reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziecka

reklama
Dziewczyny dziekuję bardzo za wasze opinie:happy:,chciałam sprostować ,że nazwisko nie będzie polskie ,ponieważ ja nie posiadam polskiego nazwiska mimo ,że jestem Polką:-) a dzidzia i tak dostanie nazwisko po ojcu ,czyli typowo angielskie z końcówką -ing :tak:.Zgadzam się ,że imię Sophie z polskim nazwiskiem brzmiałoby conajmniej dziwacznie jeśli nie brzydko ,bo czy np.Sophie Kowalska lub gorzej Sophie Brzęczyszczykiewicz można uznać za doskonałe sparowanie ;-) :-D.........chyba nie :-p

Ja z kolei lubie oryginalne imiona. Nie mieszkam w Polsce i w najblizszym czasie mieszkac nie bede wiec jak szukalam imienia dla mojego najmlodszego synka to staralam sie wybrac takie zeby w miare pasowalo i w PL i w IRL. Wdobie emigracji w jakiej teraz zyjemy polaczenia polskich nazwisk i zagranicznych imion czy odwrotnie nie robia juz wiekszego wrazenia. Dla mnie zawsze najwazniejsze bylo to zeby imie mi sie PODOBALO. Reszta jakos nie bardzo sie przejmowalam a z biegiem czasu nawet najdziwniejsze polaczenie imienia z nazwiskiem sie opatrzy i oslucha i bedzie ok:-)

Cześć:) My z Moim J. chcemy w przypadku dziewczynki nazwać ją Martynka a chłopca Damianek:) Na dziś dzień, a że Mój jest wybredny to raczej to nie ulegnie zmianie:) Na razie trzeba jednak zaciążyć:D

Mój synek na na imie Mikołaj i ma juz 3 latka.Problem pojawił sie wczoraj po wizycie na USG.Jestem w 30 tygodniu ciązy i od około 2 miesięcy zyliśmy w przeświadczeniu ze w brzuszku rośnie nam Eliza.Dziś już wiem ze lekarz sie pomylił i jednak bedzie chłopczyk i nie mam pojęcia jak go nazwać,żadne imie mi do niego nie pasuje.Mam nadzieje ze oswoje sie z myślą i jakoś go nazwiemy heheh.

Witam was:)

Oszalałam na punkcie imienia dla dziewczynki HANIA co myślicie? w sumie dość niepopularne teraz imie ale czyż nie jest słodkie, proste i orginalne?????????????????????????:-):tak:

reklama
Do góry