reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imie dla dziecka

Mi bardzo podoba sie imię Joachim, ale mąż nigdy by się na to nie zgodził ze względu na pochodzenie imienia.
Jak miałam praktyki w podstawówce to było dwóch chłopców w klasie, jeden Aron a drugi Eliasz :) i dzieci nie miały problemów z powodu imienia. Były lubiane i nikt się z imion nie śmiał.

reklama
Mi bardzo podoba sie imię Joachim, ale mąż nigdy by się na to nie zgodził ze względu na pochodzenie imienia.
Jak miałam praktyki w podstawówce to było dwóch chłopców w klasie, jeden Aron a drugi Eliasz :) i dzieci nie miały problemów z powodu imienia. Były lubiane i nikt się z imion nie śmiał.

Znam jednego Eliasza
Bardzo mądry i rozgarnięty chłopczyk Mówią na Niego w skrócie Eli, a Jego młodszy braciszek ma na imię Nataniel

A Ja mam straszny mętlik w głowie od zawsze podobał mi się Wojtek, Tomek, Michał i Sebastian, ale mojemu się nie podobają On chce Dawida...

A jeżeli dziewczynka by było to tylko Natalka przychodzi Nam do głowy :zawstydzona/y:

Na szczęście mamy jeszcze dużo czasu :tak:

A Ja mam straszny mętlik w głowie od zawsze podobał mi się Wojtek, Tomek, Michał i Sebastian, ale mojemu się nie podobają On chce Dawida...

A jeżeli dziewczynka by było to tylko Natalka przychodzi Nam do głowy :zawstydzona/y:

Na szczęście mamy jeszcze dużo czasu :tak:

mój synek ma na imię Dawid :-)

Ja znam Eligiusza :) taka artystyczna, spokojna dusza. W dodatku wygląda jak laleczka z porcelany (i tak przez kilkanaście lat). Mleczna cra, wielkie niebiskie oczy, brązowe geste lśniące włosy,lekko falujące... ;)już na zawsze to imię będę tak kojarzyć.

Za 10 dni poznam pewnie płeć maluszka ( lekarz obiecał,że nie spocznie poki nie określi ) i nie chciałabym dowiedzieć się,że to chłopiec i nie mieć dla nigo imienia ;)
dość mocno zakorzenił mi się w głowie Remigiusz

mm&ms dzieki kwietnioweczko:tak::-).Jeszcze z imion meskich podoba mi sie Jonasz ale juz kuzynka ma synka ktory sie tak nazywa dlatego chyba zostaniemy przy Samuel:-),no chyba ze moj partner sie rozmysli.I ciesze sie ze zyjac w Hiszpanii moge sobie wybrac imie jakie mi sie podoba,niwazne czy jest imie polskie,hiszpanskie,muzulmanskie czy chinskie:-p:-D

Moj pierwszy syn urodzil sie w PL i mial miec na imie Simo:angry:,ale panie urzedniczki kazaly mi wybrac odpowiednik tego imienia tj Szymon,gdyz imienia Simo nie ma w polskiej ksiedze imion.Z jakiej racjii urzednicy maja decydowac jakie imie bedzie nosic MOJE DZIECKO:confused::no:

Ja znam jednego Nataniela. Ma w tej chwili 23 lata. Strasznie nie lubi swojego imienia, ale to dlatego, że wszyscy mówią do niego "Nataś", bo samo w sobie Nataniel mu nawet pasuje.

iza813 w sumie nie fajnie wyszło z tym urzędem. Bo czasami słyszy się naprawdę nie tyle zagraniczne imiona co jakieś powymyślane i nikt jakoś nie zabronił ludziom zarejestrować dzieci pod takimi imionami... a Ty trafiłaś na jakiś bardzo radykalnych urzędników...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry