reklama
Iskierka71
Fanka BB :)
Ja wzięłam tylko dwa zastrzyki. Niezbyt dobrze się po nich czułam, mialam dziwne plamienia i po trzeci juz nie poszłam. Zaprzestaliśmy jakiejkolwiek antykoncepcji. Planowaliśmy bobaska. Jednak najpierw musiała mi wrócić płodność i @.ja bralam zastrzyk tylko trzy kwartaly i po pieciu tygodniach mialam miesiaczke a teraz mam co dwa
dostalam lek o podobnym dzialaniu progesterony i po nim powinno byc ok
a powiedz mi jak to bylo z toba
jak dlugo bralas ten zastrzyk i ile czasu staralas sie o dziecko i czy mialas problem z utrzymaniem ciazy
Pierwszą @ dostałam gdzieś po ok. 10 miesiacach od ostatniego zastrzyku i po następnych kilku miesiacach zaszłam w ciążę. Można więc powiedzieć że przez ponad rok próbowaliśmy zanim zaszlam w ciążę.
Nie mialam żadnych problemow z jej utrzymaniem.
Sencilla, ja cię doskonale rozumiem. Tyle, że ja osobiście nie mialam żadnych hocków-klocków przy stosowaniu doustnej antykoncepcji hormonalnej, a o takiej pisałyśmy wcześniej.jejku, ale cyrki, a nie chcialyscie mi wierzyc, jak ostatnio pisalam o hockach-klockach po stosowaniu hormonow ;-)(a ja dalej swoje )
A że są jakieś problemy przy stosowaniu zastrzyków to ja się w sumie nie dziwię, bo zastrzyk hamuje nie tylko owulację ale też comiesięczne krwawienie. Z drugiej jednak strony - nie działa na wątrobę;-);-);-)
No i powtórzę raz jeszcze - każda kobieta inaczej toleruje konkretny środek antykoncepcyjny...
Ja np nie zbyt mogę stosowac gumki z powodu... uczulenia na latex
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Iskierko ja tez mam uczulenie na lateks.. dutex ma prezerwatywy nielateksowe sprawdzone z tym ze jak dla mnie to jak liznie cukierka przez papierek...
anetka880
Fanka BB :)
My z moim T tez rozmawiamy o antykoncepcji bo gumki sa okropne. Madziula napisalas to dokladnie tak jak ja chcialam :-) Z tego co sie dowiadywalam od kolezanek tutaj w NL to nejlepszy jest jest jednak zastrzyk z tym "czipem" w reke, ale neiestety jest bardzo kosztowny.
Sencilla pisalas ze twoja Lilka ma skierowanie na badanie bioderek. My z Filipkiem tez bylismy na tym USG, ale naszczecie wszytsko bylo ok wiec nie martw sie na zapas. On tez mam dodatkowa faldke na prawej nozce.
Ayni przeczytalam juz na drugim watku o twoim porodzie. A jak tam karmienie piersia??
Iguana Wszytskiego najlepszego dla Janka. W okularkach wyglada przeslodko :-)
Sencilla pisalas ze twoja Lilka ma skierowanie na badanie bioderek. My z Filipkiem tez bylismy na tym USG, ale naszczecie wszytsko bylo ok wiec nie martw sie na zapas. On tez mam dodatkowa faldke na prawej nozce.
Ayni przeczytalam juz na drugim watku o twoim porodzie. A jak tam karmienie piersia??
Iguana Wszytskiego najlepszego dla Janka. W okularkach wyglada przeslodko :-)
mile panie, planuje przemeblowac lazienke, kupic meble itd. Czy ma ktoras z Was jakis pomysl na to dzialanie? Tudziez funkcjonalne, ladne i w miare niedrogie meble? Ostatnio widzialam cudne, takie, jakie mi sie podobalo, ale sama szafka... 450 euro.. mam andzieje, ze to nie jest normalna cena za taka szafke i ze znajde cos tanszego, a rownie ladnego?
Alexja
Moeder <3
Ayni synek przepiekny!!! Gratuluje Ci jeszcze raz jestem z Ciebie dumna, ja - mama pomimo tak dlugiego porodu dalas sobie rade. Szkoda tylko zniszczonej kanapy :-( (na ktora polaly sie wody...)
Iguanko sliczny Janeczek! Wszystkiego najlepszego dla niego, niech chlopina rosnie silny i zdrowy, no i grzeczny
Sencilla, ja teraz mialam caly remont domu - ktory na szczescie juz sie zakonczyl - ale meble kupowalismy drogie, bo nic /tanszego i ladnego/ nie moglismy znalezc w Holandii to ogolnie za duzego wyboru nie ma a moze cos z PL zamowicie, jak macie mozliwosc transportu?? lub ktos moze wam dowiezc? wiem ze to koszta, ale moze meble ladniejsze i wyniesie was to mimo wszystko taniej niz kupno w NL?
Iguanko sliczny Janeczek! Wszystkiego najlepszego dla niego, niech chlopina rosnie silny i zdrowy, no i grzeczny
Sencilla, ja teraz mialam caly remont domu - ktory na szczescie juz sie zakonczyl - ale meble kupowalismy drogie, bo nic /tanszego i ladnego/ nie moglismy znalezc w Holandii to ogolnie za duzego wyboru nie ma a moze cos z PL zamowicie, jak macie mozliwosc transportu?? lub ktos moze wam dowiezc? wiem ze to koszta, ale moze meble ladniejsze i wyniesie was to mimo wszystko taniej niz kupno w NL?
hej...
Iguana wszystkiego naj naj ...dla syneczka, fotki super filmik extra a koszulka po prostu boska!
Madziula zgadzam sie z tym stwierdzeniem:-) fajnie powiedziane.. ja mam spirale i jest mi z nia dobrze...
Sencilla ja tez sie zastanawiam nad lazienka ale ..utknalam pod schodami bo robie tam schowek ..i nam jakos nie idzie, ciagle nie ma czasu...
ufff dobrze ze juz prawie 19.00- na dzis mam dosc.
Iguana wszystkiego naj naj ...dla syneczka, fotki super filmik extra a koszulka po prostu boska!
Madziula zgadzam sie z tym stwierdzeniem:-) fajnie powiedziane.. ja mam spirale i jest mi z nia dobrze...
Sencilla ja tez sie zastanawiam nad lazienka ale ..utknalam pod schodami bo robie tam schowek ..i nam jakos nie idzie, ciagle nie ma czasu...
ufff dobrze ze juz prawie 19.00- na dzis mam dosc.
reklama
Alexja
Moeder <3
Aniahaven widze, ze u Ciebie tez sie szykuja urodziny najmniejszego potomka