reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla Maluszka :)

No właśnie problem z imionami jest taki, że każdy ma jakieś skojarzenia, ciężko znaleźć imię które dla obydwojga miałoby wydźwięk pozytywny. Jeszcze w zeszłym roku oboje twierdziliśmy że imię Chelsea jest pewniakiem. Ale przyszła ciąża, przemyślenia typu - jak będzie się dziecku z tym imieniem żyło itp. W związku z tym nie chcieliśmy brać żadnych imion zagranicznych ani zbyt archaicznych by nie przysporzyć dzieciątku niepotrzebnego stresu. jesteśmy dorośli i wydaje się nam, że chcielibyśmy nosić takie imię, ale nasz maluszek musi przejść przez szkołę wypełnioną mało wyrozumiałymi jednostkami. Nie chciałabym usłyszeć od małej, że największą krzywdę wyrządziłam jej przy chrzcie :(

reklama
Jak ja chce zaczac temat o wyborze imienia to moj maz mowi ze juz jest wybrane :baffled: uparl sie a ja chyba odpuszcze bo sama nie mam typu. Prawdopodobnie u nas bedzie Florentynka Maja :-)

u mnie mega problem z męskim imieniem,raz że R. uparł się ze to będzie dziewczynka i nie ma co się nad męskim zastanawiać,a dwa że nic męskiego mi się nie podoba,jedynie Artur ale na to kategorycznie mój R. się nie zgadza...:-(

Kuźwa, tak już miałam prawie pewniaka w głowie, a tu zonk... :-D Czeka mnie teraz wertowanie męskich imion :sorry2:

Citrus ja miałam taki problem z dziewczynkowym imieniem nic mi za cholere nie pasowało nie mogłam się zgrać z propozycjami K.ale jest syn i już w pierwszej ciąży było już wiadomo ze jak to chłopak to Miłosz.

Milosz i Marta tez mi sie podobaja, znam sporo Mart maja silne czasem ciezkie charakterki :-) ale wiadomo to nie regula:-)

reklama
Ja miałam mieć na imię Marta ale tacie się nie spodobało i stanęło na Kamila Marta:-) Dla mnie to takie charakterne imię:-) Mała już pokazuje swój charakterek więc myślę, że będzie idealnie pasowało :)

Do góry