reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imie dla dziecka

reklama
:-) jeśli będzie kobitka to Apolonia(Pola) albo Antonina(Tośka)
jeśli facecik(tak czuję) to Bruno,Iwo albo Sławoj.
niestety mój mężulek nie akceptuje tych imion dla chłopców :wściekła/y:i upiera się przy Tymonie...jeszcze tyyyyyyyyle czasu...dojdziemy jakoś do porozumienia...:-)

No jak dawałam mojej córce na imię Lena 4 lata temu to było zadkie imię a teraz to widzę że niedługo zrobi się oklepane jak Julia. Eeee szkoda gadać.

Antonina! Jak ładnie! Kiedyś często słuchałam Antoniny Krzysztoń;-). Ale Tosia brzmi świetnie.... hmmm dodam tą koncepcje do mojej listy:-p jeśli pozwolisz Wanilio.

hehe,pozwalam,rzecz jasna;-)
ja od zawsze ''wiedziałam'', że moje dzieci będą Jasiem i Zosią...ale teraz taaaaak wiele tych imion...a ja z takich co to nie lubią,jak wszystko jest powtarzalne;-)... choć w drugą stronę też nie przeginam(ostatnio wyczytałam,że istnieją ludzie o imionach tj Żyraf i Myszon)...to jest odlot dopiero;-) ;-);-) ;-) ;-)

Ja lubie normalne imiona, wiec bedzie Michał i Łukasz a na drugie po dziadkach Jakub i Grzegorz, a jak bym miala dziewczynki to byla by Julka wiem ze duzo dzieci teraz tak ma ale ja zawsze chcuialam dac tak na imie córce, to moje drugie imie zreszta. Julka i Zuzia. Chcialam jeszcze Dawid ale moj B se nie zgadzal na tto

No właśnie... zdziwiła mnie popularność Majki. Nie przeglądałam żadnych "rankingów", tak mi to imię samo przyszło do głowy, bo gdzie nie kopniesz:-D tam Julka i niestety Zosia też.. Po prostu mnóstwo tego! Myślałam, że będę taka oryginalna:sorry:.. patrzę- a tu Maja na II msc najczęściej wybieranych imion w Polsce w 2009 roku:szok:
Zuzia jeszcze tez mi się podoba, ale od mojej kuzynki bliskiej juz jest Zuzia ;-)
Ja też nie jestem za skrajnościami i tez wolę normalne imiona, które najlepiej można ładnie zdrobnić, jak np Magda
Ale, wybaczcie, nie podobają mi się zapożyczenia z innych języków- w przypadku chlopców naczelne Alanek (przepraszam wielbicielki!) albo Denis....:sorry: oo litości Nie, nie potępiam, ale czuję w uchu taki zgrzyt jak słyszę takie imiona, jak fałsz w piosence, albo melodię, której nie znoszę.
Pamiętam, że w bloku, w którym mieszkałam za dziecia ;-) mieszkała rodzina z samymi nietypowymi starosłowiańskimi imionami jak np. Ziemowit, Boguchwał, Dobromir (duzo ich tam było ;-))

reklama
Waniliowa możesz nazwać córkę po prostu Pola, bo Apolonia brzmi jak dla mnie strasznie poważnie. A właśnie Pola ma na imię moja chrześnica. No a synek Iwo;-). A teraz będzie Gabriel.

Do góry