reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iskierka, nie doczytalam wszystkich postow, co nie wiesz z CB? Chetnie pomoge. To jest Consultatiebureau dla dzieci 0-4 lat, w momencie ukonczenia 4 roku zycia dziecko przechodzi pod opieke lekarza szkolnego. W CB dzieci sa szczepione, mierzone, ważone itd,mozna uzyskac porade odnosnie spania, karmienia,itp. W czym jeszcze moge pomoc?
Sencilko kochana pytałam czy CB to to samo co GGD. Wiem, gdzie w Woerden jest oddział GGD, bo robiłam tam z moimi dziecmi szczepienia zaraz po przyjeździe do NL i teraz co jakiś czas wzywają dzieci na kontrole ogólnorozwojową - waga, wzrost.
Chodzi mi o to czy jest szansa, że w to samo miejsce będę chodzić też z niemowlęciem na wszelkie badania/kontrole/szczepienia czy np jak Anetka pisala będę musiala jeździć do innego miasta

reklama
Iskierko sprawdzilam na googlach i w miejscu gdzie znajduje sie w Woerden GGD tez znajduje sie CB, ulica van loonstraat, nie wiem czy tam jezdzisz?? jesli nie to sprawdz na googlach czy w Twoim GGD znajduje sie jakies CB :D mam nadzieje, ze nie namotalam hehehe :)

Iskierka, wydaje mi sie, ze w centrali GGD powinno byc CB... Tak jak The Hague pisala, najlepiej by bylo, jakbys sprawdzila, czy w ich siedzibie miesci sie rowniez CB. U nas jest inaczej, ja chodze do CB do Hoorn, a centrala GGD jest w Alkmaar.

Iguana, wyslalam Ci wiadomosc n priva. Czy moge uzyc te informacje tu na forum? moze by sie jeszcze komus przydaly.

Ostatnia edycja:
Iskierko sprawdzilam na googlach i w miejscu gdzie znajduje sie w Woerden GGD tez znajduje sie CB, ulica van loonstraat, nie wiem czy tam jezdzisz?? jesli nie to sprawdz na googlach czy w Twoim GGD znajduje sie jakies CB :D mam nadzieje, ze nie namotalam hehehe :)
Na Van loonstrat faktycznie jest GGD, ale to jest chyba tylko biuro. Wszelkie szczepienia czy kontrole robimy w De Brede School na Tournoysveld 94.
Właśnie oglądam stronkę ZuveZorg w Woerden - tam coś pisze na ten temat.

Dzięki dziewczyny, jesteście jak zwykle nieocenione :)

Yyyyy, chyba pójde spać, bo zaczyna błyskać i grzmieć i mój starszy pies dostaje furii....

my bylismy w zagrodzie z krowkami i wielkim speelplaats dla dzieci, lody z krowiego mleka, wszystko bio i eko. caly dzien poza domem. super sprawa, w konjcu mamy lato. tyllko szkoda ze zawsze gdy jestem w ciazy ;pp

Dzien dobry...

A ja zaczelam pracowicie poranek - bo przez tego rekina zapomnialam wyprasowac prasowanie klience wiec od 5.30 juz poprasowalam:-)
Iguana fotki super - ja mam tez fote z Pudzianem hihi...
Carinio dawaj jakies foty twojeg synka bo go dawno nie widzialam:rofl2:
Co do GGD to ja znowu ide we wtorek z Karinia - juz mnie wkurzaja bo to 3 raz...oni twierdza ze jest za chuda wg wzrostu:crazy: - szczerze powiem puszcze to poza uszy..:-p
zmykam robic moim sniadanko...i do pracy - milego dnia kolezanki!:tak: bede po 16.00...

aaa - zapomnialam wam powiedziec ze wczoraj pojechalam sobie kolo w aucie dopompowac i ...mi sie wetyl zlamal w pol :crazy::wściekła/y::szok::szok::szok: - zalamka normalnie...musialam zapasowke zalozyc:dry: i jeszcze moj M jest na delegacji wiec sama sobie musze znalezc gdzie to mozna zrobic...:confused: ktos wie?:zawstydzona/y::-D

Bry
Aniuhaven a może pojedz gdzie opony wymieniają. tam powinni mieć.

Ja znowu w domu, już nie mogę, tak się źle czuję. Nawet wczoraj rozmawiałam z Iskierką na ten temat, po przytulaniu myślałam że coś się rozkręci bo pojawił się różowy śluz, ale to 2 godziny i czysto. Fakt że wieczorem tak mnie mdliło, wywiotowałam :szok:, miałam coś takiego w drugiej ciąży, ale zobaczymy, póki co M musiał szefowi powiedzieć że podejrzewamy ciążę, ponieważ do pracy nie poszłam już 2 raz i że jak coś ma szukać kogoś na moje miejsce, szef załamany mówi że musi co najmniej 5 osób szukać :-D:-D:-D, bo jedna to za mało. M chodzi, jak na szpilkach, po test dziś jedzie, ja pierdziele ja tak nie przeżywam jak on :-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka!!!
Robale 3mam kciuki!!I lepszego samopoczucia.:-)
Niestety ale nie mam czasu Was doczytac,tak wiec nie wiem co sie u Was dzieje,moze wieczorem dam rade.
My bylismy w sobote umowic chrzest w holenderskim kosciele,i mamy tylko wziasc swiece z soba i ksiege slubu,zadnych innych papierow nie potrzeba,chrzestni tez nic nie musza miec ze soba...wiec fajnie,,,na 3 czerwca mamy chrzest Alexa.
A pozatym to nie mam czasu,bo malu wszedzie staje i juz powoli chce chodzic,i troszke wiecej czasu musze mu poswiecac.....milego dnia odezwe sie jak znajde chwile,dzis jeszcze dod entysty bryyyy pierwszy raz kanalowe leczenie (po ciazy mama dwa do kanalowego) jeszcze nigdy nie mialam wiec sie boje,,,,pozdrawiam

Do góry