reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziecka

Hej!
A ja przestudiowałam dziś ten wątek od początku i... zastanawiam się czy pisać jakie imię wybrałam bo częśc z Was gdy dołączała do tego wątku była jeszcze przed rozwiązaniem i pisała np. " u nas będzie Jaś" a pod postem zdjęcie i podpis" nasz Karolek.." albo "nasza Justynka" ;D (imiona wymyśliłam tu na chybił-trafił :) )
Nasz bobas narazie nosi imię Anielka, ale termin jest na 10 września więc jeszcze wszystko się może zdażyć ;D
Ale fajnie bo imię Anielka zostało wymienione tylko raz!

reklama
jestem w 4 miesiącu ciąży... jesli urodzi sie syn to dam mu imie Alex a jesli bede miała córke - Olivia bądz Estera bądz Nicola :)

Agutko Iga tez jest ladne, amm kolezanke o tym imieniu, fajna dziewucha ;) my bedziemy mieli Oliwie Beate, chyba ze bedzie niespodzianak i urodzi sie Igor Feliks :)

A mój Synek będzie Olivierek -ostatnio widzę, że dużo owych imionek dzieci będą nosiły no, ale cóż to bylo zaklepane już około roku temu :) ja troszkę próbowalam walczyć o Severynka, ale nie udało się...
Mieliśmy wrazieczego również dla dziewczyneczki- Nikola, no ale ma byc chłopczyk więc cóż... Oli podbje świat ;p

ja w 8 miesiącu jeszcze nie wiem do konca jak mojego szkraba nazwac :( bo w sumie to bedzie osoba i bedzie miec imie na cale zycie i tak ciezko mi znalezc imie... Artur - wg mojego faceta, ja bym wolala Cezary. a w sumie cala ciaze mowie do brzuszka Artur i tak nie wiem za bardzo ktore wybrac....

moje pytanie zadaje z czystej ciekawosci:

-po co dajecie dwa imiona dziecku??

bo ja tego w sumie nie rozumiem,po co?
skoro i tak nie bedziecie wołac np. Anno Mario,tylko Aniu
nie chce nikogo tu obrazic,naprawde mnie to ciekawi czym sie kierujecie

pozdrawiam

reklama
Lilko,my naszej Niuni dalismy imiona Zuzanna Elżbieta-to drugie jest po mojej mamie,która oszalała na punkcie Malutkiej nawet gdy ta była jeszcze w brzuszku...A poza tym u mnie w rodzinie jest taki zwyczaj,że daje się dziecku dwa imiona-i wiesz-ja np.swoich obu używam...Tzn.nie tak na codzień ale przy jakiś sprawach urzędowych czy podpisując się...:tak:

Do góry