reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

To nie jest słownictwo tylko to są zupełnie inne rzeczy:tak:, głużenie i gaworzenie i robią je dzieci w innym okresie.Zasadnicza różnica jest taka że głużą wszystkie dzieci bez wyjątku-nawet głuche!!!
Jak ktos nie jest obeznany to mu wszystko jedno ale dla kogoś kto wie to różnica jest zasadnicza.
Tak więc gaworzenie zaczyna się od okolo 6 miesiąca życia.
Mimo że Iskierka musi mieć ostatnie słowo(ciekawe czy jeszcze coś dopisze...:sorry:) to ja kończe wypowiedź na ten temat.

reklama
Mimo że Iskierka musi mieć ostatnie słowo(ciekawe czy jeszcze coś dopisze...:sorry:) to ja kończe wypowiedź na ten temat.
A owszem, dopiszę że sie czepiasz szczegółów. Może w Warszawie mówi się głużenie, ale u nas w rodzinie (na śląsku) mówi się gaworzenie albo gruchanie i ja będę to nazywac jak chcę i tyle.

Ostatnia edycja:
a co to za przekomarzanki ..... jak w przedszkolu hehehe

moje dziecko nie gaworzy... moje wyje jak syrena kiedy chce jeść hehe a jak jest śpiąca i marudzi i wydaje odgłosy małego lwa hehe

Anna, wiem, umiem czytać. Wykrzykniki w takiej ilości też są zbędne :-). Niektórzy po prostu mówią jak mówią z wygody. U mnie też się mówi gruchanie :tak::tak:. Jak ktoś powie, że mała gaworzy, to go nie walnę z tego powodu patelnią, bo się nie zna.

Moja to śpiewa w różnych tonacjach :-D.

Stwierdzam wszem i wobec, ze dworzec glowny we wroclawiu wyglada slicznie i nawet lepiej niz, np. dworzec w amsterdamie:tak: nie spodziewalam sie tego:-D
Jeszcze tylko te pociagi.. :dry:

Pogoda zas sloneczna, goraco sie zrobilo, prawie 28 stopni jest, a nasze mieszkanie nie jest sloneczne :szok: a w Holandii jak? Slyszalam, ze nie za ciekawie, ale dzisiaj chyba wyjatkowo slonecznie?

Kupilismy wozek spacerowy:-):tak: stelaz od 3in1 zajmuje za duzo miejsca w bagazniku :cool:
Nie jest to jakas firmowka, ale zwykly polski wozek - kolorowy (niebieski), bo w nl to same szarosci:cool: i wyglada ladnie, w przeciwienstwie do np chicco:tak: i lepiej sie prowadzi:tak::-)

reklama
dzien dobry...

Hague dawaj fote nowej bryki:-D A ty Karola kiecke pokaz.... ja sie w koncu przyznam :zawstydzona/y:ze nie mam jeszcze zdjec z wesela bo ..moj aparat szwankowal a moja koeznka foty bedzie miec do 3 tygodni:tak:...teraz sa w podrozy poslubnej wiec niemam z nia kontaktu:-p

Anno chyba tylko ja :eek::eek::eek: wiem ze nie chodzilo ci o nazewnictwo a fakt ze to sa dwa rozne etapy w zyciu dziecka... i Iskierko nie chodzi tu niestety o regionalne nazwy:laugh2: :sorry: prosze doczytaj Głużenie a gaworzenie i ... -a nawet trzy kropki:-D/

u mnie dzien wewnetrzyny... chlopaki w domu, Karina w szkole a... mnie sie zachcialo pierogow rukich wiec do dziela!:tak:

Do góry