reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla Maluszka :)

Już mi szwagier skwitował że ksywa w szkole będzie Skoda na 100% a ja na to że lepsza Skoda niż 'ruda' albo 'deska' :D I tak oto podjęłam decyzję moja córcia będzie Oktawią :) tylko jeszcze nie wiem jaka pisownia :>

reklama
a my dalej niezdecydowani:no: przestaliśmy myśleć, czekamy na natchnienie... "Zosia" nam przyszła po USG 3D jak zobaczyliśmy zdjecie twrzy podpartej rączką w pozie myśliciela. i ktos powiedział, że będzie myślicielka, filozof a dalej już wiadomo, po łacinie poszły skojarzenia, a że pasowało też do przodków, bo obie babcie J. to Zofie, moja prababcia i jedna ciocia, to zostało uzgodnione:tak:

a chłopak miał być Andrzej ( to wiedzieliśmy wcześniej), ale teraz jakoś nam nie podchodzi... poczekamy, coś nam wpadnie do głowy

Hania mi się bardzo podoba, ale w naszym towarzystwie jest już zarezerwowana przez znajomych, w prawdzie rodzi im sie teraz chlopiec ale caly czas mowia ze jak bedzie w przyszlosci dziewczynka do bedzie Hania.

Podoba mi się też Blanka, ale mąż mówi, że z angielskeigo wymawia się tak słowo: ślepy i jemu się to niestety już źle kojarzy.

U nas i tak w 70% będzie chłopiec, więć staneło na Wiktorze Wiktorku.
Podoba mi się również Filip, ale mąż prosi o Wiktora:)

Ja coraz mocniej skłaniam się ku Hani. Chłopięcego nie mam :)
Hania piękne, sama tak dałam na imię mojej Siostrze:tak:

Hania mi się bardzo podoba, ale w naszym towarzystwie jest już zarezerwowana przez znajomych, w prawdzie rodzi im sie teraz chlopiec ale caly czas mowia ze jak bedzie w przyszlosci dziewczynka do bedzie Hania.

Podoba mi się też Blanka, ale mąż mówi, że z angielskeigo wymawia się tak słowo: ślepy i jemu się to niestety już źle kojarzy.

U nas i tak w 70% będzie chłopiec, więć staneło na Wiktorze Wiktorku.
Podoba mi się również Filip, ale mąż prosi o Wiktora:)
Blind (blajnd) to ślepy, a nie Blanka;-)

no ale jemu się kojarzy też mówiłam że inaczej się pisze i mówi, byc moze to jest pretekst zeby miec mocny adrument ze to imie odpada, bo mi sie baaaardzo podoba, pewnie jemu nie

Zresztą nie wiem czy Wy macie coś takiego, że np jak znaliście w dzieciństwie Patrycję i coś w niej Wam nie pasowało, to nie nazwiecie dziecka bo Wam się źle kojarzy? Bo ja tak mam i wydaję mi się, że podobnie właśnie jest z moim mężem, jak już mu się źle kojarzy to nie i koniec.

Ostatnia edycja:
Tez tak mam ze jak sie kojarzy to ciezko przeskoczyc negatywne myslenie wybierajac imie nie chce tez zbyt popularnego by nie chodzilo dziecko z 5 dziecmi z tym samym imieniem do klasy
amanda to sliczna corcia mojej siostry mowimy do niej amisia:-)
a my nadal nie wiemy moj m nawet sie nie zastanawia mowi ze po polowkowym bedziemy myslec mi tez do glowy nic nie przychodzi moj syn ma skandynawskie imie moze tez cos polnocnego poszukamy dla dziewczynki chce ariane ale moj m mowi ze zawsze bedzie myslal o rakiecie z cala zaloga ktora zginela wiec stoimy w punkcie wyjscia:-)

reklama
też tak mam, nie chce takiego, które mi sie kojarzy ani takiego które się powtarza:eek: juz po tym co piszecie widze, że Emilia odpada jednak, kiedyś chciałam Zuzie i Oliwke, ale też odpadły, teraz mi się podoba Jagoda, ale tez już często wymieniane

zobaczymy...

Do góry