reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

hej Ania, czytam, ze Wam sie spotkanko udalo. SUPER! :) szkoda, ze nie moglam byc z Wami, ale ja tu przez tydzien mialam full active zycie :) z 5 dzieci, moja Mama kochana, ale mialy bogaty program wakacji, codziennie cos innego robilismy i gdzie indziej bylismy. A najwazniejsze, ze pogoda nam super dopisala!

reklama
Hejka.

Informuję że z nikogo nie robię głupka czy coś w tym stylu. Piszę tylko że córki Astrid nie oglądal w CB pediatra. Mogła oglądać lekarka albo pielęgniarka. U mnie w CB też tak jest. Ale między tym lekarzem w CB a pediatrą jest różnica, może nie dla Was ale dla mnie zasadnicza.Pediatra ma specjalizację a co za tym idzie jest specjalistą od dzieci, a Ci lekarze w CB nie mają specjalizacj, to są lekarze tacy jak domowi, tylko przyjmują w CB, po prostu lekarz rodzinny, ogólny...
W NL lekarze specjaliści(pediatra, internista,ginekolog itp.) przyjmują tylko w szpitalach.

Więc Astrid mimo że mnie nie ma z Tobą na wizytach w CB wiem że nie przyjmował Majki pediatra.

ja tez podawalam K i D. podaje sie je od 8 dnia. K do 3 miesiecy, a D do 4 lat. sweety dziwne, ze Tobie kazali od 10 miesiaca podawac :szok: masakra.....

pamietam ze to chyba nanie nie kazali podawac Tymkowi witaminy D bo on ma mleku modyfikowanym, ale przeciez to wszystkie dzieci musza zazywac, bez wyjatku na jakim mleku sa..

no tak tak pozno mi kazali podawac i co bilans przypominala i pytala sie czy podajemy czy jeszcze nie
moj maly byl na mleku modyfikowanym od trzeciego dnia zycia (nie mial ssania) wszystko przez to napiecie miesniowe ktore stwierdzili tez w dziesiatym miesiacu a od piatego mowilam wszystkim ze jest cos nie tak z synem ale wszyscy stwierdzili ze ja panikuje a on sie rozwija odpowiednio nawet moja mama twierdzila ze szukam dziury w calym
niestety ja mialam racje przy drugim dziecku nie dam sobie wmawiac ze jestem panikara
tak jak wspominacie matka najlepiej zna i rozumie swoje dziecko.

Anna, nie rob z nas idiotek, ktore nie wiedza, ze istnieje roznica pomiedzy pediatra a lekarzem ogolnym.
W moim CB przyjmuje PEDIATRA, bo sam mi to oznajmil. Chyba, ze klamal :-D

sweety no wlasnie mnie tez tak wmawiali ze jest ok i ze witamin dzicko nie potzrebuje ,eh dopiero polski pediatra i neurolog nam powiedzieli jak jest ale oni tu i tak diagnozy nie moga zaakceptowac:-(

a u mnie z witainami bylo ze przy Daanku tez nie trzebabylo D podawac bo bylo wystarczajaco w modyfikowanym a teraz mi powiedzieli ze byly prowadzone badania ktore wykazaly ze kazde dziecko musi dostawac wit. D :eek: a o wit. K wogole nie slyszalam :no: Thijsie chyba tylko po porodzie dostal

Gosia moja mala musiala dostawac wit K do 12 tygodnia wlacznie...z tego,co mi powiedzieli,to wszystkie dzieci tak musza... A czemu Thijsje nie musial?

reklama
Iskierka zaraz musze isc zobaczyc do mojej ksiazki bo juz teraz sama nie wiem :eek::baffled:

no Sencilla wlasnie nie wiem i na 100% mi nic nie mowila tylko o wit. D bo jeszcze z nia o tym dyskuowalismy...... ale teraz na K to chyba juz i tak za pozno:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Do góry