reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Idziemy na zakupy :)

reklama
Dzięki Dziewczyny! Może rzeczywiście warto zajrzeć na Allegro. Do H&M też dotrę, ale myślę, że okazji już nie złapię. A jak już coś wygrzebię, to się pochwalę. Naprawdę jest różnica wkładać body przez główkę, a zakładać na rączki.i zapinać na brzuszku. To moja rada dla mam pierworódek ;-))

ja tak jak mamina - dla mam z 1 maluszkiem polecam zdecydowanie kaftaniki zapinane na brzuszku .. body zakladane przez glowke zostawcie sobie "na pozniej" ;) Poza tym - z doswiadczenia wiem, ze lepiej kupowac body wieksze niz mniejsze - starcza na dluzej (wieksze moze byc nawet o kilka rozmiarow - szczegolnie jak z krotkim rekawkiem :] długi zreszta tez ladnie mozna zawinac.). No i zadnych spodniczek, super spodenek dzinsowych - to jest tragedia ubierac w to noworodka. Warto miec oczywiscie jakas "wyjsciowke", ale to z 1 - 2 sztuki ;) Na codzienne ubieranie domowe - szkoda patrzec, jak dziecko sie w tym meczy. A niestety na allegro wlasnie sa glownie takie "piekne, ale niepraktyczne" rzeczy dla noworodkow ..

Aa. I warto miec spioszki / pajace/ spodenki od razu ze stopkami - skarpetki wiecznie spadaja ... albo jak nie spadaja, to zbyt mocno obciskaja nozke ;)

Ja szczerze mowiac nie znosiłam tych body zapinanych po bokach. Mialam takie z czterema zatrzaskami :baffled: Za pierwszym razem jak ubieralam małą to nie moglam sobie z tym poradzic, wszystko mi sie poplątało a Hania w tym czasie podrapała sobie cały brzuszek bo paznokietkow nie pozwalają w szpitalu obcinac. poryczalam sie przy tym wszystkim i wiecej takiego body jej nie ubralam. Zdecydowanie szybciej mi szlo a takimi przez główke :tak:

a ja kolejne zakupy robie
tym razem z allegro
jak dla mnie bomba i cena super

Załączniki

• wr4577_14.jpg
    wr4577_14.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 50
  • wy5280_3.jpg
    wy5280_3.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 52
ja nie lubiłam body z zapięciami na brzuszku, jak malucha kładłam na brzuszku (wskazane codziennie na jakiś czas) zawsze mialam wizję, że jakoś te napy będą go cisnąć.... Mi też szybko i sprawnie szło z ciuszkami zakładanymi przez główkę, mimo, że to było pierwsze dzieciątko...
Śliczne ciuszki dziewczyny kupujecie!
U mnie Małgosia będzie nosić ciuszki po Piotrusiu- kupie tylko trochę typowo dziewczyńskich... Dziś bylam w lumpku i kupiłam za grosze pierwsze łupy: chwalę się:

wiesz Kajdusiu ja tez doszlam do wniosku ze nie warto inwestowac takiej kasy w nowe ciuszki
dzieci szybko wyrastaja i malo niszcza, przynajmniej takie malenstwa
dlatego tez wierzchnich ciuchow szukam na allegro, roznica w cenie ogromna
mysle ze tez czas wybrac sie na dzieciecy bazar

Klementinka- ja Piotrusiowi kupowałam cała wyprawkę w normalnych sklepach, wydałam fortunę, a dopiero później odkryłam lumpeksy (u nas w Bydgoszczy jest prawdziwe zagłębie)i żałowałam, bo pomijając ceny - ciuszki często są dużo ładniejsze, z lepszych materiałów, no i wiadomo jak wyglądają po wypraniu...;-) Teraz w lumpach ubieram całą rodzinę, a Piotrek ma najelegantsze koszule w całym przedszkolu! A ciuszki w najmniejszych rozmiarach to już w ogóle jest wybór że HEJ!

reklama
Wybieram sie dzisiaj obejrzec wozki. Jak mi sie jakis spodoba to kupuje, a co :tak: Nastawiona jestem na tego Vectora Espiro 4 ale musze go dokladnie obejrzeć :tak:

Do góry