reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Idziemy na zakupy :)

reklama
Gosiagro śliczna ta kołyska:) Też się nad nią kiedyś zastanawiałam, ale mój mąż by mnie zamordował chyba jakby wydał tyle pieniędzy na łóżeczko, a ja bym chciała jeszcze kołyskę:p

Wróciłam z zakupków, zaraz wam pokażę co dzisiaj kupiłam + pościel którą kupiłam w zeszłym tygodniu.
Stwierdzam że w sklepach pościele są strasznie drogie, poszwa na poduszkę + na kołuderkę + prześcieradło i to potrafi kosztować ponad 200zł:szok: A na allegro można mieć zestaw w tej cenie, jeszcze z rożkiem, baldachimem itp.
Dlatego zaraz idę na allegro:p Byłam w banku więc mam czym szaleć;)
A potrzebuję głównie zestawu z baldachimem i rożkiem. Nie zależy mi na wypełnieniu, ale nie wiem teraz czy bez wypełnienia kupię.... Trzeba będzie trochę pogrzebać....

Tak więc kupiłam dzisiaj: zabawkę grającą do powieszenia na uchwycie fotelika, pozytywkę (nie wiem do czego:p chyba do zabawy:p), duży ręcznik kąpielowy, okrycie kąpielowe, podkładkę pod prześcieradło, moskitierę do wózka, milusi kocyk:):-) I wcale tak dużo nie wydałam:-D:-D Ciekawe czy mój mąż podzieli to zdanie:p I tak wszystko z 5% zniżką:-)

Cudeńka a ile dałaś za ten kocyk bo ja mam taki sam;)Tylko, że różowy;)

Ja się jutro wybieram zamówić łóżeczko, jednak stawiam na Drewex Mały Miś....zobaczę też ceny okryć kompielowych i kocyków bo u mnie w sklepei np. łóżeczko, smoczki i butelkki Avent są tańsze niż na allegro więc może więcej rzeczy będzie tańszych.
Co do staników do karmienia to ja nie mam zamiaru takich kupować gdyż mój biust w staniku bez fiszbin wygląda koszmarnie...zresztą na allegro ze świecą szukać rozmiaru 70G/GG a nie mam zamiaru kupować szmat w rozmiarze 80D tylko dlatego że są tanie i niszczyć sobie biustu. Mierzyłam staniki marki HOT MILK ale jakoś nie jestem przekonana do bezfiszbinowców. Jakoś sobie poradze z karmieniem w zwykłym staniku z fiszbiną.
Zdec, mi też się się bardzo podoba kocyk który wybrałaś i chyba też się na taki zdecyduje w końcu.
Jeszcze myśle na pościelą do wózka w związku z tym, że moje dziecko będzie musiało w sierpniu i wrześniu spędzać ze mną czas w sadzie podczas rwania jabłek więc może pościel się przyda. I tak się jeszcze zastanawiam czy mój wózek ma materacyk czy muszę dokupić??
Co do zakupów z allegro ja tez kupowałam wszystko w sklepach jedynie na allegro ciuszki:)

Zdec- ja kupowalam posciel na allegro i nie do konca jestem zadowolona... Jakas taka troche sztywna nawet po praniu ;/

Super zakupki zrobilas :)

Cudeńka a ile dałaś za ten kocyk bo ja mam taki sam;)Tylko, że różowy;)

Właśnie nie było różowego:( Zapłaciłam za niego niecałe 20zł:)

agast22 a jesteś jeszcze w stanie pokazać jaki komplet kupiłaś??

Dziewczyny ja znów wracam do tych kosmetyków dla niemowląt. Piszecie że kupujecie Nivea, a ja właśnie wróciłam ze sklepu i zgłupiałam:( Na Nivea w sumie prawie każdym z tyłu jest napisane od pierwszego miesiąca:(
Ostatecznie narazie wzięłam mleczko i szampon Hipp, bo tam było napisane że od 1dnia.
I normalnie baby boom jest niezły, bo w Tesco nie ma Jelp do kolorów:( Jaki proszek jeszcze polecacie?

Ostatnia edycja:
ja mimo to zakupie kosmetyki Nivea z serii sensitive, np. krem na każdą pogodę i krem s.o.s które juz mam w domu są od chwili narodzin
co do proszku ja używałam i będę używać Loveli

Zdec- taką kupiłam POSCIEL DZIECIĘCA 135x100 3elem. PORANEK (984491111) - Aukcje internetowe Allegro.

Co do kosmetykow to ja uzywac bede firmy Skarb Matki. Przy Hani sie sprawdziły to i przy Jagodzie mam nadzieje ze dadzą rade
:)
Proszek- przy hani uzywalam lovelli a teraz kupiłam Jelp do kolorow. Płyn zmiękczający typowo dla dzieci ma tylko Jelp. Ja uzywam Lenor Sensitive z dzidziusiem w ręczniku na etykiecie :)
athena- Lovella płyn to płyn do prania a nie zmiękczający.

reklama
Właśnie nie było różowego:( Zapłaciłam za niego niecałe 20zł:)

agast22 a jesteś jeszcze w stanie pokazać jaki komplet kupiłaś??

Dziewczyny ja znów wracam do tych kosmetyków dla niemowląt. Piszecie że kupujecie Nivea, a ja właśnie wróciłam ze sklepu i zgłupiałam:( Na Nivea w sumie prawie każdym z tyłu jest napisane od pierwszego miesiąca:(
Ostatecznie narazie wzięłam mleczko i szampon Hipp, bo tam było napisane że od 1dnia.
I normalnie baby boom jest niezły, bo w Tesco nie ma Jelp do kolorów:( Jaki proszek jeszcze polecacie?
Ja dzidziusia;)

Do góry