reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Ja tylko powtórzyłam to, co mi ona powiedziała. Nie znam się na tym póki co, ale jestem bardzo zmotywowana do karmienia piersią. Słyszałam, że można kupić jakąś maść na sutki i widziałam tą maść nawet w kruidvacie, ale zapomniałam nazwy :zawstydzona/y:.
najwazniejsze to nauczyc sie dobrze przystawiać do piersi Ja przy pierwszym źle to robiłam i no....bolało.........

anetka 888 , nana19 wspaniałe wiesci meiszkaniowe :) gratulacje dla Was :)

ale sie temat spiął o mleczku ;) a ja tam nie mam zamiaru karmic piersia az do 12 miesiaca :)

bepathen ujdzie...na brodawki średni-lepsze coś z lanoliną, zreszta na pupę dziecka tez wolałam alantan(to samo co bepathen tylko z alantoiną-ma działanie łagodzące). Na cyce polecam maść medeli -Purlean.

Co do alergii to w późniejszym czasie będe dawać mleko kozie bo krowie do mnie nie przemawia. A alergię Tymo ma na selera jak na razie... i delikatną skórę(atopową). Alergia jest u nas z obydwu stron-mój brat-mimo iż karmiony cycem jest alergikiem na wszystko co się rusza i kwitnie, siostra męża tak samo(jej córka-karmiona piersią do 2 roku życia ma skórę jak tarka).Ja tylko truskawki- ale to delikatne plamki więc i tak jem bo lubię.
Także karmienie cycem mimo że mówią że chroni przed alergią nie do końca tak dziala.

Ostatnia edycja:
U nas, to tylko Mąż i jego siostry mają alergie na różne rzeczy. W sumie M. przechodzi to najbardziej lajtowo i tylko rano kaszle. Tak to mu nic nie dolega, ale zazwyczaj w pogotowiu mamy coś odczulającego.

W ogóle znajoma (była lokatorka naszego mieszkania) nam zaproponowała kupno łóżeczka ikeowego razem z materacykiem, praktycznie nówki, bo na początku mieszkali z mężem na dwa mieszkania i to łóżeczko jest mniej zużyte. Ale mi humor poprawiła, szczególnie, że mieszkają kilka bram obok :-D.

Ja mysle ze o odparzenia to poprostu trzeba dbac sama masc jaka by nie byla nie zalatwi sprawy.Tymcio jak mial odparzenia w szpitalu (w pachwinach zrobily mu sie jakies ropne wypryski nawet) to zalecili mi przemycie woda i po osuszeniu nalozyc masc i na to gaze (kladlam gaze w pachwinki) i pieluszke normalnie.Bardzo szybko sie wygoilo.Polecam ten sposob:-)

Dzień dobry!
No i oczywiscie gratki z okazji nowych domkow dla tych co dostali,oczywiscie po przeczytaniou chyba z 30 stron zapomnialam wsztstkiego..
A my w sobote wroclilsmy z PL,oczywsicie zmeczeni,bo w Polsce nie da sie odpoczac,zawsze cos do zrobienia,,,no i podroz z Wielkopolski do Opolskiego trwala 7 godzin:szok::szok:,,,w Polsce upal, na ktory nie do konca bylismy przygotowani,lepiej bylo w domku niz na dworze,,,masakra o 8 rano 25 stopni...no ale troszke przybnajmniej sie opalilam.Alex stoi juz sam na nozkach,lapie sie czego tylko sie da i staje,no i nauczony znow na rekach,wiec walczymy z nim.Ide obiadek konczyc i do pracy,milego wieczorku

reklama
anp, witaj w NL:-D

Anetka, gratulacje z okazji mieszkanka:-)

Co do karmienia piersią, to ja nadal karmię, uwielbiam tą i mam plan karmić do roku, jak się uda. Cieszę się, że mogę karmić cycem, bo miałam momenty wątpliwości czy się uda. Na początku troche mnie Janek pogryzł w sutki i bołało, ale załapał. Miałam dobre kraamzorgi i chyba w połowie to ich zasługa, a w połowie mój upór.

A mleko zastępcze, jak mleko zastępcze...Wiadomo nic nie zastąpi w pełni mleka kobiecego, ale modyfikowanego na pewno nie nazwałabym syfem.
Czy słyszeliście te piosenki Bebe Lilly? Ja się z tym dopiero zapoznaję. Nie jest złe, ale daleko do Fasolek;-)

Bébé Lilly – Wikipedia, wolna encyklopedia
Bebe Lilly - Halo Dziadku - YouTube
Bebe Lilly-Ty jesteś moim skarbem - YouTube

Ostatnia edycja:
Do góry