reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziecka

Mi bardziej od Maksymiliana podoba mi się Maksym!
Ale powiedzcie mi co robić! Maks to piękne imię, tak jak np. Kaja -> moje wymarzone imię dla córki!! i to od lat.... Ale co zrobić skoro ludzie tak często nazywają... PSY! Dorosłemu się przykro robi jak poznaje pieska o tym samym imieniu co on... a co dopiero dziecku!! To okropne.... Niedługo będą pieski też o imionach Paweł, Krysia czy Sławek!! bardzo mnie to denerwuje... ale czy przez takich ludzi i ich psy mam zrezygnować z tak ładnego imienia które od dawna mi się marzy?? :no:

reklama
Bardzo ładne te Wasze propozycje.
W sumie mi osobiście nie podobają się bardzo wymyślne imiona, tym bardziej jakies w stylu amerykańskim, że można sobie jęzor na nich połamać.
Ja sama wymyśliłam 2 opcje imion dla naszego bobasa, 2 opcje ponieważ jeszcze nie wiemy czy urodzi nam się CH czy DZ. A mój mężuś tylko potwierdził, że się zgadza :tak:

Nasz szkrabek będzie

Mi bardziej od Maksymiliana podoba mi się Maksym!
Ale powiedzcie mi co robić! Maks to piękne imię, tak jak np. Kaja -> moje wymarzone imię dla córki!! i to od lat.... Ale co zrobić skoro ludzie tak często nazywają... PSY! Dorosłemu się przykro robi jak poznaje pieska o tym samym imieniu co on... a co dopiero dziecku!! To okropne.... Niedługo będą pieski też o imionach Paweł, Krysia czy Sławek!! bardzo mnie to denerwuje... ale czy przez takich ludzi i ich psy mam zrezygnować z tak ładnego imienia które od dawna mi się marzy?? :no:

Ja osobiście uważam, że szkoda czasu zawracać sobie głowę takimi bzdurami. Przecież np. Kubusiów tak wiele chodzi po świecie, a najpopularniejsze imię dla psa to Kuba. Pies to też istota i nazywać się jakoś musi :-p
Moja córcia ma na imię Kaja i uważam, że to najbardziej odpowiednie imię dla niej. Bardzo do niej pasuje. I nie powiem- kiedy przeprowadziliśmy się "na blok" też okazało się , że biega tam pies o takim imieniu- na dodatek (!) doberman. Gorzej mogli go tylko nazwać Pikuś albo Pimpuś hihihi :szok:
Ale jakoś nie zwracam na to uwagi. Mi się imię Kaja od początku bardzo spodobało,a teraz wiem , że to był najlepszy wybór. Jakoś tak nie widzi mi się moja Kaja inaczej nazwana :-D

HABKAA dziękuję Ci bardzo, trochę mnie uspokoiłaś ;-)
Teraz tylko muszę tak pokierować mężem żeby sam wymyślił to imię :-D:-D:-D

reklama
Mnie się dla chłopców podobają imiona Mateusz, Przemek i Łukasz, a dla dziewczynki Nadia

Mój synuś ma właśnie na imię Mateusz:tak::tak::tak: Mi osobiście bardzo podobało się imię Norbert, ale mój mąż się na to imię wręcz oburzył, potem były negocjacje między Mateusz a Bartosz i w końcu wybraliśmy:tak:

I to był szczęśliwy wybór, to imię można tak fajowo zdrabniać
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry