reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

My jutro wybieramy sie na pare godzin do szpitala.Tymek bedzie mial testy na skaze bialkowa.Musimy wczesnie wstac czego Tymcio nie lubi no i nie moze za duzo zjesc bo zeby tam chcial.No ale mam problem bo on juz od killku miesiecy z butli nie pije no a oni wlasnei tak chca podac mleko.Dla mnie to bzdura ten caly test ale nic nie poradze.

Plotek nie nawiedze ,nie raz duzo krzywdy potrafia wyrzadzic.Niedawno ktos zyczliwy nagadal mojej babci ze ja nie mieszkam w holandii tylko u mojego meza w miescie i do niej wcale nie zagladam,choc tak blisko mieszkam i ze babcia jest oszukiwana:szok:

reklama
uhhhh my tu powinnyśmy mieć czata centralnie.

Dzień dobry!!!!!!!

Astrid cudna Niunia :) Niech się chowa i niech nie odgryzie Mamie cycka tak jak moja mi odgryzała w pierwszych 4tyg hehe :)
Anetka fajnie, że już all ogarnęliście na chacie :) Niech się Wam dobrze mieszka :)
Hague jakby był uczulony to by uczulenie wyszło w ciągu 24h.. ale fakt faktem Tomcio jest taki mały, że jak mu dasz jedzenie raz na tydzień czy też dwa będzie ok. :) Moja do 8 miesiąca jadła tylko cyca, a słoików się nigdy nie chyciła.

Pamiętacie jak nasz Landlord poszedł Nam na ręke i powiedział, że jak do końca miesiąca się wyprowadzimy to odda Nam depozyt 2000 e? Hehe... zrobił brzydko mówiąc z gęby dup*... Zostawił pod drzwiami kartkę, że jest 3 miesiące wypowiedzenia i że nie odda Nam depozytu. Kuba się wkurzył wydarł się na niego, że na następny raz niech się nie zachowuje jak **** tylko niech mówi od razu co myśli a nie kłamie a później kartkę zostawia zamiast zapukać i powiedzieć... co za palant. Strasznie nie lubię takich ludzi. Przenosimy rzeczy tak czy siak do kontenerów ale klucze oddamy mu do mieszkania 1 września.

aaaaaaaaa tak po za tym to pasuje wyjść na pole dziś. Bo wczoraj nigdzie nie byłyśmy... i moja księżniczka jak o 23 się obudziła tak do 2 jej się spać nie chciałoo...

Miłego dnia dla Was! :)

nana19 wiesz co, powiedziec ze zabili kogoś gdy nie zabili a czyjejs rodzinie takie głupoty naopowiadać to wielka róznica, to juz jest chamstwo rzekłabym ...:( ehhh co za ludziska głupie:(

7axe7 ci własciciela są do du.... ja tez walcze o moj borg 1500 e :( mam nadzieje ze mi sie uda ;)

Madziula jasne ze roznica>tylko mi chodzi o to ze plotka moze krzywde wyrzadzic.Ci zyczliwi to stale takie rewelacje mojej babci donosza kiedy za maz wyszlam nagadali ze w ciazy jestem i ze juz widac a to moja zmienniczka tu w holandi w ciazy byla no a babcia zal miala ze jej nei powiedzialam.Tlumaczylam ze nei jestem w ciazy ale co sie krwi napsulo.Babcia mnie wychowala jest dla mnie jak mama wiec mnie to boli gdy ktos takie bzdury opowiada tylko poto by nas sklocic.

Ogolnie to te ploty wymysla rodzinka mojej babci bo moja babcia nie jest moja babcia z krwi.dziadek ozenil sie z nia jak owdowial i ona wychowala mojego tate a pozniej i nas wiec dla mnie jest najblizsza .No a jej roddzinka od lat probuje nas sklocic by babcie zabrac do siebie i przejac jej rente.Pare lat temu tak zrobili i babcia byla u nich pare tyg .Plakala tam nie pozwalali jej do nas nawet zadzwonic ale wkoncu jakos sie od nich wyrwala i wrocila do domu cal wynedzniala.dopiero niedawno dowiedzielismy sie tez ze mosiala tam pracowac bo on gospodarke maja i ze spadla ze schodow.Nawet do lekarza jej nie wzieli tylko tak lezala ,a do dzis placze ze ja kregoslup boli.

Ostatnia edycja:
Pamiętacie jak nasz Landlord poszedł Nam na ręke i powiedział, że jak do końca miesiąca się wyprowadzimy to odda Nam depozyt 2000 e? Hehe... zrobił brzydko mówiąc z gęby dup*... Zostawił pod drzwiami kartkę, że jest 3 miesiące wypowiedzenia i że nie odda Nam depozytu. Kuba się wkurzył wydarł się na niego, że na następny raz niech się nie zachowuje jak **** tylko niech mówi od razu co myśli a nie kłamie a później kartkę zostawia zamiast zapukać i powiedzieć... co za palant. Strasznie nie lubię takich ludzi. Przenosimy rzeczy tak czy siak do kontenerów ale klucze oddamy mu do mieszkania 1 września.
Ja też mialam problem z wynajmowanym mieszkaniem.
Wprawdzie mnie zależało na skróceniu okresu wypowiedzenia o miesiąc by nie musieć płacić podwójnego czynszu (i na wynajmowanym i na socjalnym) na który i tak kasy nie mieliśmy. Uzgadniałam z właścicielem mieszkania, że nie chcę borgu, ale niech on sobie go zaliczy w poczet tego czynszu. Kręcił nosem, wynajdywał jakieś usterki i uszkodzenia, wymyślił sobie, że moj pies przez 3 miesiące zabrudził mu wykładzinę (gdzie na tym mieszkaniu przez ponad rok mieszkala wczesniej Polka z dwójka małych dzieci i ja po niej juz taką wykładzinę brudną przejmowałam) i że musi to wyczyścić karcherem.
Do tego jeszczew wymyślił malowanie sufitu w salonie, bo nie podobało mu się, że mój mąż w dobrej wierze i pod jego dyktando zdrapał i pomalował sufit tylko na tym kawałku, gdzie farba schodziła płatami.
I jeszcze powiedział, że będzie stratny, bo cały miesiąc mieszkanie będzie stało puste.
Po czym po dokładnie 2 tygodniach wynajął to mieszkanie Polakom z GroenFlex...
Byłam u nich i ogladałam "nasze" szkody - sufit nie pomalowany, wykładzina nie wyczyszczona... No comments...

a ja bym to olała. plotki zawsze beda, bo ludzie sie tym niektorzy po prostu karmia. A jak sie plotki olewa, to widac, ze nas to nie rusza. Tylko winny sie tlumaczy.

szok nie dawno jedna ciotka wpadla do domu i wymyslila ze zabiera babcie do domu opieki.Ona jest pielegniarka na takim oddziale szpitalnym gdzie rodziny oddaja tych ktorzy sa obloznei chorzy i nie moga sie nimi opiekowac.No szok moja babcia jest chodzaca i sama kolo siebie wszystko zrobi jeszcze.No oni robia wszystko by przejac kontrole.
SENCILLA no ja tez awantur nie wszczynam.tylko ze tu sprawa toczy sie o pieniadze o babci rente i pieniadze pogrzebowe.Oni nawet juz od babci wydebili pieniadze bo sobie grobowiec stawiali...tu nie chodzi o zwykle plotki .

Ostatnia edycja:
reklama
szok nie dawno jedna ciotka wpadla do domu i wymyslila ze zabiera babcie do domu opieki.Ona jest pielegniarka na takim oddziale szpitalnym gdzie rodziny oddaja tych ktorzy sa obloznei chorzy i nie moga sie nimi opiekowac.No szok moja babcia jest chodzaca i sama kolo siebie wszystko zrobi jeszcze.No oni robia wszystko by przejac kontrole.
Nana, a ten szpital to w Lubaniu? Moja babcia tam leżała, no ale ona to już niestety musiała:crazy:
Twoja jak jeszcze umie wszystko koło siebie zrobić to raczej się do takiego szpitala nie nadaje...

Do góry