Witam serdecznie.
Pogoda do bani, a moja mala miala dzis wyjsc po raz pierwszy na sloneczko
nam kazali podawac od dziesiatego miesiaca wit.D ja wczesniej podawalam tran dla niemowlat
Ciekawe czemu od 10 miesiaca, skoro ja musze od jutra (tydzien po porodzie). Wit. D i K - kupilam w Kruidvacie
Pediatra zakazała podawania dodatkowo wody, chyba, że będą upały po 40 stopni. Dzisiaj odsypia bidulka. Skoro mnie głowa bolała itd., to wolę nie wiedzieć, jak taka mała osóbka wczorajszą pogodę znosiła.
Astrid, bo jeśli dziecko jest na piersi to wtedy nie dopaja się go niepotrzebnie wodą czy herbatką. Matczyne mleko wystarcza i za picie i za jedzenie - przynajmniej do 4 miesiaca życia
Pisalyscie o tym sklepie internetowym gdzie moza ba raty brac i tak sir zastanawiam bo planujem kupic lodowke ale zawsze cos wyskoczy i to byloby dobre rozwiazanie z tym ze boje sie zeby nie bylo jakiegos haczyka w tym.
Iskierko ty kupowalas i jak to bylo?
O jakich haczykak myslisz? Rejestrujesz sie jako klient i wybierasz sobie towar. żeby cala kwotę rozlozyli ci na raty to pierwszy zakup nie moze przekroczyc 500€ - u mnie tak bylo i u trojga roznych znajomych też. Skąd to wiem? Probowalam kupić wielką lodowę za 1300€ i dostalam do domu pismo, że mam zaplacic calość lub większą część kwoty a reszte rozłożą mi na raty.
Było mi to nie na rękę więc anulowalam zamowienie i wybralam zmywarkę, ktora wraz z kosztami przesylko wyniosla okolo 410€. Po przejsciu do opcji "koszyka" zaznaczylam platnosc w ratach i zamowienie zostalo akceptowane. Otrzymalam potwierdzenie na maila i po 2-3 dniach smsem potwierdzenie ze w dniu nastepnycm pomiedzy godzinami ...... będzie przyesylka.
I faktycznie na drugi dzien pod domem zatrzymal sie tir z napisem WEHKAMP i panowie wniesli i rozpakowali mi zmywarkę.
Istnioeje jeszcze opcja zwrotu starego sprzętu - tak się pozbylam starej pralki kiedy kupowalam nową.
Po miesiacu otrzymalalm acceptgiro na kwotę 8€ ktore mialam wplacic w wyznaczonym terminie. I tak co miesiac. Tyle, ze ja po razu placilam po 50€ i po 3 miesiacach od zakupu owej zmywarki moglam dokonac następnego zakupu. Wtedy juz poszalalam i kupilam pralkę, zamrazarkę i kamere. Ogólna rata miesieczna wyszla mi wtedy 50€.
Gdzieś to na blogu opisywalam, mozesz zajrzec i poszukac
pamietam ze to chyba nanie nie kazali podawac Tymkowi witaminy D bo on ma mleku modyfikowanym, ale przeciez to wszystkie dzieci musza zazywac, bez wyjatku na jakim mleku sa..
No wlasnie, wiem ze gdzies ktos pisal ze kazali nie podawac, stad moje pytanie.