reklama
nana19
Fanka BB :)
axe ja sie nie orientuje czy cos takiego jest ,no ale moze na tym bazazee gdzie ANETKA mieszka.Tam turki sprzedaja rozne rzeczy.Ha ha zawsze piszesz ,ze na pole idziesz.Kiedy pracowalam w niemczech poznalam tam polke i ona mnie zapraszala do siebie i mowi pojdziemy na pole .ja mysle na jakie pole ,gdzie? >Przyszlam do niej a ona ze choc za dom na pole ,no a to byla poprostu laweczka za domem.Ona jest slazaczka i nie raz nie moglam sie polapac co mowi
Na marktplaats tez sa telef. tylko nie wiem czy to cie ratuje.
ANETKO ja tego zdania nie umiem przetlumaczyc.No za dni pare nas czeka to cale przeprowadzkowe warjactwo.Dobrze ze my nie mosimy nic remontowac.No ale fajnie jest urzadzac swoje gniazdko.
Na marktplaats tez sa telef. tylko nie wiem czy to cie ratuje.
ANETKO ja tego zdania nie umiem przetlumaczyc.No za dni pare nas czeka to cale przeprowadzkowe warjactwo.Dobrze ze my nie mosimy nic remontowac.No ale fajnie jest urzadzac swoje gniazdko.
Ostatnia edycja:
Anetka ja tak na szybko,bo musze do malej leciec:Goede dag,ik heb interesse in de bank, zou het mogelijk zijn bij u langs te komen om deze even te zien?Alvast bedankt,ik hoor graag van u.Met vriendelijke groeten,Aneta.
A
aOLA
Gość
axe nie wiem jakiego szukasz tel ale tu nowe takie zwykłe kosztują pare euro Musze się przejechać do zevenbergen do sklepu ;-)
ale ciepło Wczoraj kercherem wyszorowaliśmy podwórko Stoliki już stoją Dzieciom musze dmuchańce nadmuchać i zastanawiam się nad trampoliną???????/macie????
a jutro po kwiaty i krzaczki na podwórko kupić jedziemy
ale ciepło Wczoraj kercherem wyszorowaliśmy podwórko Stoliki już stoją Dzieciom musze dmuchańce nadmuchać i zastanawiam się nad trampoliną???????/macie????
a jutro po kwiaty i krzaczki na podwórko kupić jedziemy
A
aOLA
Gość
ja znowu wolę dywany Ciepło w nóżki
robale jak zaciązyłam z Alicją to miałam taki sam test jak Ty tzn z blada kreską Aż go rezebrałam i pod światło patrzyłam a brzuch przy obu ciążach na początku mnie bolał jak na @
robale jak zaciązyłam z Alicją to miałam taki sam test jak Ty tzn z blada kreską Aż go rezebrałam i pod światło patrzyłam a brzuch przy obu ciążach na początku mnie bolał jak na @
Iguana_
Zaliczyliśmy dzisiaj z rana basen, po raz ostatni w Amsterdamie. Na szczęście na nowym miejscu mam basen po drugiej stronie ulicy i też prowadzą zajęcia dla maluszków
Teraz troche poodkurzam i zbieramy się na spacer.
Wczoraj w tv leciał film K-19: Widowmaker, film bardzo dobry, ale straszny...autentyczna historia tragedii rosyjskiej łodzi podwodnej. Było kilka okropnych scen, aż do teraz mnie trzyma... Szczególnie scena napromieniowania marynarzy, kto widział ten będzie wiedział
K-19 (2002) - Filmweb
K-19 (K-19: The Widowmaker) - 2002 - zwiastun - LektorPL - YouTube
Teraz troche poodkurzam i zbieramy się na spacer.
Wczoraj w tv leciał film K-19: Widowmaker, film bardzo dobry, ale straszny...autentyczna historia tragedii rosyjskiej łodzi podwodnej. Było kilka okropnych scen, aż do teraz mnie trzyma... Szczególnie scena napromieniowania marynarzy, kto widział ten będzie wiedział
K-19 (2002) - Filmweb
K-19 (K-19: The Widowmaker) - 2002 - zwiastun - LektorPL - YouTube
Robale
Dziękuję dziewczynki co ja bez was bym zrobiła. Na zdjęciu faktycznie słabo widać, ale to było najlepsze jakie udało się nam zrobić, na żywo widać inaczej . poczekam do 1 czerwca jak nic się nie wydarzy, jadę do Pl, tam jak się okaże że jest to wtedy udam się tu do położnej. mój organizm mówi że to ciąża, bo za dużo znaków. Choc wczoraj dostałam chyba z nerwów takiego bólu brzucha oddechu nie mogłam złapać. Dziś siadłam sobie na krzesełku w pracy to o mało nie zasnęłam ha ha. zobaczymy co ma być to będzie, bo jeśli faktycznie nie dawno zaszło do zagnieżdżenia to czego ja się spodziewam pięknych 2 kresek. ważne że na tamtych 2 są i to się liczy .
Iskierka staram się od jakiegoś czasu na luzie do wszystkiego podchodzić, z czasem i ja zmienię podejście do życia. Z resztą człowiek nauczony życia pod górkę.
Iskierka staram się od jakiegoś czasu na luzie do wszystkiego podchodzić, z czasem i ja zmienię podejście do życia. Z resztą człowiek nauczony życia pod górkę.
niunia_2008
mama Wiktorii :)
witam wszystkie mamy :-)
jakos probuje was doczytywac ale nie wszystko nadazylam... ;-)
u nas tydzien z goscmi, kolezanka z roczna coreczka przyjechaly w stare katy odwiedzic
dzis piekna pogoda.. oby taka pozostala
robale- trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze idz jak najszybciej o lekarza aby byc spokojna
anetka- juz niedlugo i bedziesz u siebie, pozazdroscic ;-)
iguana- nie wiem czy nie doczytalam, czy pisalas jakie mieszkanie wybraliscie? fajnie bedziesz miala, blisko do morza;-) co do szkol to sa osoby ktore chwala taka metode nauczania, ale sa osoby ktorym sie nie podoba. Wg mnie dzieci maja troszke taka samowolke, ale np moja wiktoria uwielbia rysowac i codziennie przynosi po kilka rysunkow:-)
aOla- my mamy w PL trampoline i mysle ze jest to super pomysl dla dzieci, u nas dzieci razem z doroslymi lubia figlowac:-) ale warto kupic wieksza;-)
axe- w amsterdamie na pewno sa sklepy z uzywanymi telefonami, jednak jak ktos wspomnial zwykle telefony w sklepach np KIJKSHOP sa bardzo tanie.
milego dnia;-)
jakos probuje was doczytywac ale nie wszystko nadazylam... ;-)
u nas tydzien z goscmi, kolezanka z roczna coreczka przyjechaly w stare katy odwiedzic
dzis piekna pogoda.. oby taka pozostala
robale- trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze idz jak najszybciej o lekarza aby byc spokojna
anetka- juz niedlugo i bedziesz u siebie, pozazdroscic ;-)
iguana- nie wiem czy nie doczytalam, czy pisalas jakie mieszkanie wybraliscie? fajnie bedziesz miala, blisko do morza;-) co do szkol to sa osoby ktore chwala taka metode nauczania, ale sa osoby ktorym sie nie podoba. Wg mnie dzieci maja troszke taka samowolke, ale np moja wiktoria uwielbia rysowac i codziennie przynosi po kilka rysunkow:-)
aOla- my mamy w PL trampoline i mysle ze jest to super pomysl dla dzieci, u nas dzieci razem z doroslymi lubia figlowac:-) ale warto kupic wieksza;-)
axe- w amsterdamie na pewno sa sklepy z uzywanymi telefonami, jednak jak ktos wspomnial zwykle telefony w sklepach np KIJKSHOP sa bardzo tanie.
milego dnia;-)
Dziękuję dziewczynki co ja bez was bym zrobiła. Na zdjęciu faktycznie słabo widać, ale to było najlepsze jakie udało się nam zrobić, na żywo widać inaczej . poczekam do 1 czerwca jak nic się nie wydarzy, jadę do Pl, tam jak się okaże że jest to wtedy udam się tu do położnej. mój organizm mówi że to ciąża, bo za dużo znaków. Choc wczoraj dostałam chyba z nerwów takiego bólu brzucha oddechu nie mogłam złapać. Dziś siadłam sobie na krzesełku w pracy to o mało nie zasnęłam ha ha. zobaczymy co ma być to będzie, bo jeśli faktycznie nie dawno zaszło do zagnieżdżenia to czego ja się spodziewam pięknych 2 kresek. ważne że na tamtych 2 są i to się liczy .
Nic sie nie martw i wszystko na spokojnie Robalku. widzisz, moze masz bardzo wczesna ciaze a kazdy test ma tez inna wrazliwosc. Jedne sa wczesne, inne sa po spodziewanej @ , jedne reaguja tylko na poranny mocz, inne nie. Dlatego ja bym polecala kupic 1 porzadny test CLEAR BLUE wczesno wykrywajacy, ktory podaje rowniez wiek ciazy , wtedy jest czarno na bialym, ale skoro piszesz ze jedziecie do Polski, to tak bedzie chyba najlepiej. W kazdym badz razie nie daj sie emocjom, bo nie ma nic gorszego jak stres. Bedzie dobrze
7Axe7 w prawie kazdej miescinie sa komisy, w wiekszosci w miejscach gdzie jest Western Union, mala kawiarenka internetowa czy zasilenia do Lebary, takie punkty telefoniczne , gdzie mozna tanio dzwonic. W prawie kazdym jest chociaz kilka telefonow, trudnia sie tym raczej Turcy czy Arabowie , napewno masz cos takiego w okolicy. Ja widzialam mnostwo takich punktow, w kazdym miejscu w ktorym mieszkalam. Jesli nie masz w Zevenbergen to w Bergen op Zoom moge Ci powiedziec gdzie jest - na stacji NS !
reklama
nana19
Ale goraco ufff.
ROBALE no to fajnie ze do pl jedziecie wyobrazam sobie co przechodzisz i jak ciezko o spokoj.Jak piszesz co ma byc to bedzie niezaleznie ile stresu i nerwow cie to kosztuje.Zaufaj swojej intuicji:-) a poki co dbaj o was :-)
ROBALE no to fajnie ze do pl jedziecie wyobrazam sobie co przechodzisz i jak ciezko o spokoj.Jak piszesz co ma byc to bedzie niezaleznie ile stresu i nerwow cie to kosztuje.Zaufaj swojej intuicji:-) a poki co dbaj o was :-)