reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iguana, nie zerkalam na ten temat od dwoch miesiecy, sprobuje pousuwac, co bedzie zbedne, ale nie dzis, bo padam.
och, ucaluj Krakow, my tez bylismy dwa dni tydzien temu. cudownie :tak:

reklama
dzien dobry...

ja juz pousuwalam wczoraj:-) Sencilla masz dzis juz wolne:-D:tak:
nie pamietam kiedy bylam w Krakowie... :zawstydzona/y: a mieszkam 60km od niego ale zawsze cos:-p hihi...

zmykam do pracy,pa.

hej

no powoli wracam do was ,ale t5ylko na tydz bo w sobote wyroszamy na wakacje i weselicho do pl:tak: dziadki juz pojechaly...

Dzis tata odprowadzil Michalka do przedszkola i nie musialam sie zbierac z Milusia:-) Nocka byla kiepska ,mala na cycu wisiala

Aniu pokasz fotki z wesela.Jaz kupilam kremowa sukienke z paskiem u dolu czarnym i czarna w paski kawkowe bo dwa dni sa wesela:szok::tak:Dobrze ze nie daleko domu bo bede smigac karmic:tak:Do tego jeszcze sciagne pokarm..
Sencilla witaj ,ale sie wywczasowaliscie;-)widac na zdjeciu ,ze smok waelski odwiedzony:tak:Michalek jest bardzo zaciekawiony smokem,wiec ciocia go zabierze do Krk:tak:

witam!
My jeszcze 5 dni w pl i w sobote bedziemy wracac :( szkoda, tak szybko czas leci :(

W czwartek ide odwiedzic moja wychowawczynie z czasow liceum, super babka! No i pewnie troche nauczycieli sie nawinie, a ide z Tomkiem hehehe to go wszyscy zobacza:-)

Tak w ogole, to wszyscy mysla, ze Tomek ma rok, bo taki duzy...:-D

Hej my po wizycie u lekarza ,Tymus ma skierowanie do pediatry.Dostal tez masc na pisiorka bo podrapal sobie i krewka az mu leciala.Bylam tez w jednym biurze zapytac o dofinansowanie nauki jezyka ale niestety znow ta sama odpowiedz ,ze nei sa zobligowani i kazda gmina sama decyduje komu pomoc a komu nie .

Nana juz te wszystkie dofinansowania to sie pokonczyly z tego co wiem, nawet zlikwidowali fundusz pomocy z zadluzeniem, kryzys w Holandii hehe.

Moze jesli pobieracie zasilek dla bezrobotnych albo bijstand to wtedy gemeente moze przyznac dofinansowanie ze wzgledu aby taka osobe najszybciej wyslac do pracy, ale jesli nie macie to chyba kiepskie szanse...

Ale w Hillegom bylo cos takiego jak dom polski albo jakies inne polskie stowazyszenie, moze oni organizuja jakies kursy za darmo ? Wiem, ze oni wspolpracuja z gmina i moga otrzymywac jakies wsparcie na takie cele.

Aniahaven ja tez mam trend do wszelkiego rodzaju koszyczków i pudełek, ale jak mój mąż słyszy ze musze kupić kolejny koszyczek (np na kosmetyki dla Olivii czy na moje mulinki) do dostaje białej gorączki:-D
Ja dziś korzystam ze słoneczka póki mogę. Olivia trochę spi we wozku, trochę w huśtawce, a jak nie śpi to gaworzy. A ja cieszę się, ze jestem w domu tylko z nią.. Uwielbiam taką ciszę....;-)

W Hillegom w gminie jest Punkt konsultacyjny dla polakow bylismy tam pare razy ,no ale ta pani to nie wie po co tam jest.Podawala nam tylko stronki do szukania w necie ale nie zapytala czy mam internet.Sama nic nam nie mogla akurat wydrukowac bo cos jej sie zepsolo i komp nie dzialal.Ogolnie sciema.

Haha Nana jakie to polskie. No coz, ale wazne, ze ona ma prace i posadke i ona jezyka sie nie musi uczyc, bo w koncu pracuje w polskim punkcie :D hihi

powodzenia, moze cos sie znajdzie. A korzystacie z ulgi heffingskorting ? Jesli nie, to mozecie zlozyc podanie o ta ulge i wtedy po miesiacu wyplacili by wam za caly rok, to chyba 200 eur za miesiac i wtedy znalazly by sie pieniazki na szkole, kursy i nie wiem co jeszcze :)

reklama
Do góry