reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Nana ja niby tez wczesniej wiedzialam ze jest cos takiego, ale zawsze wlasnie przez ta polska terminologie myslalam ze to faktycznie jakis zasilek wynikajacy z rozlaki. Co za bzdura :-D Polacy uwielbiaja sobie po swojemu nazywac jakies dodatki chyba bazujac na niemieckich nazwach czy cos w tym stylu, a potem nikt nie ogarnia o co kaman i czy komus sie faktycznie moze przydac :-D

Olivia trochę spi we wozku, trochę w huśtawce, a jak nie śpi to gaworzy. A ja cieszę się, ze jestem w domu tylko z nią.. Uwielbiam taką ciszę....;-)

Czasami się przyczepiam....Twoja córcia ma 2 miesiące więc nie gaworzy-gaworzą dzieci od około 6 miesiąca życia.Te dźwięki, które wydaje Oliwia to głużenie...

To taka ciekawostka...

Hehe AnnaJ juz tyle razy chcialam to napisac, ale zawsze mi z glowy wypadalo :-D czesto sie z tym spotykam, ze ludzie to myla. Niby nic, ale roznica zasadnicza :-)

witam

Iskierka ja tez lubie z Thijsiem takie pogawedki sobie urzadzac i on sie tyle przy tym nagada i nasmieje :-D widac ze polska krew w nim plynie ;-)

Sencilla kolezanka przeprowadza sie gdzies na wioske z "huizen" w koncowce :-) w twoje rejony :tak:

Karola to teraz ty poszalejesz na parkiecie, pokaz sukienke :tak:

ja wlasnie wcielam ostatniego krokieta z miesem mniam :tak: i zaraz ide chyba do lozka bo nadal sie czuje taka zmeczona

Dziewczyny doradzcie, Thijsie ma w pachwinie taka czerwona plame, najpierw byla wysypka a teraz taka plama sie mu z tego zrobila. Juz nie wiem czym mu to posmarowac sudokrem, talk, maka ziemniaczana, calendulan zalf i nic nie widze zeby mu pomagalo :sorry: chyba bede musiala sie do lekarza wybrac

Czasami się przyczepiam....Twoja córcia ma 2 miesiące więc nie gaworzy-gaworzą dzieci od około 6 miesiąca życia.Te dźwięki, które wydaje Oliwia to głużenie...

To taka ciekawostka...
Anno, jak zwał tak zwał. Wiadomo o co chodzi. W mojej rodzinie od zawsze mówiło się gaworzenie i niech tak zostanie;-)
Ayni, nie moge otworzyć tego linka..... Zresztą mnie to i tak nie dotyczy bo narazike dostaję zasilek, wczesniej pracowalam itp...

Ostatnia edycja:
Witam !!!

A ja mialam maly problem z Filipem bo przez 3 dni mial taka wysypke ze az mi go zal bylo doslownie wszedzie nawed na siusioku. Dzisiaj mialam isc do lekarza a wysypka zniknela. Wydaje mi sie ze to jakis ze skladnikow zupki bo pierwszy raz mu ugotowalam. Teraz tylko mnie zastanawia ktory skladnik.

Gosiu moj Filip ma taka czerwona plame nad pepkiem i w CB powiedzieli ze to sie robi znamie to jest bez pigmentu i bedzie sie powiekszac jak bedzie rosl moze twoj synus tez ma cos takiego.

reklama
Do góry