reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Idziemy na zakupy :)

Piękne te wasze ciuszki...
Tak trudno mi się przed zakupami powstrzymać... Wiem, że sporo rzeczy dostane i do tego czasu chcę poczekać by zobaczyć czego brakuje.
Na kilka rzeczy jednak czekam - oczywiście zakupy na allegro. Nie da się tak nie kupić nic :-D
A co do baldachimu - to też bardzo mi się podobają, jednak chyba zrezygnuję z niego. Mam zamiar kupić gotowy pałąk - stelaż do baldachimu i na nim zamontować moskitierę, którą zamierzam zrobić z mojego ślubnego welonu :tak:

reklama
A co do baldachimu - to też bardzo mi się podobają, jednak chyba zrezygnuję z niego. Mam zamiar kupić gotowy pałąk - stelaż do baldachimu i na nim zamontować moskitierę, którą zamierzam zrobić z mojego ślubnego welonu :tak:
Fajny pomysł z tym welonem:-) Żebym to ja wiedziała co moja szwagierka zrobiła z moim welonem to może też bym coś takiego zrobiła:-D:-D

zdec - ja od samego początku taki zamiar miałam, tuż po ślubie sprzedałam sukienkę ale welon został, mam jeszcze buty i rękawiczki. Welon miałam taki dłuugi aż do kostek więc na pewno wystarczy :)

athena83 fajny ten dresik. Ale trochę drogi:-( Pewnie dlatego że jest nowy. Ja tam mam zamiar kupić chociaż jeden dres, na zimniejsze dni.

Dziewczyny, a ja się normalnie zdołowałam:-( Te ceny mnie przerażają:-(
Sprawdziłam sobie co z mebelków chciałabym kupić dla naszej niuni i tak w Mebliku takie jak bym chciała wyszło mi:
- łóżeczko (większe, z którego potem będzie można zrobić łóżko dla przedszkolaka) - 1250zł
- komoda - 1250zł
- przewijak na komodę - 120zł
- półeczka podwójna na jakieś kosmetyki powyżej komody - 250zł
- materac do łóżeczka - 300zł
- baldachim + stelaż - 120zł
- kołderka+podusia - 75zł (mam nadzieję że jest też ochraniacz)
Więc w sumie wyszło wszystko 3365zł.
Do tego jest teraz taka promocja, że od 3500zł dostaje się 2punkty które można zamienić na dodatkową rzecz wg rozkładu. Pani mi jeszcze powiedziała że 1pkt można zdobyć z gazety Dziecko. Tak więc gdybym jeszcze coś znalazła ( a tu jest problem, bo nie ma nic w miarę tak taniego, chyba że tabliczka z imieniem dziecka na ścianę:szok:-150zł) wtedy byłoby 3500zł i mogłabym w "gratisie" dostać pościel do łóżeczka wartą 305zł:szok::szok:
Ale masakra, jak tak patrzę na te ceny to po prostu jak z kosmosu.:szok:
Tylko najgorsze jest, że strasznie się na nie napaliłam i tak strasznie mi się podobają:-:)-:)-(

Zdec mi te meble z Meblika tez bardzo się podobają, ale jak zobaczyłam wlasnie cene ze taki zestaw ponad 3 tys to zwątpiłam:eek:, na szczęscie w obecnym mieszkanku i tak bym ich nie zmieściła, więc trochę mi mniej szkoda, że takich nie będe miala

Zdec mi te meble z Meblika tez bardzo się podobają, ale jak zobaczyłam wlasnie cene ze taki zestaw ponad 3 tys to zwątpiłam:eek:, na szczęscie w obecnym mieszkanku i tak bym ich nie zmieściła, więc trochę mi mniej szkoda, że takich nie będe miala

A ja muszę albo jakoś sobie je z głowy wybić:no: albo liczyć na to że może teściowa będzie chciała małej meble kupić (ostatnio chciała i też właśnie jej się bardzo podobały te z Meblika:-) - sama jej je pokazałam:-D) a z racji że jej nie brakuje to może (takie moje marzenia;-);-))
Ale koniec marzeń, pooglądam co tam na allegro jest tańszego;-)
W tych mebelkach podoba mi się to, że potem można do nich dokupić np biurko i wszystko będzie w jednym stylu. A mamy w sumie cały jeden pokój, który potem będzie przeznaczony dla małej, fakt że nie jest zbyt duży, szczególnie jeżeli chodzi o ustawność ale sądzę że można by w nim co nieco zmieścić.:-):-)
Zobaczymy jak to będzie, ale fakt że zanim tego wszystkiego nie podliczyłam, to myślałam że 2,5 wystarczy:-(
edit: Tak jeszcze przeczytałam że mają wyprzedaż ekspozycji, ale jak dzwoniłam na bielany to z łóżeczek dla dzieci zostało tylko to z kompletu Sawanna.:(

Znalazłam coś jeszcze: http://www.baggi.com.pl/produkty/kolekcja-owieczka.html
Ale ceny wcale nie są dużo niższe:(

Ostatnia edycja:
Zdec - to faktycznie zdecydowałaś sie na strasznie kosztowne meble :-) ładne to one są, ale widziałam sporo podobnych w necie i to taniej. Ja np kupuję zwykłe drewniane łóżeczko KUBA +materac+pościel i do tego tą szafę i komodę :happy: wszysto nie przekroczy 1000 zł, wiec kwestia kto jakim dysponuje funduszem :-D i szuka na swoją kieszeń :-)

Załączniki

• d541-1.jpg
    d541-1.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 42
  • d563-7.jpg
    d563-7.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 47
Zdec - to faktycznie zdecydowałaś sie na strasznie kosztowne meble :-) ładne to one są, ale widziałam sporo podobnych w necie i to taniej. Ja np kupuję zwykłe drewniane łóżeczko KUBA +materac+pościel i do tego tą szafę i komodę :happy: wszysto nie przekroczy 1000 zł, wiec kwestia kto jakim dysponuje funduszem :-D i szuka na swoją kieszeń :-)

No właśnie ja nie widziałam takich ładnych dla maluszków. Zazwyczaj są ale już dla starszych dzieci i to bardziej takie systemowe.
Ale te mebelki co pokazałaś ładne, widziałaś je na żywo? co to za firma? i jak są wykonane?:-)
Bo jak mówisz tysiąc złotych to mnie skusiłaś;-)

reklama
Widziałam sporo takich i podobnych :-) wystarczy mieć dużo wolnego czasu :-D (a ja go mam nadmiar) mebelków nie widziałam jeszcze na żywo, ale właśnie czegoś takiego szukałam i na pewno sie skuszę :tak: koniecznie chciałam wróżki lub księżniczki :-) ale poszukaj w necie sporo jest róznych fajnych i nie koniecznie ceny jak z kosmosu :happy: pełno tego jest, akurat meblik najpopularniejszy, ale zależy jak pisałam od kaski wszystko :tak: mnie na niego nie stać niestety. Popatrz na stronach sklepów. Szkoda, że nie zapisuję linków, bo widziałam dużo ładnych mebli. Te, które ja podałam są z tego sklepu: ANTYKI24
A i może tego łóżeczka jeszcze nie widziałaś: http://allegro.pl/item911256961_lozeczko_tapczanik_ksiezniczka_140x70.html nad nim też sie zastanawiam, bo pasuje do tych mebli i nie jest cena jakaś kosmiczna no i potem tapczanik mozna z niego zrobić, a chyba czegoś takeigo szukałaś

Ostatnia edycja:
Do góry