reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Dobry wieczór laski!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wróciłam!!!!!!!!
No pocxzątek dziekuję za wszystkie kciuki trzymane za mnie, poród i moją córcię - przydały się.

A na poważnie - rano badanie tętna, serduszka i kroplówka z oxytocyną. O 10.00 mialam już rozwarcie na 4 cm i dzwoniłam po męża - przyjeżdzaj!!!
Tak, bo mąż nie byl ze mną od początku. Stwierdziliśmy, że szkoda jego dnia wolnego, skoro niewiadomo jak długo będzie trwał poród. Gdy mąż przyjechał to ja już miala przygotowywane znieczulenie - tę pompkę z morfiną. Powiem wam, ze choć mialam odlot - ledwo co mowilam i jakbym drzemala, ale bez tego nie dalabym rady...
Przed 13.00 mialam bóle parte i wtedy odłączyli oxytocynę i morfinę. No i sie zaczęło.... Morfina przestała dzialać bo inaczej mala mogłaby byc slaba - naćpana
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

I tak z bólem i łzami i jednym małym pęknięciem o 13.28 dokładnie urodziła sie moja Olivia Anna. Ważyła 2900g i miala 48 cm.
O 16.00 wróciliśmy już do domu, o 17.00 przyszla kraamzorg.
Mala się napiła z cyca, wyspala, a potem w nocy.... Dala nam popis swoich mozliwości
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

Zasnmmeła o 4.30 i spala do 8.00.
Dzis walczymy z karmieniem piersią - mala ssie,a le za mało chwita cyca i mam juz brodawki bolawe :baffled:

Obiecane fotki:
Zobacz załącznik 480130Zobacz załącznik 480131Zobacz załącznik 480132Zobacz załącznik 480133

uff jednak chrzestni maja wolny weekend wtedy co ksiadz nam dal termin :-D czyli problemos z glowos. a juz myslalam, ze bede musiala chrzestnego wsrod znajomych szukac :eek::confused2: no i moze moi rodzice przyjada, chcemy im z siostra niespodzianke zrobic i kupic bilety na samolot :-D znalazlam za 2 osoby w 2 strony tylko 101euro. tanio jak za barszczyk.:cool2:
TheHague, a na kiedy masz ten termin?

Ostatnia edycja:
Iskierka jeszcze raz gratki :tak: dobrze ze tak szybko wam poszlo i masz to juz za soba, wstaw fotki malej jak juz masz, taka malutka musi byc...... :-)

Tak THE Hague 40 tys zl dzis maz rozmawial z komornikiem.Mamy w domu dokumenty ze jestesmy zwolnieni z podatku i wszystko bylo ok ale no jak to polak moze sobie kupic fajne auto no i czepiaja sie skad pieniadze na to

ISKIERKO malutka do ciebie podobna,mowisz ze tak bolalo oj bidulko :-) Powiem ci ze ladnie na zdjeciu wygladasz ,ja to strach pokazywac ledwo na oczy patrzylam.jeszcze raz gratuluje wam corci a dziciom siostrzyczki ,niech wam rosnie zdrowo!

Ostatnia edycja:
Iskierka gratuluje! świetnie się spisalas! mała po prostu przecudna i taka drobna !! a jak Twoje samopoczucie?
cieszę się że wszystko przebiegło pomyślnie ;*

nana to urząd skarbowy sie doczepil i naslal komornika? przygotujcie dokumenty z nl że mąż ma pracę i ile zarabia. normalnie szok! a jesteście tam zameldowani i w nl też ? współczuję stresujacej sytuacji ale myślę że jak mąż pokaże dokumenty to się wyjasni . już naprawdę nie mają się z czego nachapac ;/

Ostatnia edycja:
Tak wlasnie jak zechca to czegos sie doszukaja .tak wciaz jestesmy zameldowani w pl.No ja tez mam nadzieje ze jakos to sie odkreci.Kiedy rejestrowalismy auto wszystko bylo ok pytali tylko skad mamy dochody maz wyjasnil i tyle a teraz wyszukuja jak z ludzi kase zedrzec.mam nadziej ze uda sie to odkrecic

reklama
OOoo Iskierka napisala i juz ruch:-D

Iskierko gratuluje jeszcze raz:tak:Mala slodka i taka kruszynka ,ty tez extra wygladasz ,wypoczeta..:-D:tak:

Nana mam nadzieje ,ze sie wszystko wyjasni na wasza kozysc:tak:

Hauge i co ksiadz ok? czy robil jakies problemy?

Do góry