reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Idziemy na zakupy :)

Moje ostatnie zakupy : bluzeczka rozm.68 , ogrodniczki rozm.62,bluzeczka rozm.62 i kapelusik

Fajne te spodenki:) I jaki świetny snoopy:p

A ja wyjątkowo pochwalę się zakupem dla siebie, przed chwilą listonosz przyniósł.
To będzie moja kreacja na obronę, jak jeszcze uda mi się w nią ubrać:p
Pracy jeszcze nie ma, ale sukienka już jest;P:p:p:p

Załączniki

• sukienka..jpg
    sukienka..jpg
    2,2 KB · Wyświetleń: 114
reklama
Ja to jak zawsze zakręcona. Napiszcie mi proszę czy to wszystko co chcę kupić może się przydać:
- zestaw Avent, butelki: 2x125, 2x250, szczotka do czyszczenia butelek, 4 smoczki do butelek i smoczek do uspokajania
- zestaw do paznokci Tommy Tippe, czy coś takiego, tam wiadomo: termometr, gruszka, nożyczki do paznokci, grzebień, szczotka, szczoteczka do zębów, pilniczek
- termotorba na butelki Avent
- Sudocream
- Worki na pieluszki
Bo w sumie mam to u jednego sprzedawcy na allegro, ale koszt tego wszystkiego to prawie 250zł, dlatego tak się zastanawiam czy wszystko na pewno jest potrzebne.

Poza tym nadal zastanawiam się nad podgrzewaczem do butelek, ale widzę że można Aventa kupić już za jakieś 50-70zł używane, a nowe za jakieś 100-120.
Poza tym czy ktoś miał do czynienia z wanienką do kąpieli FIher price?? Taką która ma matę dla małego dziecka na górze. Czy to rzeczywiście się przydaje?
Oprócz tego pytanie do pościeli: Ile zmian kupujecie? Dwie??? Czy więcej??

Leżaczek - huśtawka zapewne przydaje się od początku, ale pytanie dotyczące maty do zabawy, kiedy ona może już być potrzebna ( w jakim wieku dziecko??) W sumie chcę już powoli kończyć zakupy dla maleństwa, a dopiero teraz mam mnóstwo wątpliwości:( Masakra...........

Muszę też w końcu wziąć się za moją torbę do szpitala, może jutro się tym w końcu zajmę;P

Ja butelki kupiłam tylko dwie, termotorby i podgrzewacza nie kupowałam, bo nie wiadomo czy będzie potzrebne, jeżeli okarze się potrzebne to przez internet kurierem szybko przesyłka dojdzie.
Pościel- kupuję 2 komplety, mam nadzieję że wystarczy.
Mata edukacyjna tak od około 3 miesiąca życia.
Ja większość zakupów robiłam u dwóch sprzedawców:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
zakupiłam tam rzeczy potrzebne dla maluszka i dla mnie do szpitala.

Kosmetyki i leki bez recepty kupiłam w aptece internetowej www.vena-vita.pl

Już mam większość rzeczy kupione, zostało mi zamówić łóżeczko, termometr dla dziecka (nadal nie wiem jaki kupić) i pieluszki 1. W następnym tygodniu zacznę prać rzeczy i prasować i mogę pakować torbę i czekać spokojnie na Łukaszka:)

Ostatnia edycja:
Ja to jak zawsze zakręcona. Napiszcie mi proszę czy to wszystko co chcę kupić może się przydać:
- zestaw Avent, butelki: 2x125, 2x250, szczotka do czyszczenia butelek, 4 smoczki do butelek i smoczek do uspokajania
- zestaw do paznokci Tommy Tippe, czy coś takiego, tam wiadomo: termometr, gruszka, nożyczki do paznokci, grzebień, szczotka, szczoteczka do zębów, pilniczek
- termotorba na butelki Avent
- Sudocream
- Worki na pieluszki
Bo w sumie mam to u jednego sprzedawcy na allegro, ale koszt tego wszystkiego to prawie 250zł, dlatego tak się zastanawiam czy wszystko na pewno jest potrzebne.

Poza tym nadal zastanawiam się nad podgrzewaczem do butelek, ale widzę że można Aventa kupić już za jakieś 50-70zł używane, a nowe za jakieś 100-120.
Poza tym czy ktoś miał do czynienia z wanienką do kąpieli FIher price?? Taką która ma matę dla małego dziecka na górze. Czy to rzeczywiście się przydaje?
Oprócz tego pytanie do pościeli: Ile zmian kupujecie? Dwie??? Czy więcej??

Leżaczek - huśtawka zapewne przydaje się od początku, ale pytanie dotyczące maty do zabawy, kiedy ona może już być potrzebna ( w jakim wieku dziecko??) W sumie chcę już powoli kończyć zakupy dla maleństwa, a dopiero teraz mam mnóstwo wątpliwości:( Masakra...........

Muszę też w końcu wziąć się za moją torbę do szpitala, może jutro się tym w końcu zajmę;P

Wszystko co masz napisane kupuj, podgrzewacz sie przydaje nie tylko do mleka,ale potem do słoiczkow- uzywalam polecam .

Huśtawke ja tez kupuje ,wydaje mi sie lepsza od lezaczka ,bo ma wiecej funkcji i przede wszystkim buja na baterie , wiec super.

Termoopakowanie bardzo przydatne na spacerach jak karmisz mlekiem modyfikowanym,a nie wiadomo przeciez nigdy czy nim karmic nie bedziesz,a poza tym przeciez przydatne do ciepłej herbatki :-)

Co tam jeszcze, ja narazie kupuje jedna zmiane poscieli, bedzie cieplo wiec przeprana szybko wyschnie,a poza tym przeciez dziecko i tak na poczatku spi w rozku.

Butelek mam 3x125 i 2x 250 , smoczki 0+ x2 ,ale jeszcze dokupie ze dwa. Termometr na podczerwien do czoła, no i wiadomo wszystkie niezbedne kosmetyki do pielegnacji, ja kupuje firmy NIVEA .

Co do tej wanienki fisher prica tez sie zastanawialam długo,ale lepszym rozwiazaniem jest zakupienie wanienki na stelazu- nie beda cie tak plecy bolały przy zchylaniu nad dzieckiem,no chyba,ze masz jakas komode to kupuj fisher.:-) A ten stelaz sie sklada,wiec miejsca nie zajmuje.

Ja sie zastanwiam nad tym rogalem do karmienia, co wy myslicie ? w sumie on nie drogi max 40zł

Właśnie jeszcze rogal do karmienia. Muszę w końcu kupić ten o którym wy mówiliście już dawno, że do spania teraz też może służyć.
A co myślicie o kosmetykach firmy Hipp?

Właśnie jeszcze rogal do karmienia. Muszę w końcu kupić ten o którym wy mówiliście już dawno, że do spania teraz też może służyć.
A co myślicie o kosmetykach firmy Hipp?

Hipp chyba dobra firma, w sumie czy oni nie maja herbatek? No maja chyba, bo ja tylko je kupowac bede.

Zdec - ja większość zakupów mam już za sobą, zdecydowałam się na kosmetyki Nivea, to i większość akcesoriów kupiłam przez aptekę internetowa doz.pl myślę, ze w tym tygodniu je odbiorę:tak:
Jeżeli chodzi o butelki to ja na razie mam jedną, termometr kupuje taki do ucha, zamiast gruszki wzięłam aspirator Frida, sudocrem tez zamówiony, podgrzewacza na razie nie planuje, stwierdziłam, ze na razie kupuje najpotrzebniejsze rzeczy bo nie wiadomo czy inne akcesoria jak będę karmiła piersią to się przydadzą, jakby co teraz można pójść i z miejsca kupić w razie potrzeby:tak:
Jeżeli chodzi o pościel to planuje kupić 2 zmiany.

Generalnie brakują mi jeszcze koszule, podkłady poporodowe, biustonosz do karmienia (jeden już mam), wanienka, komoda i łóżeczko z pościelą (ale to już wybrane, wystarczy zamówić).

Dziewczyny stanik do karmienia kupowałyście u siebie w sklepach czy przez internet? U mnie szcze mówiac nie ma sklepów z taką bielizną, a nie stać mnie żeby kupić stanik za 200 w jakimś firmowym sklepie. Macie może strony internetowe gdzie można kupić w rozsadnej cenie taki stanik??
Będę wdzięczna za informacje.

Dziewczyny stanik do karmienia kupowałyście u siebie w sklepach czy przez internet? U mnie szcze mówiac nie ma sklepów z taką bielizną, a nie stać mnie żeby kupić stanik za 200 w jakimś firmowym sklepie. Macie może strony internetowe gdzie można kupić w rozsadnej cenie taki stanik??
Będę wdzięczna za informacje.

Zyrraffko nie wiem czego szukasz ale jesli takich zwykłych bawełnianych to na allegro znalazłam takie

a tu są wszystkie z allegro
http://allegro.pl/listing/search.php?string=biustonosz+do+karmienia&price_from=&price_to=&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&buy=0&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&view=gtext&order=d&clear_cookie=0&change_view=Poka%C5%BC

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry