reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Idziemy na zakupy :)

reklama
Gosiagro śliczna ta kołyska:) Też się nad nią kiedyś zastanawiałam, ale mój mąż by mnie zamordował chyba jakby wydał tyle pieniędzy na łóżeczko, a ja bym chciała jeszcze kołyskę:p

Wróciłam z zakupków, zaraz wam pokażę co dzisiaj kupiłam + pościel którą kupiłam w zeszłym tygodniu.
Stwierdzam że w sklepach pościele są strasznie drogie, poszwa na poduszkę + na kołuderkę + prześcieradło i to potrafi kosztować ponad 200zł:szok: A na allegro można mieć zestaw w tej cenie, jeszcze z rożkiem, baldachimem itp.
Dlatego zaraz idę na allegro:p Byłam w banku więc mam czym szaleć;)
A potrzebuję głównie zestawu z baldachimem i rożkiem. Nie zależy mi na wypełnieniu, ale nie wiem teraz czy bez wypełnienia kupię.... Trzeba będzie trochę pogrzebać....

Tak więc kupiłam dzisiaj: zabawkę grającą do powieszenia na uchwycie fotelika, pozytywkę (nie wiem do czego:p chyba do zabawy:p), duży ręcznik kąpielowy, okrycie kąpielowe, podkładkę pod prześcieradło, moskitierę do wózka, milusi kocyk:):-) I wcale tak dużo nie wydałam:-D:-D Ciekawe czy mój mąż podzieli to zdanie:p I tak wszystko z 5% zniżką:-)

Cudeńka a ile dałaś za ten kocyk bo ja mam taki sam;)Tylko, że różowy;)

Ja się jutro wybieram zamówić łóżeczko, jednak stawiam na Drewex Mały Miś....zobaczę też ceny okryć kompielowych i kocyków bo u mnie w sklepei np. łóżeczko, smoczki i butelkki Avent są tańsze niż na allegro więc może więcej rzeczy będzie tańszych.
Co do staników do karmienia to ja nie mam zamiaru takich kupować gdyż mój biust w staniku bez fiszbin wygląda koszmarnie...zresztą na allegro ze świecą szukać rozmiaru 70G/GG a nie mam zamiaru kupować szmat w rozmiarze 80D tylko dlatego że są tanie i niszczyć sobie biustu. Mierzyłam staniki marki HOT MILK ale jakoś nie jestem przekonana do bezfiszbinowców. Jakoś sobie poradze z karmieniem w zwykłym staniku z fiszbiną.
Zdec, mi też się się bardzo podoba kocyk który wybrałaś i chyba też się na taki zdecyduje w końcu.
Jeszcze myśle na pościelą do wózka w związku z tym, że moje dziecko będzie musiało w sierpniu i wrześniu spędzać ze mną czas w sadzie podczas rwania jabłek więc może pościel się przyda. I tak się jeszcze zastanawiam czy mój wózek ma materacyk czy muszę dokupić??
Co do zakupów z allegro ja tez kupowałam wszystko w sklepach jedynie na allegro ciuszki:)

Zdec- ja kupowalam posciel na allegro i nie do konca jestem zadowolona... Jakas taka troche sztywna nawet po praniu ;/

Super zakupki zrobilas :)

Cudeńka a ile dałaś za ten kocyk bo ja mam taki sam;)Tylko, że różowy;)

Właśnie nie było różowego:( Zapłaciłam za niego niecałe 20zł:)

agast22 a jesteś jeszcze w stanie pokazać jaki komplet kupiłaś??

Dziewczyny ja znów wracam do tych kosmetyków dla niemowląt. Piszecie że kupujecie Nivea, a ja właśnie wróciłam ze sklepu i zgłupiałam:( Na Nivea w sumie prawie każdym z tyłu jest napisane od pierwszego miesiąca:(
Ostatecznie narazie wzięłam mleczko i szampon Hipp, bo tam było napisane że od 1dnia.
I normalnie baby boom jest niezły, bo w Tesco nie ma Jelp do kolorów:( Jaki proszek jeszcze polecacie?

Ostatnia edycja:
ja mimo to zakupie kosmetyki Nivea z serii sensitive, np. krem na każdą pogodę i krem s.o.s które juz mam w domu są od chwili narodzin
co do proszku ja używałam i będę używać Loveli

Zdec- taką kupiłam POSCIEL DZIECIĘCA 135x100 3elem. PORANEK (984491111) - Aukcje internetowe Allegro.

Co do kosmetykow to ja uzywac bede firmy Skarb Matki. Przy Hani sie sprawdziły to i przy Jagodzie mam nadzieje ze dadzą rade
:)
Proszek- przy hani uzywalam lovelli a teraz kupiłam Jelp do kolorow. Płyn zmiękczający typowo dla dzieci ma tylko Jelp. Ja uzywam Lenor Sensitive z dzidziusiem w ręczniku na etykiecie :)
athena- Lovella płyn to płyn do prania a nie zmiękczający.

reklama
Właśnie nie było różowego:( Zapłaciłam za niego niecałe 20zł:)

agast22 a jesteś jeszcze w stanie pokazać jaki komplet kupiłaś??

Dziewczyny ja znów wracam do tych kosmetyków dla niemowląt. Piszecie że kupujecie Nivea, a ja właśnie wróciłam ze sklepu i zgłupiałam:( Na Nivea w sumie prawie każdym z tyłu jest napisane od pierwszego miesiąca:(
Ostatecznie narazie wzięłam mleczko i szampon Hipp, bo tam było napisane że od 1dnia.
I normalnie baby boom jest niezły, bo w Tesco nie ma Jelp do kolorów:( Jaki proszek jeszcze polecacie?
Ja dzidziusia;)

Do góry