reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imie dla dziecka

Hej!
A ja przestudiowałam dziś ten wątek od początku i... zastanawiam się czy pisać jakie imię wybrałam bo częśc z Was gdy dołączała do tego wątku była jeszcze przed rozwiązaniem i pisała np. " u nas będzie Jaś" a pod postem zdjęcie i podpis" nasz Karolek.." albo "nasza Justynka" ;D (imiona wymyśliłam tu na chybił-trafił :) )
Nasz bobas narazie nosi imię Anielka, ale termin jest na 10 września więc jeszcze wszystko się może zdażyć ;D
Ale fajnie bo imię Anielka zostało wymienione tylko raz!

reklama
jestem w 4 miesiącu ciąży... jesli urodzi sie syn to dam mu imie Alex a jesli bede miała córke - Olivia bądz Estera bądz Nicola :)

Agutko Iga tez jest ladne, amm kolezanke o tym imieniu, fajna dziewucha ;) my bedziemy mieli Oliwie Beate, chyba ze bedzie niespodzianak i urodzi sie Igor Feliks :)

A mój Synek będzie Olivierek -ostatnio widzę, że dużo owych imionek dzieci będą nosiły no, ale cóż to bylo zaklepane już około roku temu :) ja troszkę próbowalam walczyć o Severynka, ale nie udało się...
Mieliśmy wrazieczego również dla dziewczyneczki- Nikola, no ale ma byc chłopczyk więc cóż... Oli podbje świat ;p

ja w 8 miesiącu jeszcze nie wiem do konca jak mojego szkraba nazwac :( bo w sumie to bedzie osoba i bedzie miec imie na cale zycie i tak ciezko mi znalezc imie... Artur - wg mojego faceta, ja bym wolala Cezary. a w sumie cala ciaze mowie do brzuszka Artur i tak nie wiem za bardzo ktore wybrac....

moje pytanie zadaje z czystej ciekawosci:

-po co dajecie dwa imiona dziecku??

bo ja tego w sumie nie rozumiem,po co?
skoro i tak nie bedziecie wołac np. Anno Mario,tylko Aniu
nie chce nikogo tu obrazic,naprawde mnie to ciekawi czym sie kierujecie

pozdrawiam

reklama
Lilko,my naszej Niuni dalismy imiona Zuzanna Elżbieta-to drugie jest po mojej mamie,która oszalała na punkcie Malutkiej nawet gdy ta była jeszcze w brzuszku...A poza tym u mnie w rodzinie jest taki zwyczaj,że daje się dziecku dwa imiona-i wiesz-ja np.swoich obu używam...Tzn.nie tak na codzień ale przy jakiś sprawach urzędowych czy podpisując się...:tak:

Do góry