reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla Maluszka :)

Imię Bruno mi się nie podoba dla dziecka..mojej babci pies tak się wabi. Ale każdy ma inny gust i każdemu podoba się co innego najważniejsze by się rodzica podobało.

Ostatnia edycja:
reklama
Lilianna było jednym z moich typów dziewczynkowych bardzo mi się podoba i super można skracać.
Bruno i Iwo też mi się podoba
kora30 Tymon fajnie ale Tymoteusz takie trochę długie jeszcze zależy czy macie krótkie czy długie nazwisko, ja zwracam na to uwagę żeby imię fajnie współgrało z nazwiskiem. długie imię krótkie nazwisko i odwrotnie ja mam długie nazwisko i strałam się by dzieci miały krótkie imiona.

My już postanowiliśmy by nazwać córeczkę Marysia, choć rodzina męża jest bardzo negatywnie nastawiona i zapowiedziała protesty (oczywiście w formie żartów, ale widać że niezbyt przypadł im do gustu nasz wybór - szczególnie Babci męża - Marii):-) Ale nie mamy zamiaru się ugiąć, ciężko byłoby nam dojść do porozumienia z imieniem dla chłopca, ale jak twierdzą lekarze, nie musimy się zmagać z dylematem Franciszek czy Stanisław ;-)

eklerka Nicole ładnie,tez rozwazaliśmy ta opcje
kamila do imienia Marysia mam uraz ...imie samo w sobie ok,ale mi sie zle kojarzy:zawstydzona/y: Ale to kwestia gustu:*

Wiadomo, że każdej z nas jedne imiona się kojarzą lepiej, inne mniej. Ja mam skrzywienie historyczne ze względu na wykształcenie i rzecz jasna szaleję za jakimiś kuriozami typu Dzierżka, Delfina albo Samuel, ale mam świadomość, że ludzie nie będą przychylnie nastawieni do tego i wolałabym oszczędzić dziecku wstydu :-p

Maria bardzo ładnie, gdyby nie to, że teściowa ma tak na imię ( a nie chciałam jej robić dobrze) też brałabym pod uwagę.
Nicol w ogóle mi sie nie podoba.

A Samuel, Dzierżka itp. bardzo fajnie mi się kojarzą, ale nie dałabym tak dziecku :sorry2:

Maria- podoba mi sie, nasza bedzie miala na drugie Marie, moja mama tez Maria

Nicole- nie w moim typie, moja siostra kiedys ja to imie uslyszala stwierdzila ni cola ni pepsi, i od tamtego czasu zawsze mi to w glowie siedzi, ale wiadomo kwestia gustu a nad tym sie nie dyskutuje

Samuel- tez mi sie podoba, ale to chyba zydowskie imie wiec moj m wogole nawet nie bralby pod uwage, nie lubi zydowskich imion

Bruno, Tymon i Iwo- tez nie w moim stylu

ja biorę pod uwagę Natalka,Nikol,Liliana...ale mój R. tylko ostatecznie na Nikol może przystać...ciężko jest się dogadać,a z chłopięcym imieniem to już wojna będzie,mi inne się podobają,R. inne:-(

reklama
ja biorę pod uwagę Natalka,Nikol,Liliana...ale mój R. tylko ostatecznie na Nikol może przystać...ciężko jest się dogadać,a z chłopięcym imieniem to już wojna będzie,mi inne się podobają,R. inne:-(

Natalia i Liliana jal dla mnie super bardzo mi sie podobaja

Do góry