, którzy zaleźli mi za skórę.

Amelka-nie dalabym ze wzglefu na znaczenie
Emilka-ladmie brzmi
Jan- nie widze niczego obciachowrgp w tym imieniu a ze Jan Nowak-polsko i dobrze brzmi popularne ze wzgledu na formularze na poczcie ale napewno nie bezplciowr osoby bedace z nim beda to imie z nim kpjarzyly i napewno nie nedzie bezplciowe

Spolszczonych omion tez nie lubie za bardzo ale kazdy sam dla siebie muso wiedziec co robi
a jak juz Zapominajka napisala stare imiona nie musza byc brzydkie podobnie jak nowpczesne... A w historii ze wstystkim tak jest ze sie powtarza i wraca...

Dominik był naszym imieniem dla synka :) poza tym myślałam nad Aleksandrem, Sebastianem, Oskarem, Erykiem, Maksymilianem i Dorianem :) może któreś z tych przypadnie Ci do gustu?? :>

reklama
Do góry