reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imie dla dziecka

Modest- zdrobnienie np. Modziu (i będzie się czuł jak jakiś moderator forum:-)) Ha ha
Tekla U nas na Śląsku śpiewamy: Tekla, Tekla z papyndekla (czyli kartonu) Kunegunda... ja cie.. ja bym się bała:shocked2:
Perpetura... Gdzieś Ty to wyniuchała??

reklama
Jest tyle ślicznych imion jak wybrać? Też zastanawiałam się z początku nad Mają - bardzo mi się podobało do czasu kiedy zobaczyłam, że tyle ich jest. Myślę , że córeczkę nazwę jednym z 3 : Anastazja, Weronika lub Ewelinka - nic nadzwyczajnego po prostu mi się podobają :)

wybrałabym Anastazję :tak:

Modest- zdrobnienie np. Modziu (i będzie się czuł jak jakiś moderator forum:-)) Ha ha
Tekla U nas na Śląsku śpiewamy: Tekla, Tekla z papyndekla (czyli kartonu) Kunegunda... ja cie.. ja bym się bała:shocked2:
Perpetura... Gdzieś Ty to wyniuchała??
:-D:-D:-D:-D takie imiona są chyba krzywdzące dla dziecka

:-) jeśli będzie kobitka to Apolonia(Pola) albo Antonina(Tośka)
jeśli facecik(tak czuję) to Bruno,Iwo albo Sławoj.
niestety mój mężulek nie akceptuje tych imion dla chłopców :wściekła/y:i upiera się przy Tymonie...jeszcze tyyyyyyyyle czasu...dojdziemy jakoś do porozumienia...:-)

szczerze? popieram Twojego męża :)

;-) moja babcia powiedziała-ma być piotr paweł...bruno jej się nie podoba,bo to ''szwabskie''imię(zawsze jakiś argument)...mąż pamięta kumpli ze szkolnej ławy i to zawsze byli łukasze,marciny-i dlatego według niego takie imiona są najlepsze(dlaczego?tu nawet argumentu porządnego brak)...boki dziś zrywam cały dzień.OLCIA7,chyba zostanie mi dać na imię alan albo brajan(denis ewntualnie);-)może jednak będzie dziewczynka,wtedy imię wybieram ja(i nie będzie to Samanta;-))

Pamiętam, że w bloku, w którym mieszkałam za dziecia ;-) mieszkała rodzina z samymi nietypowymi starosłowiańskimi imionami jak np. Ziemowit, Boguchwał, Dobromir (duzo ich tam było ;-))
a co powiesz na 3 braci: klaudiusz, wergiliusz, oktawian? ojciec po filologii klasycznej, a synkowie, zwlaszcza oktawian to tzw. karki czyli lyse paly? :szok::-D

a co powiesz na 3 braci: klaudiusz, wergiliusz, oktawian? ojciec po filologii klasycznej, a synkowie, zwlaszcza oktawian to tzw. karki czyli lyse paly? :szok::-D
HA! Ciekawe jak ich ziomale nazywają ;-)
Waniliowa argument jest porządny dla "Marcina, Łukasza itp".... mianowicie sentyment Twojego męża do szkolnych lat- hmmm powinnaś się temu bliżej przyjrzeć:-D:cool::-D A Denis ;-)nie dawaj dziecku na imię! Jezu, strach pomyśleć jak będą dzieci w szkole na niego wołać:cool2::-D:-D:-D Czy to tylko ja mam zbyt bujną wyobraźnię..??
JAk Ty dasz tak dziecku na imię to ja dam mojej małej Dżesika, albo, ludzie eureka! Britnej!!!

reklama
Do góry