reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iskierka majciochów nie wieszam na dworze No chyba że dzieci

ssanie kciuka u holenderskich dzieci jest mocno wkurzające
jak byliśmy z Alicją na bilansie 4latka to lekarz z niedowierzeniem 3razy pytał czy Ala nie śpi w pampersie

reklama
Iskierka, ale ja Bron Boze nie oceniam nikogo, pisze o sobie i swoich zamiarach, nie dociekam i nie pytam, ktos mi zadal pytanie jak chce karmic dziecko i wyrazilam swoja opinie, i koniec, nie pisze tutaj, ze karmienie sztucznym mlekiem jest be i nie robcie tego. Pisze o sobie i swoich spostrzezeniach, mam swoj swiatopoglad, bo za siebie jestem odpowiedzialna. wywiazala sie z tego wielka dyskusja, jakbym ja komus chciala na sile cos narzucic czy dociekac kto czym karmi i dlaczego. A ja pisalam o wakacjach.

nie zauwazylam zwiekszonej czestotliwosci ssania kciuka u holenderskich dzieci, niz u polskich... hmmm... chyba sie za malo rozgladam :-D

Mi pani z kraamzorg mówiła, żeby jak najrzadziej dawać smoka czy butelkę, bo potem dziecko nie będzie chciało cycka łapać i żeby się nie przejmować, jak będzie ciumkać ustami przez sen.

Iskierka, ale ja Bron Boze nie oceniam nikogo, pisze o sobie i swoich zamiarach, nie dociekam i nie pytam, ktos mi zadal pytanie jak chce karmic dziecko i wyrazilam swoja opinie, i koniec, nie pisze tutaj, ze karmienie sztucznym mlekiem jest be i nie robcie tego. Pisze o sobie i swoich spostrzezeniach, mam swoj swiatopoglad, bo za siebie jestem odpowiedzialna. wywiazala sie z tego wielka dyskusja, jakbym ja komus chciala na sile cos narzucic czy dociekac kto czym karmi i dlaczego. A ja pisalam o wakacjach.
Wiem, wiem kochana, ale tak to zabrzmiało. :-) Ja się osobiście nie czuje urażona, alenapisalam, bo wiem, że różne przypadki chodzą po ludizach;-)
Pomozcie !! Przetlumaczy mi to ktos:

volledig ingevulde verhuurdersverklaring door uw huidige huurder of laatste verhuurder
Wydaje mi się że chodzi o poświadczenie o zameldowaniu i niezaleganiu z czynszem u obecnego wynajmującego.
Ale - mogę się mylić:-D

Mi pani z kraamzorg mówiła, żeby jak najrzadziej dawać smoka czy butelkę, bo potem dziecko nie będzie chciało cycka łapać i żeby się nie przejmować, jak będzie ciumkać ustami przez sen.
piotr miał smoczka przez pierwsze 2msc potem sam nie chciał Alicja do 2,5 roku nosiła w budzi jednego a 3 w ręce przez 24h jak bym pozwoliła Żadnych problemów z cyckiem nie było
Myśle że karmienie cyckiem zależy od nastawienia mamy, samozaparcia i pomocy położnej
Przez pierwszy miesiąc karmienia Piotrka tak pociął mi brodawki że płakałam co karmienie Ból dla mnie gorszy niz poród bo powtarzał się co 2h Koszmar Ale nie poddałam się Zaczęłam spuszczać pokarm do butelki żeby brodawki odpoczęły i wygoiły się I udało się
najpiękniejsze chwile gdy maluszek ciumka i mruczy jak kotek

reklama
piotr miał smoczka przez pierwsze 2msc potem sam nie chciał Alicja do 2,5 roku nosiła w budzi jednego a 3 w ręce przez 24h jak bym pozwoliła Żadnych problemów z cyckiem nie było
Myśle że karmienie cyckiem zależy od nastawienia mamy, samozaparcia i pomocy położnej
Przez pierwszy miesiąc karmienia Piotrka tak pociął mi brodawki że płakałam co karmienie Ból dla mnie gorszy niz poród bo powtarzał się co 2h Koszmar Ale nie poddałam się Zaczęłam spuszczać pokarm do butelki żeby brodawki odpoczęły i wygoiły się I udało się
najpiękniejsze chwile gdy maluszek ciumka i mruczy jak kotek

Ja tylko powtórzyłam to, co mi ona powiedziała. Nie znam się na tym póki co, ale jestem bardzo zmotywowana do karmienia piersią. Słyszałam, że można kupić jakąś maść na sutki i widziałam tą maść nawet w kruidvacie, ale zapomniałam nazwy :zawstydzona/y:.

Do góry