reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziecka

reklama
Ja wprawdzie się jeszcze dzieciątka nie spodziewam, ale mi podobają się z męskich imion: Konrad, Jakub, Wojciech a dziewczynki to: Nadia, Ewelina, jeszcze kilka by się znalazło :)

kachurek, Iwo to jedno z ciekawszych imion dla facecika,moim zdaniem...bardzo mi się podoba.a co do Poli-myślałam,że jest to tylko zdrobnienie od Apolonii właśnie...:-) mąż chce antośkę i tymka,a ja polkę i sławoja......będziemy losować,jakby porozumienia nie było nadal;-)

:)
Pamiętam jak byłam w 10tc i robiliśmy z męzem listę imion - oczywiście z tamtego okrsu nie dotrwało żadne ;-);-)

Prawda jest taka że teraz już 24tc a my ..nadal nie wiemy :D

po pierwsze dzidzi sie na nas pupą wypina i nie ma zamiaru pokazać płci :wściekła/y:

mąż chce Aleksandra albo Emilke
mi sie Olo podoba ale za długie to imię do naszego długiego 4sylabowego nazwiska :eek:

Dla faceta podoba mi sie Borys albo Eryk a dla kobitki Greta = ale moj mąz nie chce nawet o tym słyszeć :-D

witajcie!!! ja jestem w koniec 24 tygodnia i jak narazie ma być dziewczynka choc nie na 100% ;/ mam nadzieje ze sie potwierdzi na 100!!! wiec dla dziewczynki to imie mam od początku i jakoś tylko te i zadne inne; NICOL a jesli bedzie jednak chłopak to MARCELEK ;))))):-)

U mnie chłopiec to będzie Mikuś(Mikołaj) a dziewczynka Maja. Nie sugeruję się tym, czy są to imiona rzadkie czy często wystepujące, wkońcu każda Zosia, Basia czy Krysia ma w sobie coś niepowtarzalnego;)

Jest tyle ślicznych imion jak wybrać? Też zastanawiałam się z początku nad Mają - bardzo mi się podobało do czasu kiedy zobaczyłam, że tyle ich jest. Myślę , że córeczkę nazwę jednym z 3 : Anastazja, Weronika lub Ewelinka - nic nadzwyczajnego po prostu mi się podobają :)

reklama
Do góry