reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

dzien dobry...

czlowiek tu wpada z ranca i ...od razu jedzonko i alkohol:-D:-D:-D no nic tylko jakis grill i gosci na weekend trzeba sprosic:-)... a ja wczoraj odkrylam ze woze w aucie piwko redsa jeszcze z PL:szok::szok::szok: czyli juz 2 tyg sie turla haha... dzis go wypije-po pracy oczywiscie!;-)

milego dnia...

reklama
Witam!!

Ja karmilam mojego kube 2.5 roku to wiem chyba najlepiej jak to jest dawac cycusia dziecku z zabkami :-)Masakra jak ugryzl to az krew leciala, sutki popekane. Naszczescie moj Filip jeszcze nie ma zabkow a juz prawie 7 miesiecy ma.

Co do alkoholu to ja piwa nieznosze, ale wino uwielbiam i Redsa tez to on wogole do piwa nie podobny. Czytalam taki artukul ze jak sie karmi piersia to mozna sie napic troszke jezelii dziecko przesypia cale noce.

Ja wczoraj znalazlam ogloszenie o prace dla kobiety przy sprzataniu biura w Sasenheim (to niedaleko mnie) .Umowilam sie z panem (polak )na spotkanie wczoraj na 19 ,smsem przyslal mi nazwe ulicy.Wybralismy sie cala familia no i maz wpisuje w nawigacje nazwe ulicy ale takiej nie bylo w Sasenheim .Zadzwonilam do faceta i mowie ze nie znajdujemy takiej ulicy no a on na to ze to w Den Haag.Oj co za pacan slowem mi nie wspomnial ze tam ma sie odbyc spotkanie ,przyslal adres ale podal tylko ulice.No ale i tak zrezygnowalam bo placa 8 e na godzine(legalnie) a opiekunka bierze 5.

Witam!!

Ja karmilam mojego kube 2.5 roku to wiem chyba najlepiej jak to jest dawac cycusia dziecku z zabkami :-)Masakra jak ugryzl to az krew leciala, sutki popekane. Naszczescie moj Filip jeszcze nie ma zabkow a juz prawie 7 miesiecy ma.

Co do alkoholu to ja piwa nieznosze, ale wino uwielbiam i Redsa tez to on wogole do piwa nie podobny. Czytalam taki artukul ze jak sie karmi piersia to mozna sie napic troszke jezelii dziecko przesypia cale noce.
OJ no to współczuję zębowego zjadacza sutków :szok:. Co do tego piwka... ja wolę dla spokoju wypić bezalkoholowe. Mam jakąś fazę na tym punkcie i by mnie wyrzuty sumienia zjadły. I tak mi było dziwnie, jak piłam amstela 0,0 i on smakował jak normalne gorzkie piwo.... teraz zalega w lodówce, bo ja wolę słodkie i smakowe. No ale mąż kupił, to wypiję, żeby mu przykro nie było :-D

Powymądrzam się:

Też czytałam artykuły nt ssania piersi i pracy mięśni szczęki i szybszego mówienia...
Teoria jednak teorią i tak ostatnio zauważyłąm u 3 znajomych karmiących długo piersią(2 lata i dłużej) że ich dzieci wcale nie zaczęły wcześniej mówić.Z jednym dzieckiem mam stały kontakt, ma 2, 5 roku i za dużo nie mówi, nawet zdań nie buduje, a zkolei inne dziecko karmione butlą w tym samym wieku mówi i powtarza wszystko pełnymi zdaniami...

Myślę że dużo zależy od innych indywidualnych predyspozycji małego człowieka...

Tha Hague fajnie nicka Iskierce zmieniłaś, bardzo trafiony

Powymądrzam się:

Też czytałam artykuły nt ssania piersi i pracy mięśni szczęki i szybszego mówienia...
Teoria jednak teorią i tak ostatnio zauważyłąm u 3 znajomych karmiących długo piersią(2 lata i dłużej) że ich dzieci wcale nie zaczęły wcześniej mówić.Z jednym dzieckiem mam stały kontakt, ma 2, 5 roku i za dużo nie mówi, nawet zdań nie buduje, a zkolei inne dziecko karmione butlą w tym samym wieku mówi i powtarza wszystko pełnymi zdaniami...

Myślę że dużo zależy od innych indywidualnych predyspozycji małego człowieka...

Tha Hague fajnie nicka Iskierce zmieniłaś, bardzo trafiony
To też zależy, czy się do dziecka dużo mówi, czy nie ;-). No ale to też jest indywidualna sprawa dziecka.

Co do szybkiego mówienia niemowląt i karmienia piersią, to też czytałam coś na ten temat. Nie wiem ile zależy od piersi, a ile od indywidualnych predyspozycji. Janek nadal na cycu, aż skończy rok (czyli został mu tydzień;-)) i muszę stwierdzić, że bardzo szybko zaczął powtarzać słowa:tak:

Właśnie się dowiedziałam, że w Speel-o-theece dzieciaki też obchodzą urodziny...więc wypada, abym też coś zorganizowała:szok: No nic, będę musiała pomyśleć, bo czasu mam już mało!

Właśnie się dowiedziałam, że w Hadze jakieś dwa tramwaje się zderzyły i są ranni. Mam nadzieję, że żadna z tutejszych mam nie jechała wtedy tramwajem, bo jest tu Was dużo z Hagi.

reklama
Do góry