reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Dzien dobry :-)

Pogoda dzisiaj znakomita na dworze a ja musze sie pakowac :-(do tego moj Kuba dzisiaj wole ma w szkole wiec mam go na glowie. O 13 jedziemy podpisac umowe i odebrac klucze pozniej po panele i na 18 do pracy. Ten tydzien bedzie masakryczny dla mnie az sie boje...

Robale czekam na dalsze informacje.

anp a jak moge wiedziec to macie slub koscielny? Bo ja juz sie boje jak to z tym tutaj jest. W Polsce to mielismy problem z tym...

Robale - trzymam kciuki :tak:, jeśli to nie dzidzia, to życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Właśnie oglądam program na National Geographic o Dywizjonie 303. Kurczę, oni tyle osiągnęli. Tamci ludzie emigrowali na wyspy nie znając ani połowy słówka, tylko polski. Anglicy ich wszystkiego nauczyli, języka, ichniego pilotażu, normalnie oglądam i serce rośnie.

W ogóle... co do chrztu. My chcemy chrzcić w Polsce. Słyszałam, że musimy iść do polskiej parafii(pw NMP Gwiazdy Morza) po jakiś papierek, ale nie orientuję się jaki i po co?

wczoraj testowaliśmy, to była ciemniejsza od poprzedniej, ale dziś czy jutro powtórzymy. dla mnie to dziwne, ja bym chciała 2 piękne krechy a nie coś tam widoczne dopiero pod odpowiednim kontem i pod światło :-p

Anetko dasz sobie radę, ciężki może i będzie ale przynajmniej będziecie mieć to za sobą.

wczoraj testowaliśmy, to była ciemniejsza od poprzedniej, ale dziś czy jutro powtórzymy. dla mnie to dziwne, ja bym chciała 2 piękne krechy a nie coś tam widoczne dopiero pod odpowiednim kontem i pod światło :-p

Anetko dasz sobie radę, ciężki może i będzie ale przynajmniej będziecie mieć to za sobą.

To zrób jeszcze jeden dla pewności :-). Ja zrobiłam dwa i jak wcześniej pisałam, za każdym razem był blady plusik, ale później już położna potwierdziła wszystko, jak zrobiła usg.

Astrid jak wyszedł Ci pozytywny to poszłaś od razu do położnej czy dopiero po jakimś czasie, pytam ponieważ słyszałam że tu ciąża jest później liczona niż u nas

My mielismy dylemat gdzie chrzcic, i chcielismy w polskim kosciele,ale jakos ostatnio nie moglismy do niego dojechac,zawsze jak byla msza to nam cos wypadlo,a w sobote wybralismy sie rano na spacer i mowie mojemu Łukaszowi ze mi sie juz ten chrzest po nocach sni,bo zaraz Alex ma rok przeciez a jeszcze nieochrzszczony.Wiec moj maz (mamy slub ale ksiadz pytal o ksiege slubu,a to przeciez wystawia urzad stanu cywilnego,wiec chyb a to wystarczy-my mamy koscielny tez ale w ksiedze jest cywilny)powiedzial to idziemy teraz sie zapytac ksiedza,,,,a ja jak zawsze ze moze nie wypada w sobote o 10 rano na plebanie,,no ale poszlismy otworzyla nam jego gosposia,,,akurat miala urodziny i troszke kolezanek babuszek jako gosci.Zawolala ksiedza-pierwszy raz go widzielismy ok 80-90 lat ma napewno ,ale do pisania zdejmowal okulary.Wypisal imio i nazwisko Alexa,nasze i chrzestnych sama wpisalam i adres i to wsio.i powiedzial ze 3 czerwca na 14-30 chrzest,,,czyli bez mszy,wiec fajnie bo bedzie szybko.
ale opowiadanie wam odwalilam,,,ide bo moj maluch juz przylazl....

Robale ja po misiacu poszlam do rodzinnego i ona wyliczyla mi termin i podala numer telefonu zeby do poloznej sie umowic,te z kolei odrzau przez telefon zapytaly mnie na kiedy termin i dopiero chyba w 10 tygodniu u nich bylam.

Witam serdecznie. Nie śpie już od 6.00..,. Jakos mi się nie chce. Głodna bylam i wyttrzymalam jedynie do 8.00 - więcej się nie dalo. Zaraz się biorę za porządki w szafie, bo tam masakra - nic nie idzie znaleźć.
Mam sloneczko za okjnem i zastanawiam sie czy pranie wywiesic, czy jednak nie bedzie padac, bo w nocy burza byla i padalo strasznie...
Iskierka, mozesz tu info z tej stronki wrzucic na forum, to cos poradzimy.
Sencilla, dziekuję ale już doczytalam wszystko. Znalazlam odnośnik o adresach CB i okazuje się, że wypisana jest nawet moja wiocha;-) Jeśli to co tam pisze jest prawdą to do CB bedę miala rzut beretem - jeszcze bliżej niż do GGD.
U mnie na wiosce jest taski kompleks, w ktorym mieści się centrum gastronomiczne, biblioteka, przedszkole, sala gimnastyczna i wychodzi na to ze i CB. To tak jak z huisatrs - wszystko w jednym:rofl2:
Co do GGD to ja znowu ide we wtorek z Karinia - juz mnie wkurzaja bo to 3 raz...oni twierdza ze jest za chuda wg wzrostu:crazy: - szczerze powiem puszcze to poza uszy..:-p
Ważne ze corka zdrowa. Moim zdaniem lepiej za chuda niz za gruba - mozesz to powiedzieć pani z GGD. Łatwiej o choroby spowodowane nadmierną tuszą niz szczupłością, a jeśli Karinka normalnie je to wcale bym się nie przejmowała.
Bry
Aniuhaven a może pojedz gdzie opony wymieniają. tam powinni mieć.

Ja znowu w domu, już nie mogę, tak się źle czuję. Nawet wczoraj rozmawiałam z Iskierką na ten temat, po przytulaniu myślałam że coś się rozkręci bo pojawił się różowy śluz, ale to 2 godziny i czysto. Fakt że wieczorem tak mnie mdliło, wywiotowałam :szok:, miałam coś takiego w drugiej ciąży, ale zobaczymy, póki co M musiał szefowi powiedzieć że podejrzewamy ciążę, ponieważ do pracy nie poszłam już 2 raz i że jak coś ma szukać kogoś na moje miejsce, szef załamany mówi że musi co najmniej 5 osób szukać :-D:-D:-D, bo jedna to za mało. M chodzi, jak na szpilkach, po test dziś jedzie, ja pierdziele ja tak nie przeżywam jak on :-D:-D
Robaczku - trzymam mocno kciuki. A praca i szefem sie nie martw - twoje zdrowie i ciąża są wazniejsze. Poza tym - może jeszcze wrócisz do pracy, za miesiac, dwa. Czasami tylko pierwsze 2-3 miesiace są ciezkie.
Buziaczki
Pogoda dzisiaj znakomita na dworze a ja musze sie pakowac :-(do tego moj Kuba dzisiaj wole ma w szkole wiec mam go na glowie. O 13 jedziemy podpisac umowe i odebrac klucze pozniej po panele i na 18 do pracy. Ten tydzien bedzie masakryczny dla mnie az sie boje...
Pomysl o tym, że teraz pocierpisz, a potem będziesz miala super
W ogóle... co do chrztu. My chcemy chrzcić w Polsce. Słyszałam, że musimy iść do polskiej parafii(pw NMP Gwiazdy Morza) po jakiś papierek, ale nie orientuję się jaki i po co?
Jeżeli jesteście zapisani do tej parafii to może chodzić o zaswiadczenie o odbyciu naukj przedchrzcielnych. Może zadzwon do parafii w Pl i dowiedz się, albo do parafii w NL.

Ostatnia edycja:
reklama
Astrid jak wyszedł Ci pozytywny to poszłaś od razu do położnej czy dopiero po jakimś czasie, pytam ponieważ słyszałam że tu ciąża jest później liczona niż u nas

Nie poszłam od razu, tylko kilka tygodni później. Tutaj liczą od daty wystąpienia ostatniej miesiączki, czyli chyba tak jak wszędzie :-).

Iskierko - własnie nie jesteśmy nigdzie zapisani do żadnej parafii. A Gwiazdę Morza mamy prawie pod domem. Jak już mała się urodzi to podejdziemy. Możliwe, że to o to chodzi. Póki co, to z moją piłką unikam takich tłumów, bo po ostatnich świętach, gdzie ledwo wytrzymałam święcenie jajek, to nie chodzę :-(.

Ostatnia edycja:
Do góry