reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

anetka888 mamy golfa4 z 2000, ubezpieczenie srednie czyli z czesciowych autocaskiem i mamy z polski 65% znizki za bezwypadkowa jazde i placimy teraz juz 47 e, a od lipca 42e, zaczynalismy od 70 e.

zapomnialam dodac, ze sa 3 rodzaje ubeczpienia, podstawowe, z czesciowym autocaskiem i z pełnym autocaskiem :) podstawowe jest najtansze ;)

reklama
Karola mnie tez bardziej podoba sie Milenka niz Pola :)

anp i nana zastanawiam sie tez czy targac wozek z Pl. Moge zapytac ile kosztuje 3w1 ? dół mam nadzieje składany do auta ??
my w tamtym roku placilismy 1.400 zl za 3 w1

Anetka my zaczynalismy 5 lat temu z 1.000 eoru za rok ale w tym bylo autocasco,teraz płacimy 5o na miesiac chyba czyli 600 eoro,a znizki z pl nam nie przyjeli,wiec zaczynalismy tutaj od poczatku ale teraz juz mamu troszke tej znizki dlatego placimy juz mniej.Ale to zalezy od auta,ile lat ma kierowca,jak dlugo ma prawko i ile km bedziesz robuc w roku,i wlasnie czy z autocaco czy bez,,,,no i jeszcze zalezy gdzie kupisz to ubezpieczenie.Mozesz sobie sprawdzic mniej wiecej ile bedziesz placic,poszukaj auto taki jak chcecie kupic na marktplatz i spisz numer tablic wejdz na strone ubezpieczyciela,,,np .OHRA - Verzekeringen en bankproducten i policz ile mniej wiecej bedziecie placic.https://www.ohra.nl/autoverzekering/berekenen.jsp tu masz stronke od aut

przykładowej nie wpiszesz, bo kazda rejestracja jest przypisana do danego auta i jesli wpiszesz konkretna to wyskoczy konkretny model auta :) jedynie poki co mozesz wstepnie obliczyc ale zaznacz ze nie znasz jeszcze rejestracji :) link napisała anp:)

jeszcze sa dodatkowe ubezpieczenia, my mamy do tego ubezpieczenie wszystkich pasazerów :)

Ostatnia edycja:
Dziekuje dziewczyny juz sobie wszytsko sprawdzilam :-) Troszke zaczynam sie bac wszytskiego bo w kazdej chwili mozemy dostac swoje mieszkanko ktore bedzie trzeba urzadzic, chcemy te autko zmienic. Teraz jakos mam bezstresowe zycie wynajmuje malutki domke za grosze od szefa nie place za wode, prad, gaz internet itp a za niedlugo zacznie sie.

Pytanie dla mam ktore dostaja pienieazki na dziecko z belastingu. Zgadzala sie wam wplata na konto w tym miesiacu bo ja wlasnie sprawdzilam i mam cos za duzo bo wplacili mi 199 euro a zawsze mialam 85 watpie zeby przyznali juz na filipka bo z tego co mi wiadomo to najpierw musi przyjsc decyzja z SVB.

TheHage a mieszkasz gdzies w poblizu?

reklama
Do góry