reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Idziemy na zakupy :)

cześć dziewczyny, jeżeli któraś z Was ma znajomych lub rodzinę podróżujących na trasie Polska-Anglia to proponuję ich wykorzystać do drobnych zakupów dla maluszków. Tam generalnie jest taniej niż w PL a do tego teraz obniżki nawet do 70% (np w Mothercare):-) smoczki i butelki bez BPA dla naszej córci już zamówione :-)

reklama
Mi też bardzo podobają się meble z Meblika ale szkoda kasy na taki zestaw na razie ... może jak mała podrośnie, za jakieś 3 lata???

teraz kupimy zwykłe łóżeczko i komodę, dodatkowo wymyśliłam sobie kanapę/narożnik żeby można było usiąść czy nawet spać koło łóżeczka ....

a łóżeczko takie na razie wybrane:
SZKRAB ZAPRASZA: specjalnie dla kpi23

a propos naklejek na ścianę i innych dzieciowych aplikacji polecam stronkę Produkty Przyklej - Odklej (stronka królowała na moim forum "piotrusiowym"), u Piotrusia na ścianie wiszą już ponad półtora roku (aplikacja- "w drogę"), milion razy Piotrek je odklejal i naklejał i nadal wyglądają jak nowe... Wyglądają na drogie, ale za to jest ich naprawdę dużo... Myślę, że za jakiś czas kupimy "aplikacje królewny" dla Małgosi, podobają mi się :-)

Moje wczorajze łupy z allegro:-):-)(mężowi się nie przyznaje:-D):

Załączniki

• luty1.jpg
    luty1.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 46
  • luty2.jpg
    luty2.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 49
  • luty3.jpg
    luty3.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 48
  • luty4.jpg
    luty4.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 44
Dziewczyny a ja mam pytanie. Czy kupujecie jakąś kurteczkę dla maluszka?
Bo to czerwiec będzie więc jeszcze nie do końca tak ciepło, a wiadomo że z latem to u nas bywa różnie, raz ciepłe raz zimne:-(
Jak tak piszecie o tych lumpach to się zastanawiam czy do jakiegoś się nie wybrać. Dziewczyny z Wrocławia czy ktoś zna jakiś fajny?
Wiem tylko że kiedyś koło mojej pracy na Kościuszki na rogu był taki fajny second hand, ale ceny mieli dość wysokie.

Szczerze powiedziawszy to nad kurtką nie myślałam, a jeżeli chodzi o lumpki to nie moge nic polecić, bo słabo się orientuje gdzie takowe są:-(

mysle ze jakas cieplejsza bluza wystarczy na chlodne dni
ja tez coraz bardziej przekonuje sie do kupowania z allegro czy ebay
moje ulubione to angielskie marki, super kolorki i dobra jakosc

A to efekt mojegodzisiejszego wyjscia w miasto :biggrin2:

Załączniki

• 3.jpg
    3.jpg
    32,3 KB · Wyświetleń: 52
  • 4.jpg
    4.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 52
  • 5.jpg
    5.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Moje wczorajze łupy z allegro:-):-)(mężowi się nie przyznaje:-D):

Zdec widzę że zdecydowanie preferujesz Hello Kitty - super :tak:, ja też uwielbiam dobierać większość rzeczy po jakiś konkretny motyw:-).
A co do mebli - dokładnie też tak myślę że te fajne mebelki, tak ślicznie zrobione są niestety drogie. Np ostatnio oglądałam łóżeczka gdzie przedział był od 150 do 800 zł i niestety te droższe były o wiele lepiej zrobione. Nie było widać śrubek, wszystko ładnie zamaskowane a pamiętajcie że nasze pociechy będą się interesowały tym co się wyróżnia a te małe paluszki potrafią wiele.
Co do łóżeczek to polecam sprawdzić czy mają atesty co do farby i lakierów bo nasze w pewnym momencie małe ząbki pójdą w ruch :rofl2:

A skoro mowa o mebelkach i łóżeczkach myślałyście nad wyborem materaca????? Jest tego tyle (chodzi mi z czego są zrobione) i każdy ma swoje zalety. Ale chyba zdecydyję się na piankowy bo boję się że w innych mogą pojawić się grzyby. A wy??

Do góry